Premier League 2022/23

Tyle gadania o łamiącym się Haalandzie od pół roku, a jak narazie to Nunez wyleciał pierwszy a Haaland gra jak robot w każdym spotkaniu

Przecież KdB zagrał w sezonie 18/19 ledwie 900 kilka minut a City i tak zdobyło koło 100 pkt.

1 polubienie

wygląda na to, że Tottki idą drogą AV i też chcą zwolnić Conte zamordystę

Przecież Guardiola to wyjaśnił kilka dni temu. Największym rywalem do końcowego tytułu będzie Liverpool. To powiedział na konferencji przed meczem. Później Liverpool ich pokonał. Czy miał rację? Ja uważam, że tak. Musimy pamiętać, że City i Liverpool dzieli 10 punktów różnicy. Mówimy również o sytuacji, gdzie City jest najmocniejsze w historii, a Liverpool najsłabszy w historii. To znaczy chodzi mi generalnie o różnice w startach, a nie mówię o składach. Trochę Liverpool nie ma szczęścia, bo niektóre mecze były lepsze niż pokazywał to końcowy wynik. Trzeba być jednak bardzo odważnym, żeby 23 października skazywać Liverpool na porażkę. W momencie kiedy są przed nami MŚ czyli przerwa miesięczna plus w styczniu się otwiera okienko transferowe. Ba. Nawet jeśli nikogo Liverpool nie kupi w zimę, a w drugiej części sezonu powinny omijać nas kontuzje to zobaczymy zupełnie inny Liverpool. Jednak kluczem jest zdrowie zawodników. Tylko jeden klub w Anglii jest stworzony do nieprawdopodobnych historii, a jest nim tylko i wyłącznie Liverpool.

4 polubienia

Dla mnie Newcastle to największe zaskoczenie w tym sezonie. Bez różnicy z jakim ligowym przeciwnikiem grają to widać , że zawsze chcą walczyć o te 3 punkty. Do tego mecze z ich udziałem przyjemnie się ogląda .

2 polubienia

Ty to piszesz poważnie? Zespół z 1 pomocnikiem na odpowiednim poziomie ma walczyć o mistrzostwo?
Top 4 w tym sezonie to będzie cud i będzie to możliwe tylko jeśli Thiago będzie zdrowy przez większość sezonu. Ten Liverpool to inna drużyna niż sezon temu, Fabinho jest tak gówniany że aż przykro się na niego patrzy, TAA jest objeżdżany jak dziecko i ma 0 asyst. Salah wygląda najsłabiej od lat, transfery w lecie najgorsze od 14/15, a jeszcze do tego wszystkiego Mane odszedł.
Ta wzmianka o wynikach gorszych niż gra to chyba też jakiś żart, bo gdyby nie Alisson to Liverpool byłby w strefie spadkowej

1 polubienie

Zgadzam się i jak tak sobie patrzę na dzisiejsze wyniki, tym bardziej wierzę, że może mistrza nie zdobędziemy, ale drugie miejsce jest w naszym zasięgu, sezon jest długi, a w środku mistrzostwa , które mogą totalnie wszystko odwrócić, więc od końca grudnia wszystko się zacznie na nowo i może się okazać, że obecne wyniki będą miały symboliczny wpływ na cały sezon, no ale mam nadzieję , że takiej kupy jak wczoraj to już nie będziemy oglądać w tym sezonie.

Którykolwiek z pomocników Srok podniósłby poziom sportowy środka pola Lfc.

Nie przechodźmy ze skrajności w skrajność, ale powiem jedno - Joelinton to drugi Wijnaldum w swojej najlepszej dyspozycji, a jeśli z Judem się nie uda, to powinniśmy wystawić ofertę za Bruno, choć zapewne jak sam zawodnik nie wstawi się za transferem, to pewnie nic z tego.
Mimo wszystko Willock czy inny Murphy to ta sama przeciętność co u Nas, tylko u nich odpowiednie pieniądze się znajdą, by zaraz ich zastąpić.

Co ty pieprzysz? Nunez w tej chwili lepszy wynik wykręcił niż Salah w analogicznym okresie jak przychodził. Nie wspominając o Firmino czy Mane.

Gdybyśmy wczoraj nie dali dupy to dziś ta tabelka wyglądała by nienajgorzej, no ale gdyby…

Fajnie a co oprócz Nuneza? Prawy obrońca widmo, który jeszcze nie zadebiutował a zaraz listopad, Arthur Melo jako wzmnocnienie środka pola (xDDDDDDDDDDDDDD) i nastolatek z Fulham który może kiedyś będzie dobry, a może nie.

Nie podobał mi się Tottenham w dzisiejszym meczu, taki pies zaczepny, byle sprowokować rywala, popychanie graczy Newcastle przy zmianach. Wiem, ze to gra na czas, jest to irytujące i wkurzające ale właściwie każdy tak robi. Emerson Royal zdziwiony żółtą kartką za oczywisty faul w środku boiska. Perisić też nie lepszy. Nie lubię takiej gry, niczym Atletico Madryt.

No, ale skoro jest chociaż jeden to dalej znaczy że to najgorsze okienko od sezonu 14/15? Czyli tu co okno przychodziło wcześniej co najmniej 2 zajebistych piłkarzy tak? Albo może chociaż ze dwóch dobrych?

1 polubienie

Ku… mać!!!
Gdybyśmy nie odwalili tej kaszany wczoraj w…lesie :grimacing: i wygrali to byłaby kolejka-marzeń dla nas. Arsenal, Chelsea, “memnited” tylko punkt a Spurs wtopili.

Ale nie! My musieliśmy znowu jak w czasach słusznie minionych(tak przynajmniej myślałem,że minionych) odstawić Robin Hooda(nomen omen :man_facepalming:)

Mój kumpel kibic NF jeszcze ciągle ma taki wyraz twarzy :joy:

Zaskoczenie?? Newcastle w drugiej części poprzedniego sezonu pod względem punktowym było chyba na 3-4 miejscu, więc można się było spodziewać, że będą w czołówce.

1 polubienie

Biorąc pod uwagę że dodatkowo odszedł Mane, to tak. To jest zdecydowanie najgorsze okienko od lat

Mi się wogóle nie podoba jak grają zespoły Conte, to taka trochę Anglia Southgate’a, niby dobry skład, a oczy szczypią podczas ogląadania, ostatnio wyglądają biednie, ale nam jeśli będziemy grać wysoko narobią tradycyjnie problemów.

Romano donosi, że Aston Villa złożyła propozycję U. Emery’emu. Angielski klub jest gotów zapłacić 6 mln euro klauzuli. Villareal ma nadzieję, że Unai zostanie z nimi po tym jak rok wcześniej odrzucił propozycję ze strony Newcastle.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1584587867291979776?s=20&t=L1SWzmcUbryp2yeB9zKWcw

Aktualizacja. Villareal potwierdził, że została aktywowana klauzula. Źródła związane z Villareal twierdzą, że Emery odszedł. Aston Villa jest na prostej drodze do sfinalizowania długotrwałej umowy.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1584614794031529984?s=20&t=dojkkUAJf5omhk_LOGZSEA

1 polubienie

No i mamy oficjalke :wink: Unai Emery w Aston Villi :slight_smile: Bardzo dobry trener, więc super go widzieć w Anglii, mam nadzieję że z Casha i Janka Bednarka wyciśnie maxa, i staną się chłopaki u niego podstawowymi zawodnikami :wink:

1 polubienie