Premier League 2024/2025

Z oceną Amorima poczekam do końca przyszłego sezonu. United też się zmienia, koniec z szastaniem kasą i chcą przybrać model Liverpoolu.

Ty to chyba nie zrozumiałes co napisałem, ale ok.

3 polubienia

Dokładnie, jak masz ambicje to nie obejmujesz Bayernu czy City które nie mają podjazdu finansowego i możesz wygrywać ligę z palcem w nosie… Bierzesz stajnie augiasza i chcesz ją oczyścić.

Amorim ma zarówno charyzmę jak i umiejętności aby ogarnąć ten syf, który jest w United. Problemem jaki może go przytłoczyć jest brak wsparcia od strony właścicieli.

W ManU już był człowiek, który zdiagnozowal problemy i głośno o nich mówił. Był to Rangnick. ManU jednak go wywalili. Stawiam dolary przeciw orzechom, że gdyby został dyr. Sportowym tak jak to było zapowiadane, ManU nie broniłby się przed spadkiem.

Zobaczymy czy władze United czegoś się z tego nauczyły i wesprą Amorima.

A tak z innej beczki. Mnie to umknęło ale info sprzed tygodnia. Chelsea negocjuje “karę” za walki przy transferach z ery Abramowicza ze wschodu i na wschód. Łapówka zamiast ujemnych punktów…
https://www.telegraph.co.uk/football/2025/01/15/chelsea-roman-abramovich-historic-payment-escape-punishment/

Wystarczy mieć kasę, wtedy jesteś bezkarny w tej lidze. Ja już się nie łudzę. Tylko czekać jak NUFC pokaże środkowy palec EPL I zacznie robić wałek za wałkiem.

1 polubienie

Wie ktoś kiedy GW28 zostanie potwierdzony co do dat i godzin?

Ktoś coś wie jak jutro z kolejką? Ponoć jakiś huragan nad Wyspy nadciąga.

Patrząc na prognozy to w Liverpoolu jutro jeszcze spokojnie, w niedzielę będzie dopiero mocniejszy wiatr. Więc raczej nasz mecz niezagrożony.

@dzemek

Kiedyś to było, teraz to już nie ma… Zapewne świetnie się oglądało ten mecz a warunki nie wypaczyły jego wyniku :wink:

Znowu jadę i znowu jakieś anomalie pogodowe :sweat_smile:oby było ok ,na niedzielę cos zapowiadają sobota na tą chwilę ok i oby tak pozostało :crossed_fingers:

2 polubienia

Nie byłem nigdy na Wyspach ale ostatnio niby ta śnieżyca, trochę wiatru i już obawy o rozegranie spotkania :wink: pamiętam mecz Herthy z Barceloną w LM, chyba 1999 rok, Kiraly na pewno grał w bramce w swoich dresowych, szarych spodniach, była taka mgła, że malowanie linii na inny kolor i pomarańczowa piłka nic nie dawały.

Zdjęcie by cały świat obiegło, jakby wszyscy usiedli koło Salaha po golu :smile:

3 polubienia

Dzisiaj obudziły mnie mocne podmuchy wiatru, około 6:30 rano. A mieszkam w East Anglia, więc dosyć daleko od północnej części kraju.

Z tego co czytam na BBC to najpoważniejsza sytuacja jest w Szkocji i Północnej Irlandii. Nic konkretnego o Liverpoolu.

Met Office UK podaje, że Liverpool nie jest objęty żadnymi zagrożeniami pogodowymi (np yellow/red warning) na sobotę, więc wszystko wskazuje na to, że mecz się odbędzie. Oby!

4 polubienia

Nie wiem dokładnie jak to się odbywa, kto decyduje i na jakiej podstawie.
Ale słyszałem o takich argumentach jak to, że jest niebezpiecznie dla kibiców. Jeżeli np. zbadano, że w takich sytacjach, gdy te 50 tysięcy ludzi się przemieszcza po mieście w takich warunkach, jest więcej wypadków i mówiąc wprost ludzie giną, lub zostają kalekami, to mnie to przekonuje.
A dla samego meczu wg mnie też lepiej. Jeżeli jest bardzo silny wiatr, ulewa, albo śnieżyca, to gra robi się bardziej losowa.

Ogląda ktoś multi ligę?

Za co ta czerwona zawodnika armatek?

Bo na ich stronie spore oburzenie.

Nie ma co gadać. Wydymali Arsenal z tą czerwoną xd

1 polubienie

Nie lubię Arsenalu ale czerwo z dupy. Ten Olivier to niezły pajac, zresztą nie pierwszy raz i nie ostatni …

3 polubienia

Absurdalne czerwo dla Arsenalu. Oliver zrobi wszystko, żeby City wygrało majstra.

Arteta się popłaczę na konferencji

Przegięcie pały na maksa ze strony Olivera. Przerwanie kontry na 20. Metrze przed bramką rywala xD
Pisałem że w tym sezonie sędziowie grają przeciwko nim :joy:

@Risg chyba jak sędzia podjął decyzję z boiska i w jakikolwiek sposób można ją usprawiedliwić, to Var nie interweniuje. To nie było za brutalne zagranie, tylko przerwanie groźnego ataku.

Var tego nie sprawdzal bo nie widzialem ? Skupiam sie tylko na Liverpoolu.

Oliver jak Marciniak nie potrzebuje varu xd

Czerwona Arsenal

+gole Szobo,Salah i Gakpo

3 polubienia