Premier League 2022/23

City ma tylko punkt więcej od nas w ostatnich 10 kolejkach, wiec jak i my są w dołku.

Wstrętne cholery. Nie mogli mieć takie dołka rok temu? Wtedy byśmy zgarnęli tytuł. A tak wygra go Arsenal

4 polubienia

Kane ze swoimi umiejetnosciami to bylby ostatni brakujacy element w ukladance Guardioli, swietny snajper, wiadomo nieco gorszy od Haalanda, ale za to do samego stylu, systemu, sposobu gry wpisalby sie idealnie, duzo lepiej od norwega. A jakie Kane mialby liczby przy takich kolegach obok ? pewnie jeszcze lepsze niz teraz i dolozylby drugie tyle asyst.

Arsenal farci, dostali słabe City i Liverpool. Boli.

Kolejna “kapitalna” asysta Edersona :slight_smile:

Arsenal mistrzem Anglii, co to sie dzieje

City ma taki kryzys jak w 19/20. Niestety, my tym razem nie wzmocniliśmy się wystarczająco żeby go wykorzystać.

6 polubień

Co te City to ja nie wiem, tam chyba też się coś wali?

Mnie nie boli, zasługują na miejsce które aktualnie zajmują.
City strasznie sfrajerowalo się w końcówce I polowy, ale to efekt intensywnej postawy zawodników Spurs, grają z ogromnym zaangażowaniem, to co Kane zrobił przy drugim golu… szacun.

1 polubienie

Arsenal farci :flushed: ? Jezuu co ja tu czytam :joy:
Nawet jakby City grali na te 90pkt w sezonie tak czy inaczej Arsenal robi swoje…i byłby to wyścig 2 koni.

4 polubienia

Co to ma do rzeczy ? Zobacz ich dorobek punktowy. To nie fart, Oni grają jak mistrz Anglii.

1 polubienie

Ale padaka w wykonaniu City, nie poznaję tej drużyny, są kompletnie rozsypani, coś się zacięło w maszynie Pepa. Haaland tylko jedna sytuacja, niesamowite to jest. I heloł, Arsenal jeszcze nic nie wygrał, jest połowa sezonu. Co nie znaczy, że lider gra ładną i skuteczną piłkę.

City Guardioli też ma pewne cykle. Dwuletnie
16/17 Pep przychodzi do klubu, ogarnia po swojemu, sezon przejściowy
17/18 City demoluje ligę ze 100 punktami, do tego dorzuca CC i 1/4 LM
18/19 City zdobywa potrójną koronę, 99 punktów w lidze, 1/4LM
19/20 Koniec cyklu, City wicemistrzem z 18 punktami do LFC, 1/4LM( o ile wcześniej byli to rywale na europejskim poziomie - LFC i Spurs -, tak w tym przypadku kompromitacja z Lyonem). Na pocieszenie wygrywają jedynie CC.
20/21 City znowu miażdy ligę, 12 punktów przewagi nad United, wygrywa CC i jest finalistą LM
21/22 City wygrywa ligę o włos z LFC, jest sekundy od finału LM.
22/23 Koniec cyklu

1 polubienie

No wiesz o co mi chodzi, Panie :smiley:

Dołki jak widać ma każdy. City bez Kevina słabiutko, niby sporo przechwytów mają po wznowieniu, ale zero konkretów. Totki do bólu skuteczne. Hochland nie istnieje.

1 polubienie

No mimo wszystko zasługują, naprawdę już o wiele bardziej wolę Arsenal niż Manchester United.

2 polubienia

Spokojnie, jak My właczymy się do walki o tytuł to będziemy mieć kolejny raz mocarne city. Ehh. Arsenal jeden lepszy sezon i od razu tytuł. My 3 epickie sezony zakończyliśmy też z 1… To się nie dzieje naprawdę…

1 polubienie

Trochę pecha, ale w dużym stopniu błędy w zarządzaniu. 18/19 - był potrzebny stoper za tego parodystę Lovrena, który nam zawalił klilka meczy. 21/22 - był potrzebny pomocnik. Tyle.

1 polubienie

Haaland swoją skutecznością w pewien sposób ukierunkował grę ofensywna City pod siebie, wcześniej wszystko sie rozkładało na cały zespół, teraz EH ma 50% dorobku bramkowego calej drużyny i jak przestaje strzelać to jest kłopot. Przed rokiem ważne bramki dokładali np. Ilkay czy Rodri i wygrywali tym mecze.
Z Jesusem czy Sterlingiem mieli więcej opcji rozegrania piłki, było to bardziej naturalne dla nich, teraz łatwiej jest rozczytać City.

2 polubienia

Chłopaki dajcie już spokój. Arsenal budował swoją ekipę kilka lat i teraz są efekty, młodzi głodni. A że trafili na gorszy sezon City ? Cóż, taka kolej rzeczy, nie mogą być zawsze najlepsi. Liga się wzmocniła to i City dostaje baty. Nasza wina przez lata była taka, że uja zrobiliśmy, aby to pikowalo w górę, wina zarządu.

3 polubienia