Ciężko będzie chyba stworzyć coś lepszego patrząc na środki jakimi co rok dysponuje Liverpool
Z wypowiedzi młodziaka wychodzi na to że wyląduje w Realu, ale dlaczego w Bayernie?
Po podpisaniu kontraktu przez Virgila transfer środkowego obrońcy możemy odłożyć przynajmniej na rok. Trwają negocjacje z Konate i Bradleyem. Wątpię żeby odszedł Quansah co by zmusiło klub do szukania zastępcy. Odejdzie Nunez to w jego miejsce można spodziewać się Etikite czy Cunhe. Na lewą obronę co raz częściej przewija się w mediach Kerkez. Bardzo prawdopodobne że on zostanie następca Robertsona.
Transfery na inne pozycje? Przydałby się pomocnik do środka… Na więcej zmian bym nie liczył. Nie będzie to na pewno 6 transferów do klubu jakby niektórzy sobie zyczyli
Ponoć są mocno zainteresowani.
On już teraz nie powinien być wicekapitanem
Nie można. Konate i sam VvD potrzebują zmiennika.
Quansah przeplata dobre mecze cienkimi, Gomez to nie wiadomo czy nie będzie zmiennikiem (lub przy obecnej historii kontuzji pierwszym wyborem) na PO. Potrzebny już ktoś, kto będzie luzował podstawową dwójkę i w przypadku VvD (i/lub Konate, zależnie co się urodzi z rozmów kontraktowych) zastąpi potem na stałe. Przy natłoku meczów nawet trzeci CB dostanie wystarczajaco szans (oczywiście jeśli zechce rotować Arne, ale miałbym nadziejęże tak by było, gdyby ściągnęli mu obiecującego gracza na CB).
Etikite lub Cunha bądź inny napastnik do pierwszego składu to przy LB jak pisałem podstawowa potrzeba, bo to nie potrzeba poszerzenia kadry tylko warunek mocnej, pierwszej XI. Nie możemy kolejne 2 lata spodziewac się, że Salah będzie dowoził cały rok liczby. Ktoś musi i tu luzować go w tym. Ekitike wygląda na prawdę ciekawie, a rocznikowo dopiero 23 lata. Nie powiem… i tak będzie drogi i czy bym nie wolał znaleźć funduszy i dołożyć, jeśli dałoby radę dogadać się z Atletico (i przekonać samego zawodnika) do Alvareza, ale to pozostanie wielu nas po prostu mokry sen (1.5 roku starszy, ale sprawdzony na tylu frontach, że nie obawiałbym się tu wydać ponad 100mln, no i Argentyńczyk, którzy HIPOTETYCZNIE nie powinien mieć tak szybkiego zjazdu, jak potencjalnie Brazylijczycy, a wspominamy tu często o Cunhi przecież).
Tylko czy ktoś na prawdę wierzy w “idealne” jak na Nas okienko?
LB, po Trencie RB, wzmocnienie pozycji 6/8, trzeci CB, N/S i potencjalnie za Diaza nowy LW (no albo wierzyć, że Gakpo wróci do formy lub Chiesa będzie dostawał więcej szans, bo niby nominalnie RW, ale jako prawonożny zawodnik wpasuje się do taktyki schodzącego skrzydłowego).
Kontrakty Konate i Diaza powinny być dawno podpisane, a w obecnej formie Graven i Macca przedłużenie powinno być zaraz po tym priorytetem. 28’ to jest najwyższa pora, by zacząc nad tym pracować, a nie obudzić się z ręką w nocniku, gdy wejdzie w ostatni rok kontraktu.
Jakbyście widzieli naszą kadrę na przyszły sezon? Ode mnie taka propozycja ,która oczywiście jest mocno życzeniowa a sam koszt ± Wyniósłby 130 Milionów. W obwodzie oczywiście Bajcetic,Doak, Ngumoha, Nyoni w zależności kogo klub będzie chciał wypożyczyć, sprzedać lub zostawić. Co o takiej kadrze sądzicie i czy bylibyście z niej zadowoleni?
