Premier League 2023/2024

Ale oni są ekipą z topu xD

Jak inaczej nazwać zespół, który od dwóch sezonów jest jednym z 3 najlepszych klubów w Anglii i pewnie 7-8 na świecie?

@Hmmmmmm

Aha, to City do 2023 r. nie był drużyną z topu, ok.

1 polubienie

Przypomnij mi ile razy zdobyli LM, bo mam już swoje lata i pamięć szwankuje.

@Anthermil oczywiście. Na krajowym podwórku dominowali przez machlojki i jedynego rywala w postaci Liverpoolu. Przychodziły mecze w Europie i ta ekipa z topu dostawała regularnie łomot. Możesz już wracać na stronę kanonierów :slight_smile:

@CzerwonyBartek Varsenalowcy skakali z radości, jak pojawiło się info o kontuzji Salaha.

Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą

Nie ma nic gorszego od poważnych kontuzji. Nikomu nie życz tego.

@Hmmmmmm nie sadze aby Rice utożsamiał się z tą radością do nieszczęścia przeciwników.

1 polubienie

Kibice Liverpoolu i Arsenalu to ciężki orzech do zgryzienia, nie da się przegadać. Wieczny płacz na cały świat dlaczego chu*a wgrywamy a jesteśmy najlepsi we wszechświecie, mamy najlepszy stadion, kibiców, piłkarzy z pierwszej 11 oraz ławki, trenera, sztab a i papier toaletowy w klubowych kiblach jest lepszy.
Potem dostajemy Real, który jest tu wyśmiewany, dostajemy oklep i z płaczem do chaty

6 polubień

Narzekamy na brak Salaha, ale takie Nottingham dzisiaj gra bez 6 zawodnikow z afryki, a byloby 7 gdyby Tajło Ałoni byl zdrowy. I to wszyscy zawodnicy ktorzy rozegrali conajmniej polowe meczów w tym sezonie.

1 polubienie

Za to wraca Ivan Toney :wink:

1 polubienie

I nawet już strzela, tęskniłem za chłopakiem. Zaraz hat-tricka załaduje.

Bramkarz muru nie umie ustawić xd Strasznie cienkie te Brentford się zrobiło.

Bramkarz mur ustawił źle, ale również Toney przesunął w ostatniej chwili piłkę o pół metra, automatycznie zwiększając przestrzeń do strzału w krótki róg.
Ogólnie świetny mecz Toneya, gol, sporo wypracowanych sytuacji. Przerwa od gry nie wpłynęła negatywnie na niego.

2 polubienia

OFFICIAL: Manchester City can confirm Omar Berrada has resigned from his role as chief football operations officer at City Football Group. ! Berrada will join Manchester United as new CEO. Decision made as he informed [#MCFC]

@David_Ornstein

Zaczyna się uciekanie ze tonącego statku. Rozliczyć oszustów finansowych!

Mecz dość przeciętny ale gra Toneya niewątpliwie była ozdobą spotkania. Należy się chłopowi transfer do większego klubu.

Sędzia do przedstawiciela Man City za kilkanaście miesięcy:

3 polubienia

Pracownicy Newcastle też uciekli do United. Czyli w Newcastle też utonie?

Sir Ratcliffe ostro wkracza do gry, to ostatnie miesiące Ten Haga.

Żeby się nie okazało, żę City odpadnie a United wróci xD

1 polubienie

Skąd w ogóle tezy, że City zostanie zdegradowane, punkty odjęte itp ? Mówimy o Manchesterze City, który z góry ma ustawioną pozycję w UEFA. Żadne zasady ffp nie mają tu zastosowania.

1 polubienie

Zacytuje komentarz który widziałem na grupce fejsbukowej a jest niesamowice trafny: " Ciekawe, jeżeli 115 zarzutów City by się potwierdziło to on byłby jednym z głównych sprawców, był w klubie od 2011

Oczywiście wszyscy wiemy że zarzuty dla City najpewniej skończą się odjęciem 10 punktów Evertonowi i karą 5 sekund dla Estebana Ocona, ale pomarzyć można".

5 polubień

Nie UEFA o tym zdecyduje. Problem jest taki, że wszystkie oszustwa miały miejsce dekadę temu, więc postępowanie dowodowe będzie trudne. Niezależnie od tego podejrzewam, że w 2025 Guardiola i Haaland uciekną z City jeszcze przed ogłoszeniem wyroku w tej sprawie.

Jestem w stanie się założyć (50-100), że i Guardiola i Halland zostaną w City w przyszłym sezonie.

City już tyle razy uciekło przed karą… Nie wierzę, że kiedykolwiek zostaną sprawiedliwie ukarani czy to w Anglii czy przez UEFA.

5 polubień