Polska piłka klubowa

Lech w IIr jak nie przejdzie a ma być rozstawiony to spada do 3 r LE jak tam nie przejdzie to do 4r LK w każdej rundzie zależy kto z jakiego kraju jest mistrzem i jaki ma klub ew kraj współczynnik. Legia LE i ma być też rozstawiona w II rundzie jak odpadnie to spada do LK, a Raków i Jaga to w LK ale która runda i czy rozstawieni nie wiem ale muszą przejść 4 rundy jakby zaczynali od pierwszej by zagrać w fazie grupowej

1 polubienie

Tutaj macie dokladna rozpiske co i jak z naszymi druzynami w sezonie 25/26 w Europie,
polecam wejscie w zakladke “schemat rozstawien” :smiley:

Pamiętacie takiego gościa - Dani Pacheco? Dzisiaj uradował prawie 10 tys kibiców na stadionie w Płocku, gdzie miejscowa Wisła walczyła w barażu o ekstraklasę. Jak Dani podszedł do futbolówki przeczuwałem, że były czerwony to strzeli! Dzięki Dani

Ino POLONIA :large_blue_circle::red_circle::soccer::muscle::smile:

2 polubienia

Czy są tutaj jacyś fani Podhala Nowy Targ?
Gratuluję awansu, chyba pierwszego w historii, do 2 (po ludzku 3) ligi :+1::soccer::smiley:

Góralu czy ci nie żal… :rofl:

to w hokeju mamy 3 ligi? :smiley:

To nowoczesny hokej z dupnymi bramkami i bez kijów :rofl:

Podhale nowy targ wkrótce w NHL!

Jak już przy polskiej piłce klubowej jesteśmy:

2 runda el. do LM:
Lech Poznań - wygrany z pary Egnatia Rrogozhinë (ALB) / Breiðablik (ISL)

Nie widzę innej opcji jak awans do 3 rundy el. LM.

1 runda el. LE:
Legia Warszawa - FK Aktobie (KAZ)

Wyjazdy do Kazachstanu jakoś średnio mi się kojarzą ale liczę, że jednak Legia w dwumeczu okaże się lepsza. W przypadku awansu w kolejnej rundzie czeka FC Baník Ostrawa. W razie porażki spadek do LK i bój ze Spartą Praga.

2 runda el. LK:
Raków Częstochowa - MŠK Žilina (SLK)

FK Novi Pazar (SRB) - Jagiellonia Białystok

Słowacy w Ekstraklasie myślę, że słabo by nie wypadli. Jednak liczę, że Raków da radę. Rywali Jagi nie znam w ogóle ale też liczę na awans do kolejnej rundy naszego zespołu.

Muszą się spiąć w tym “europejskim” Kazachstanie (nigdy nie zrozumiem i nie zaakceptuję tego wpieprzania się azjatyckich krajów do europejskich pucharów)… musimy nabijać ranking. Po odpadnięciu z Banikiem w razie W będzie prawdopodobnie okazja wylosować kogoś słabszego niż Sparta Praga.

W tej parze polskich klubów minimum jeden klub powinien awansować do fazy grupowej, a drugi nie odpaść przynajmniej do przedostatniej rundy. Tutaj myślę powinniśmy dać radę, pytanie co dalej.

Nasz były prezes, Peter Moore, został doradcą zarządu i mniejszościowym akcjonariuszem Wisły Kraków.

źródło: https://wislakrakow.com/posts/peter-moore-docza-do-wisy-krakw-jako-doradca-zarzdu-i-mniejszociowy-akcjonariusz/11379

1 polubienie

Widzieliście:

Może kupią od nas Darwina do Milicyjnego Towarzystwa Sportowego?

Poprawie Kolege: Gwardyjskie Towarzystwo Sportowe w latach 1967-1990 :grimacing:

Teoretycznie tak jak piszesz ale rzeczywistość nie wiele się zmieniła bo nawet za Cupiała ex UB-ecja siedziała mocno w Wiśle np Pan K. szara eminencja, Cupiał ich uratował przed spadkiem w 97 w zimie, pamiętam bo mieszkałem obok w akademikach AGH i byłem na pierwszym meczu Wisły Cupiała z GKS Katowice 2-0 w którym grał Ledwoń i Sławek Wojciechowski, jak odszedł Cupiał i Telefonica wszystko się roz…o m.in przez kibiców, podobnie u przyjaciół na Cichej. Do dzisiaj Wisła nie potrafi się pozbierać. Dziwne że przy takich długach nikt ich nie wywalił do C klasy tak jak wcześniej Lechię GKS Katowice i inne klubu.

Przecież zerokrotnych nikt nie wywalił za długi…
To się nijak ma do sytuacji Wisły