u panie, skąd ty masz ten czas tam nawet sekunda nie minęła. a co do samej interwencji, to nie uważam, że to było na karnego, chociaz w środku pola pewnie niejeden sędzia by gwizdnął faul.
Napisałeś, że trzeba z nim zrobić to samo co Ramos z Salahem, dokładnie tu:
Skoro Ramos swoim zagraniem spowodował kontuzje, to jak nie życzysz mu kontuzji?
Ale co ostrzegasz? Że jest w formie? Przecież to każdy widzi. Ty tutaj nawołujesz, właściwie nie wiem kogo, żeby go wyeliminować.
Skoro chciał grać, to chyba się czuł dobrze? Mógł poprosić o zmianę i tyle, a nie podawać pod nogi Benzemy jak ostatni de*il.
Najpierw położył lewą nogę, a potem podniósł kolano tuż przed rywalem. Może zrobił to ze strachu, bo trafienie rywala tak ugiętą nogą jest bolesne, ale nie zmienia to faktu, że było to niebezpieczne dla Garnacho i powinno być to ukarane. Impet wślizgu mógł zmniejszyć przykładając ręce do murawy. Z Jonesem chodziło mi o to, że najpierw trafił w piłkę, a potem zrobił nakładkę, a dostał czerwień. Można być pierwszym przy piłce i faulować jednocześnie.
Z tego co widze na filmiku od Ciebie, to pierwsze położył prawą nogą, którą wybił piłkę, a potem “lądował” drugą.
No przecież położył łokcie na ziemi. Widać, że mało grałeś w piłkę, nie rozumiesz pewnych mechanizmów wślizgu. Tutaj impetu się nie dało zmniejszyć.
Ty mówisz o tej sytuacji z I części sezonu? Kompletnie inna bajka, tam noga się Jonesowi ześlizgnęła z piłki i trafiła w nogę rywala. Nie wiem co ta akcja ma do rzeczy.
Ja tylko przypomnę, że Van Dijk z Newcastle również wybił piłkę, a dostał czerwoną kartkę
Ramos wyrzucił Salaha z meczu i tutaj chodziło mi o to samo. Nie życzę nikomu długiej kontuzji. Chodzi o niedyspozycję na ten jeden mecz. Już mi się nie chce tłumaczyć takich banałów
Wyrzucił go na dłużej niż tylko z tego meczu, tylko to był ostatni mecz sezonu i na nowy był już zdrów.
Ale zrobił to przez nogi Isaka, tutaj Ederson trafia pierwszy w piłkę i tyle. A czerwoną dostał nie za stricte faul, tylko za faul jako ostatni obrońca.
Ale co to ma za znaczenie, że trafia pierwszy w piłkę? Chłopie, to nie FIFA, gdzie bycie pierwszym przy piłce kasuje faul. Jak robisz komuś krzywdę to jest faul choćbyś wybił piłkę i to jest oczywista sprawa. Można znaleźć dziesiątki analogicznych sytuacji.
Ale jaką krzywdę, gość jest znacznie szybciej przy piłce, wybiją ją czysto, kasuję akcję, ale karny ma być, bo Garnacho w niego wpadł? Dla mnie tu jest 0 kontrowersji i tyle.
“To był dobry występ. Jesteśmy rozczarowani wynikiem” - EtH po meczu xD xD xD
Erik ten Hag po derbach Manchesteru stwierdził:
“Uważam, że to był ogólnie udany występ. Wychodziliśmy na prowadzenie 1:0 i mieliśmy swoje momenty, aby zdobyć drugą bramkę.”
26% posiadania piłki, 1 celny strzał, 3 sytuacje bramowe, xG 0.19, 3x mniej podań niż City.
“Ogólnie dobry występ” xD
jak w tej akcji oczekujesz karnego, to chyba za bardzo sie nakręcasz. owszem są analogiczne sytuacje , gdzie gwiżdzą faule. Ale z bramkarzami jest inaczej, on musi sie rzucić pod nogi próbując wybić piłke, czy to rekoma, czy nogami i jakby zawsze sędziowie pozwalaja na wiecej. Jakos nie widziałem wielu sytuacji, że bramkarz wybija piłke i jest faul za kontakt.
Nawet niedawno Alisson kogos przytrzymał i też nie gwizdnęli.
Jakby mieli bramkarzom gwizdać faul za kontakt z zawodnikiem po wybiciu piłki, to bramkarze by stali i czekali na strzał, co by znacznie obniżało ich szanse na obronę.
Może to kontrowersyjna teza, ale jeśli wygramy z City to wygramy mistrzostwo, jeśli nie wygramy to przegramy mistrzostwo.
Nie trzeba się zgadzać
@Lapaino jak się będziesz ociągał to zrobię temat meczu ze Spartą, ale na City czyń honory szefie
@Lapaino No ja tez robiłem, ale dlatego ze długo nie było zrobionego, a mecz się zbliżał! Ale oczywiście Ty jesteś od robienia tematów
Pierwszy raz mecz ogladaleś? Takie przepisy obowiazują od bardzo dawna, kto jest w takiej sytuacji pierwszy przy piłce, chocby tylko ją musnął, to jest wygrany, ten drugi już wtedy jest stroną faulującą. Tak samo jest w sytuacji gdy np. dwóch zawodników jedzie na wślizgu albo gdy zawodnik próbuje opanować piłke, ale rywal go uprzedza i finalnie zamiast w pilke trafia w jego nogę. Co innego gdyby najpierw trafil rywala a potem w pilkę to wtedy jest faul. Niestety możemy nad tym ubolewać, bo impet jednak był spory, a Ederson de facto uniemożliwia mu kontynuowanie akcji ale tak to już wyglada w pilce. Dyskusja bezcelowa tak samo szukanie ręki w sytuacji gdy gość ma ją przy ciele.
Widzę Bruno bierze ten sam towar co jego trener:
W drugiej połowie mieliśmy większą kontrolę nad meczem i to jest dziwne, bo właśnie wtedy padły bramki
Oni nie tylko mają z roku na rok gorszych piłkarzy ale i trenerów.
Momentów to oni mieli bardzo dużo, bo oprocz gola i sytuacji Garnacho, to Rashford raz się machnął w polu karnym, a dwa razy powienien wyjsc 1 na 1. Co nie zmienia faktu, że zagrali koszmarnie słabo i nieudolnie i pozwalali City robić co chcą.
Panowie - czy ktoś w ogóle jest w stanie zatrzymać City?
Może Arteta ale on pewnie z przyzwyczajenia i rozpędu zrobi Guardioli laskę. Sorry, nie mam polskich znaków.
Jest. Jeśli spojrzysz na tabelę Premier League, to zauważysz, że 8 razy stracili punkty…
Przecież ciężkie mecze City będzie dopiero miało między połową marca, a końcem kwietnia, Bez dramatyzowania.