City ma tylko punkt więcej od nas w ostatnich 10 kolejkach, wiec jak i my są w dołku.
Wstrętne cholery. Nie mogli mieć takie dołka rok temu? Wtedy byśmy zgarnęli tytuł. A tak wygra go Arsenal
Kane ze swoimi umiejetnosciami to bylby ostatni brakujacy element w ukladance Guardioli, swietny snajper, wiadomo nieco gorszy od Haalanda, ale za to do samego stylu, systemu, sposobu gry wpisalby sie idealnie, duzo lepiej od norwega. A jakie Kane mialby liczby przy takich kolegach obok ? pewnie jeszcze lepsze niz teraz i dolozylby drugie tyle asyst.
Arsenal farci, dostali słabe City i Liverpool. Boli.
Kolejna “kapitalna” asysta Edersona ![]()
Arsenal mistrzem Anglii, co to sie dzieje
City ma taki kryzys jak w 19/20. Niestety, my tym razem nie wzmocniliśmy się wystarczająco żeby go wykorzystać.
Co te City to ja nie wiem, tam chyba też się coś wali?
Mnie nie boli, zasługują na miejsce które aktualnie zajmują.
City strasznie sfrajerowalo się w końcówce I polowy, ale to efekt intensywnej postawy zawodników Spurs, grają z ogromnym zaangażowaniem, to co Kane zrobił przy drugim golu… szacun.
Arsenal farci
? Jezuu co ja tu czytam ![]()
Nawet jakby City grali na te 90pkt w sezonie tak czy inaczej Arsenal robi swoje…i byłby to wyścig 2 koni.
Co to ma do rzeczy ? Zobacz ich dorobek punktowy. To nie fart, Oni grają jak mistrz Anglii.
Ale padaka w wykonaniu City, nie poznaję tej drużyny, są kompletnie rozsypani, coś się zacięło w maszynie Pepa. Haaland tylko jedna sytuacja, niesamowite to jest. I heloł, Arsenal jeszcze nic nie wygrał, jest połowa sezonu. Co nie znaczy, że lider gra ładną i skuteczną piłkę.
City Guardioli też ma pewne cykle. Dwuletnie
16/17 Pep przychodzi do klubu, ogarnia po swojemu, sezon przejściowy
17/18 City demoluje ligę ze 100 punktami, do tego dorzuca CC i 1/4 LM
18/19 City zdobywa potrójną koronę, 99 punktów w lidze, 1/4LM
19/20 Koniec cyklu, City wicemistrzem z 18 punktami do LFC, 1/4LM( o ile wcześniej byli to rywale na europejskim poziomie - LFC i Spurs -, tak w tym przypadku kompromitacja z Lyonem). Na pocieszenie wygrywają jedynie CC.
20/21 City znowu miażdy ligę, 12 punktów przewagi nad United, wygrywa CC i jest finalistą LM
21/22 City wygrywa ligę o włos z LFC, jest sekundy od finału LM.
22/23 Koniec cyklu
No wiesz o co mi chodzi, Panie ![]()
Dołki jak widać ma każdy. City bez Kevina słabiutko, niby sporo przechwytów mają po wznowieniu, ale zero konkretów. Totki do bólu skuteczne. Hochland nie istnieje.
No mimo wszystko zasługują, naprawdę już o wiele bardziej wolę Arsenal niż Manchester United.
Spokojnie, jak My właczymy się do walki o tytuł to będziemy mieć kolejny raz mocarne city. Ehh. Arsenal jeden lepszy sezon i od razu tytuł. My 3 epickie sezony zakończyliśmy też z 1… To się nie dzieje naprawdę…
Trochę pecha, ale w dużym stopniu błędy w zarządzaniu. 18/19 - był potrzebny stoper za tego parodystę Lovrena, który nam zawalił klilka meczy. 21/22 - był potrzebny pomocnik. Tyle.
Haaland swoją skutecznością w pewien sposób ukierunkował grę ofensywna City pod siebie, wcześniej wszystko sie rozkładało na cały zespół, teraz EH ma 50% dorobku bramkowego calej drużyny i jak przestaje strzelać to jest kłopot. Przed rokiem ważne bramki dokładali np. Ilkay czy Rodri i wygrywali tym mecze.
Z Jesusem czy Sterlingiem mieli więcej opcji rozegrania piłki, było to bardziej naturalne dla nich, teraz łatwiej jest rozczytać City.
Chłopaki dajcie już spokój. Arsenal budował swoją ekipę kilka lat i teraz są efekty, młodzi głodni. A że trafili na gorszy sezon City ? Cóż, taka kolej rzeczy, nie mogą być zawsze najlepsi. Liga się wzmocniła to i City dostaje baty. Nasza wina przez lata była taka, że uja zrobiliśmy, aby to pikowalo w górę, wina zarządu.