Premier League 2022/23

Zobaczymy jak sobie Unai poradzi po powrocie do PL. Pierwsze jego poodejście skończyło się raczej średnio. Może gdyby odniósł zwycięstwo w LE to jwgo przygoda z Arsenalem potrwała by dłużej.

Zobaczymy czy Hiszpan wyciągnął wnioski i co będzie potrafil dać AV. Villans mają ciekawy skłąd, który na spokojnie stać na miejsce w top10.

Aktualnie w PL mamy tylko 8 menedżerów pochodzenia brytyjskiego (z czego u Wisienek i Wilków jest to na razie tymczasowa posada)- 5 Anglików, 1 Szkot, 1 Walijczyk i 1 Irlandczyk z północy

Ktoś mi wytłumaczy jakim cudem pierwsza bramka WestHamu została uznana po siatkarskim przyjęciu w polu karnym?

Ja nie wiem jakie teraz są przepisy, ale jeśli są one powodem uznania tej bramki to powinny zostać zmienione. Ręce nie były ułożone naturalnie, a gdyby piłka nie odbiła się nienaturalnie od ręki tylko naturalnie od brzucha, spadłaby w dół, a nie w górę, i gol zapewne by nie padł. Tyle mi wystarczy :slight_smile:
Tak samo uważam za co najmniej kontrowersyjne uznanie bramki Haalanda z Brighton po widocznym odepchnięciu przez niego obrońcy. Ale może już nie nadążam za tymi nowoczesnymi trendami :wink:

1 polubienie

Przed chwilą City rozpoczęło mecz z Leicester bez Haalanda, zobaczymy jak sobie poradzą, na pewno jest to osłabienie ale i tak powinni sobie poradzić z ekipą “Lisów”. Chyba, że mnie pozytywnie zaskoczą :wink:

Halland niby kontuzja stopy, ale ile w tym prawdy ? Lisy wyszły od początku z Vardym, który ostatnio wchodził z ławki. Ale ich obrona to istna czarna dziura, zobaczymy.

Ale ty wiesz, zę w ostatnich 5 meczach oni stracili tylko 1 gola i zachowali 4 czyste konta? :thinking:

Chociaż też mam wrażenie, ze dziś stracą sporo, nawet z City bez Hallanda.

Zgadza się, ale mają mimo to najwięcej straconych bramek w lidze.

Nie wiem jak wy, ale ja już kibicuję City w premier league. Już wiadomo, że nie wygramy, a kolejne zwycięstwo City nie będzie bolało (bo już jesteśmy przyzwyczajeni). Gdyby Arsenal, który pierwszy raz od dekady gra dobry sezon, zgarnął od razu majstra to trochę by bolało…

3 polubienia

Mam tak samo kolego…

City dzisiaj zagralo dokladnie tak jak my z NF. Ale od czego jest KdB, pyk w okienko z wolnego i 3 pkt.

Co oglądam mecze City, to Belg oddaje kilka świetnych strzałów zza pola karnego i aż dziw bierze, że aż tak mało wpada, jak tak regularnie brakuje niewiele. Cudowny zawodnik.

Kolejny świetny występ Trossarda. Brighton prowadzi do przerwy 3-0 z Chelsea. Myślicie, że powinniśmy pójść po niego np. w lato?

Spokojnie, mamy Keitę na tym samym poziomie, tylko czekać aż wróci i odpali :sunglasses:

Na razie kurczaki jak i czelsi grają mocno pod nas :sweat_smile:

kuczq mam tak samo, kibicuje City. Ale widać że władze ligi postanowiły pomóc Arsenalowi w wygraniu PL, mówiąc wprost tam gdzie Arsenal nie może to sędzia pomoże, jak chociażby w meczu z nami. To bardzo niebezpieczne zjawisko, ciągniecie Arsenalu przez sędziów w kierunku tytułu.
Niektórzy wyżej chyba uznali, że zdominowana liga głównie przez City nie będzie tak atrakcyjna i stanie się monotonna jak hiszpańska, niemiecka czy francuska. Ale na szczęście Arsenal to Arsenal, postawili na złego konia, chociaż w tym sezonie jedynego, patrząc na to co wyprawia reszta topu.

Coś czuję, że Harry’ego Pottera czeka w Chelsea casus Rodgersa z Liverpoolu…

Chelsea traci ładnie punkty, ale Totki odrobiły. Mam nadzieję, że my dzisiaj zanotujemy komplet i zbliżymy się do czołówki.

Emocje w meczu Newcastle - AV skończyły się wraz ze strzeleniem dwóch szybkich bramek. Przełączylem na Tottenham, coś czułem, że Koguty to wyciągną i wygrają spotkanie. Podoba mi się gra jednych i drugich, choć może nie wszystkie wyniki i miejsce w tabeli to obrazuja.

Chelsea jest cienkie. Tottenham też, może w punktach tego nie widać, ale grają słabo. Przy dobrej formie na luzie oba zespoły wyprzedzamy w tabeli. Ale to po mundialu

4 polubienia

W swoim równaniu nie uwzględniłeś tego że Liverpool jest jeszcze gorszy, co pokazał mecz z forest tydzień temu

1 polubienie