OUT:
Kelleher 25
Gomez 25
Tsimikas 20
Elliott 45
Morton 7
Mcconnell 5
Phillips 3
In:
Frimpong 35
Huijsen 50
Kerkez 45
Stiller 35 + Endo
Cherki 45
Alvarez 40 + Nunez
Bardzo fajny kolego
Od jakiego czasu zastanawiam się czy nie będziemy chcieli wymienić Nuneza + dopłata za Alvareza. Trochę mokry sen, ale być może nie tak nierealistyczny jak się wydaje. Argentyńczyk może mieć ambicje wrócić do PL i utrzeć nosa Pepowi, a Nunez mógłby odżyć w hiszpańskiej lidze bez większej presji.
Daje temu jakieś 10% szansy, ale to byłby wybitny ruch z naszej strony. Zaskakująco cicho jest o tej możliwości.
No 20 m za tsimikasa? Optymistycznie.
Skald świetny, ale uważam że nie pójdziemy w tym sezonie po stillera, a zaczekamy i za rok sprobujemy ściągnąć whartona albo balebe. W tym sezonie ponownie spróbujemy z Endo i może bajceticiem.
Bardzo fajne by to było okienko, ale osobiście uważam, że wymiana Elliotta na Cherkiego wcale nie jest taka konieczna. Są to w mojej opinii zawodnicy o podobnym potencjale, tylko Cherki gra w relatywnie słabszej lidze i klubie, więc ma łatwiej się pokazać. Na plus dla Elliotta, że jest bardzo oddany klubowi. Jeżeli już na kogoś go wymienić to na kogoś zdecydowanie lepszego (Rodgers, Simons, Wirtz, …), ale mamy sporo innych priorytetów.
Też wymieniłbym Jote na kogoś o lepszym zdrowiu (Sesko?).
Stiller też nie przekonuje - ma dziwną twarz.
Polecam ci obejrzeć co cherki robił z Manchesterem w dwu meczu i co robił w meczu u 21 Francji vs Anglia. Jestem przekonany że wtedy zobaczysz jaka dzieli ich przepaść jeśli chodzi o technikę drybling, kreatywność. Cherki jest również obunożny a eliott skrajnie jednonozny.
Na plus harveyowi nie można odmówić pracowitości i ambicji. Natomiast wcześniej wspomina o że jakieś drobne problemy Ryan z tym miał, choć od dwóch lat zrobił kolosalny progres a o te problemy ponoć już za nim. Wspomnę tylko że Eden hazard był skrajnie leniwy
Wydaje mi sie ze trzeba szukac jakich rozwiązań. Jezeli zdrowie mu dopisze to on juz teraz jest kotem przeciez. A moze uda nam sie trafic takiego pilkarza jak kiedys z Monaco City wyjelo Bernardo . I dostali na dekate swietnego pilkarza. Szkoda Elliotta a syndrom Pawla Brozka za bardzo mu wjechal i niewiem jak to bedzie dalej z jego rozwojem. Fajnie by bylo miec oby a kogos trzeba spieniężyc .
A za ile bys chcial go puścić? 20 milionow to bardzo spoko cena za takiego grajka
Dla mnie jak ktoś za niego da 12 to będzie trzeba go opanować w kokardę i wysłać
I dlatego nie nadawalbys sie do negocjacji. Nawet najgorsze gowno dobry dyrektor sportowy jak Edwards umie sprzedac jak dobry produkt. To United sprzedaje ponizej ceny rynkowej.
Zgadzam się z tobą że bym się nie nadawał. Głównie dlatego że jestem z natury altruistą
Natomiast wiem na kogo ty byś się nadawał.
Basnio-pisarza
@Spectre nie miałem takiego zamiaru to żarcik tylko. Ja bym chciała żebyś miał racje
Ojoj, ale mnie zraniles. Normalnie nie wiem jak ja to przezyje.