Z tego, co pamiętam, kiedyś był na forum podobny wątek, ale nie mogę go znaleźć.
Jak Waszym zdaniem powinien wyglądać skład LFC od nast. sezonu, a jak, patrząc realnie (pomni doświadczeń z ostatnich lat w kwestii działań Liverpoolu na arenie transferowej) będzie wyglądał?
Zapraszam do zabawy
Przez wzgląd na fakt, że mamy Carvalho, Klopp może uznać, że nie potrzebujemy już żadnych wzmocnień w środku pola (choć chciałbym się mylić). Dodatkowo odpada zawodnik, na którego LFC podobno polował, bo Tchouaméni prawdopodobnie przejdzie do Realu (link).
Najbardziej obawiam się, że skoro Firmino zostanie na kolejny sezon (wypowiadał się w mediach, że chciałby zostać), klub nie kupi żadnej “dziewiątki”, a rolę tejże będzie pełnił Jota. Mimo obaw, wierzę, że jednak mądre głowy w LFC nie popełnią błędu i zrobią jeden hitowy transfer, który tchnie nowego ducha w zespół. Zatem in Núñez and Klopp we trust.
Przewidywany skład na następny sezon:
Subs: Kelleher, Gomez, Matip, Tsimikas, Keita, Carvalho, Elliott, Firmino, Jota (+ w odwodzie Milner i Minamino)
Jeśli chodzi o moją wymarzoną jedenastkę, to nie różni się ona wielce od tej przewidywanej. Jedyna zmiana na ŚP, bo tu jest zdecydowanie za mało polotu. Z całym szacunkiem do Hendo. Plus nie jestem fanem Keity, ze względu na jego nijakość i skłonność do kontuzji. Jak dla mnie Keita out, wartościowy i przyszłościowy ŚP in. Wybrałem Jacoba Ramseya, bo: przebojowość, wiek i jeszcze niezbyt wysoka cena rynkowa. Do tego Anglik, których u nas trochu mało. Co do zmienników dla TAA, to imo Gomez jest idealny, a dodatkowo może grać na dwóch pozycjach.
Wymarzony skład na następny sezon:
Subs: Kelleher, Gomez, Matip, Tsimikas, Henderson, Ramsey, Carvalho, Elliott, Jota (+ w odwodzie Firmino, Milner i Minamino)