Premier League 2022/23

Rashford to w tym momencie najlepszy napastnik na świecie zaraz po Haalandzie. Nic dziwnego, że Klopp jest od dawna fanem zawodnika.

Dobrze że były te 2-3 wtopy na starcie sezonu…

Wracając do wczorajszego meczu Chelsea tak się bawią nowe nabytki podczas gdy kolega leży rażony kopniakiem.

https://twitter.com/nocontextfooty/status/1627002587982573574?t=PyGl_ocWGuLtPiDZJX-UIA&s=19

A co maja go reanimowac?

4 polubienia

Dobrze, że były te dwa remisy z CP i Leeds ostatnio. Teraz mieliby punkt do Arsenalu.

Jak Arsenal się nie ogarnie, to United leci po mistrza, bo w City w tym sezonie nie wierzę.
Ponadto, od 2009 roku nikt nie zdobył mistrza 3x z rzędu.

W sumie United ma teraz 4 kolejki prawdy - 3 wyjazdy - do nas, na Brighton i na Newcastle, miedzy tym mecz domowy z Soton, które walczy o utrzymanie. Po drodze jeszcze finał pucharu ligi, marzec będzie dla nich kluczowy.

Rok 2063 - @FanLFC25 zasiada z wnukami do rodzinnego obiadu, podczas którego raz jeszcze opowie im o meczu Liverpoolu z Arsenalem.

Ty masz człowieku jakąś obsesję z tym spotkaniem. Żadnego spalonego przy bramce nie było, powtórki pokazały, że piłka odbiła się od klatki piersiowej obrońcy zanim trafiła go w rękę, a przy karnym był kontakt i sędzia miał pełne prawo gwizdnąć. Przemawia przez Ciebie wyłącznie kibicowskie pragnienie, które nie ma żadnego poparcia w faktach. Odrobinę obiektywizmu…

Poza tym dobry jesteś. Drużyna została przekręcona przez VAR w 3 meczach, ale hurrr durrr “VaRsEnAl” bo w jednym meczu dla odmiany ktoś pomylił się w drugą stronę. Przyjmując Twoją optykę, to tabela obecnie wygląda następująco:

1 VARsenal
2 VARchester City
3 VARchester United
4 VARcastle United
5 TottenVAR Hotspur
6 VARham
7 Brighton & VAR Albion
8 LiVARpool
9 VARtford
10 VARsea
11 VARton Villa
12 CrysVAR Palace
13 Nottingham VARest
14 VARcester City
15 WolVARhampton Wanderers
16 EVARton
17 AFC VARnemouth
18 West VAR United
19 VAR United
20 VARthampton

1 polubienie

No właśnie.
Trzeba wykorzystać okazję, spiąć dupy i ich gonić. Jeden mecz mniej, meczyk z nimi siebie. Strata punktowa zaraz może stopnieć.

Tworzysz jakieś śmieszne tabele, przekręcasz fakty.
Poziom gimnazjum, nie ma nawet z kim i o czym dyskutować.
Bez odbioru

Nie no racja, mogli z nim pograć w główki. :man_facepalming:

To co? Moyes chyba będzie kolejnym zwolnionym. Jeżeli WHU spadnie - parę ciekawych nazwisk byłoby do wyciągnięcia.

Bowena od dawna chcieliśmy podobno ale pozycje w ataku są obsadzone.
Obyśmy nie szli po Declana Rice’a który według mnie jest przehajpowany

1 polubienie

Przewaga Lisow w meczu? Chyba co innego ogladalismy. United powinno strzelic przynajmniej ze 6 bramek. Sytuacji bylo no ale skutecznosc.

Gdyby Rice był do wyciągnięcia za rozsądne pieniądze i nie wykluczyłoby to ściągnięcia Jude’a to jestem za.

1 polubienie

Zaczęliśmy grać lepiej od meczu z Evertonem. A czy zauważyliście co się odmieniło między wcześniejszymi meczami a tymi dwoma ostatnimi? Powrót Joty? wątpię. Wg mnie większe znaczenie w lepszej grze to brak Thiago w składzie. Wielu forumowiczów uważa, że jest to nasz najlepszy środkowy pomocnik ale ja uważam, że Thiago średnio nadaje się do PL. Spowalnia grę, jego zagrania i poruszanie się po boisku ma zbyt dużą grację i arogancję, w tej lidze liczy się przede wszystkim szybkość działania. Poza tym, uważam też, że inni pomocnicy przy nim tracą, bo po prostu jego wolna gra odbiera im chęci do walki i szybkich działań. W obronie Thiago też jest średni, wiele prób odbioru piłki na raz i wolny powrót na pozycję.
Z Thiago w składzie też mieliśmy mecze które powinniśmy wygrać ale brakowało skuteczności napastników. Tylko ja mówię o różnicy w grze a nie w zdobywaniu bramek czy wygrywaniu meczy.
To jest tylko moja opinia :slight_smile: Czekam na wasze zdanie

2 polubienia

Największą zmianą od czasu meczu z Evertonem jest przejście na 4-2-4 w fazie ataku, a to też uwolniło potencjał TAA i Robbo w akcjach ofensywnych. Thiago w obecnym układzie dałby znacznie więcej niż Hehenderson, bo obecnie to on jest tym czwartym “napastnikiem”.

No i warto pamiętać, że wielu meczach Thiago grał praktycznie sam w środku pola, bo obok niego był koszmarny Fabs, którego musiał niańczyć.

4 polubienia

Powodem jest Bajcetic, ktory pomimo młodego wieku bije umiejętnościami na głowe resztę drewnianych pomocnikow Liverpoolu (oprocz Thiago).

To tylko potwierdza że linia pomocy ktora ani nie biega ani nie rozgrywa jest w tym sezonie problemem

Tak na prawdę cała pomoc do wymiany. Zostawić tylko młodych. Przespaliśmy ostatnich kilka letnich okienek i nastąpiło tąpnięcie. Jesteśmy w naważniejszym momencie w ciągu ostatnich lat. Gra jest o być albo nie być. Mam nadzieję, ze nawet koło wzajemnej adoracji na tym forum się opamięta i przejrzy na oczy. Booooooo FSG

Co do Artety to też miał incydent z City.

Nie pierwsze i nie ostatnie zachowanie bez klasy z tym Panem patrząc na jego zachowanie w meczach.

Troche to dziwne że akurat kibice Liverpoolu czepiaja sie jakichs zachowan Artety podczas spotkan.

Jesli juz robic topke trenerow ktorzy zachowuja sie “nieelegancko” przy lini bocznej to na pewno znalazlby sie tam Jurgen Klopp, chociaż mi to akurat w ogole nie przeszkadza i fajnie ze sa w trenerach jakies emocje.

@edit
A no tak kolejne fikołki łukaszka, atak na sędziego = słuszne dżentelmeńskie zachowanie, atak na zawodnika = burak ktory nie potrafi sie zachowac.

Ale was piecze ten sukces Arsenalu, aż ciezko sie to czyta.

1 polubienie

Klopp co najwyżej wyskoczy z mordą do sędziego albo do sędziego techniczego(często słusznie). Nie przypominam sobie, żeby był nie porządku wobec trenera rywali czy popychał zawodników przeciwnej drużyny.

Arteta to burak i nie ma co go nawet porównywać do Kloppa.

2 polubienia