Premier League 2022/23

No co jak co ale narazie yo Arsenal gra o wiele lepiej niż my, woec puki co nie lekceważylbym.Arsenalu. patrzy na siebie i swoje problemy. Wystarczyło ni dac dupy w 3meczach i to my byliśmy liderem, no ale my na początku sezonu jesteśmy zajechani niestety

Kuczq jest odklejony, nie warto nawet z nim dyskutować.

3 polubienia

Ogólnie to fajny meczyk był Manu z Arsenalem, właśnie u nas trochę brakuje takiego zawodnika jak u jednych Fernandes czy Erikssen u drugich Odegaard. Kogos co albo pośle prostopadle podanie, albo wejdzie z drugiej linii w pole karne i przyłoży. Może Harvey takim zawodnikiem będzie, tez trochę gramy inaczej, jednak no brakuje tej drugiej linii, Bobby po wejściu wczoraj coś podobnego probowal grać tez w nim nadzieja w drugiej linii. Ogólnie świetny mecz Malacii dobrze ten chłopak wyglądał, w ogóle muły się odrodziły i mamy kolejnego mocnego rywala o top4, a my nadal się kopiemy po czołach. Bobby w środku to jest dobry pomysł, tylko pytanie czy Nunez będzie w stanie dowieźć grę na miarę oczekiwań.

Chłopie slownik sobie ogarnij, ciężko się czyta to co piszesz

1 polubienie

No nie wiem, czy zagrał aż tak dobrze. Mocno zawalił krycie przy bramce na 1:1 i trochę go robili na tej lewej stronie. Bardziej to bym już Dalota pochwalił, że schował Marinelliego do kieszeni. Akurat z def. MU to Malacia dziś najsłabszy był.

1 polubienie

Jego strona głównie szły ataki, z czego wiele ładnie czyścił. Ogólnie Saka za ten faul na nim mógł spokojnie wylecieć, widać, że frustracje swoją wyładować chciał.

@Mude a ty znasz inny argument niż ad personam?

Przecież wystarczy przeczytać Twoje posty, co tu więcej dodawać. Negujesz i wyśmiewasz Arsenal, a Oni grają lepszą piłkę od Nas na ten moment, w dodatku mają 6 pkt przewagi nad nami.

Poza tym, gościu całe forum Cię zna z tego, że piszesz tu kompletne abstrakcje …

A ta w ogóle, to jak tam Twój tragiczny Firmino ? aka 3 bramki, 3 asysty w tym sezonie (najlepsze liczby u Nas).

No jeśli gra czy tabela Cię nie przekonuje, to się mu nie dziwię.

Ja się akurat z kuczkiem tutaj zgodzę, przecież to był pierwszy poważny test Artety i jak zwykle wrócili z Old Trafford pokonani. Czy United walczy o coś innego niż top4? Śmiem wątpić. Mimo to ograli lekko Arsenal. City wymieniło Jesusa na Haalanda, ten pierwszy ma być liderem kanonierow i poprowadzić ich do mistrzostwa? Minie 10 kolejek i Arsenal będzie na skraju top4, zgraja pipek nic więcej

Ale są słabsi niż City i dlatego napisałem, że mamy 5 pkt straty do „lidera”. Sugerowanie, że Arsenal jest najmocniejszy, bo ma najwięcej pkt w 6 (!) kolejce to jakiś idiotyzm. Dzisiaj zagrali z pierwszym lepszym zespołem i od razu wtopa.

Prawie cały ten dorobek z tragicznymi wisienkami, ale nie neguję, że jest w najlepszej formie od dwóch lat. Powinien być w podstawie do momentu utraty formy.

Brendan Rodgers zwolniony z Leicester.
Jestem trochę zaskoczony, bo mimo, że zaczęli sezon słabo, to sam Brendan nie otrzymał jakiegoś dużego wsparcia co to transferów.
Wyniki miał rozczarowujące, ale mogli mu dać czas chociaż do połowy kampanii.

ale tez jakos znaczaco sie nie oslabili. To skoro 2 sezony temu bil sie o LM to chyba powinien miec lepsze wyniki. Chyba, ze ten Ward to dramat w porownaniu ze Schmeichelem

Myślę, że ciekawym ruchem byłoby zatrudnienie przez Leicester, Mauricio Pochettino.
Mógłby poznać zespół do końca sezonu, przepracować w następne lato okres przygotowawczy i przy paru transferach może wskoczyli by realnie do top 6, a przy odrobinie szczęścia top 4.

2 polubienia

A mnie zwolnienie Brendana nie dziwi, walczył z Leicester, osiągał i tak przyzwoite wyniki z tym zespołem ale od paru miesięcy było widać, że czegoś tam brakuje, może właśnie transferów. Mówiło się o zwolnieniu już od jakiegoś czasu. Coś tam szwankuje, przegrywają spotkania. Tylko kogo oni teraz mogą wziąć.

Diego Costa will have a medical with Wolverhampton Wanderers on Tuesday, per The Athletic UK :orange_circle:

Gramy z nimi w sobotę :wink:

Mogą wziąć Roya :slight_smile:
Leicester podobnie jak WHU, osiągali wyniki trochę ponad stan, żeby to utrzymać musieliby mocniej wzmacniać kadrę, a tego zabrakło.

Jak na prezentowany przez nas w tym sezonie poziom i fakt, że wygraliśmy jedynie dwa mecze z sześciu możliwych, to nasza aktualna pozycja w tabeli jest nieproporcjonalnie dobra - 7 miejsce i “jedynie” 6pkt straty do pierwszego miejsca. W tej sytuacji, całe szczęście, rzeczywiście nie jest przesadzone mówienie, że szanse na walkę o cele jeszcze są. Matematycznie, ma się rozumieć. Bo gra na razie nie klei nam się zupełnie, a innym klubom z top 6 wręcz przeciwnie. Widać u nas powtarzalne we wszystkich meczach mankamenty w rozegraniu i wykończeniu, do tego dziwnie podupadły mental - najpewniej pokłosie wyeksploatowania fizycznego i psychicznego w zeszłym sezonie. Niemniej jednak, jeśli mielibyśmy się niedługo obudzić z tego marazmu, to rywale, ku zaskoczeniu, nie zdążyli porządnie odskoczyć i jeszcze można powalczyć. Oby, oby…

1 polubienie

Mój ulubiony przygłup z Manchesteru. Najlepsze, że on z tego żyje.

1 polubienie

Oglądałem kilka jego filmików zahaczających o LFC. Sensownie gadał, nawet go polubiłem. Chociaż mogło mu odwalić od ostatnich “sukcesów”.