Ładnie Oliver przekręcił mecz
Za co ta czerwona dla Arsenalu?
Tak sie wylosowało Oliverowi
Masz filmik dwa posty wyżej
Ja bym dał żółtą. Ale w podobnej sytuacji kiedys Jones i Maca dostal czerwo. Bardziej tutaj czerwona byla za atak powyzej kostki niz za przerwanie akcji.
No niby szli w paru zawodników groźną kontrę i argumenty do wybronienia będą, ale no mocna przesada ale nie ma się co przejmować, po grze w handballa przez Odegaarda nie będzie mi ich szkoda w żadnym wypadku.
Wiem, że jest, ale chodzi mi o to, że totalnie niezaslużona
Czerwona z kapelusza. Nie oszukujmy się, gdyby ktoś z naszych taką dostał to by forum wybuchło.
Całkiem inne sytuacje
On tu wkładał tą nogę żeby rywala przewrócić, nawet go nie nadepnal
On dostał czerwo raczej za same intencje niż za faktyczny kontakt.
Dla mnie przekręt. 70 metrów do bramki i 2 stoperów. Jeśli dajemy za atak na nogi to też nie bo nie był to atak intencjonalny i korkami na łydke
Ja im nie współczuję. Jak były mecze bez varu w Carabao i Fa Cup to strzelali ze spalonych i dostawali karne widmo (których i tak nie wykorzystali )
i słusznie, przeciez on go nie kopnął tylko podstawił mu nogę, do tego dwóch graczy Arsenalu było na tyle blisko, że przez to 60m to by napewno tego z piłką dogonili.
ale intencją było podstawienie nogi.
Dlatego pisalem wyzej ze bym dal zolta. Ale dla mnie bez sensu atak powyzej kostki jak szedl sam pilkarz Wilkow, gdzie bylo dwoch z tylu Arsenalu.
Na moje to podobna sytuacja jak z Gravenem i Pereirą. Gość jedynie polował na nogę. A jaki był tu płacz gdy była tylko żółta od sędziego xd
Właśnie widziałem tę sytuację na powtórce. Ewidentny faul na piłkarzu Wolves. Intencją było przerwanie groźnie zapowiadający się kontry, gdzie Wolves potencjalnie mogli wyjść 3 na 3.
Nie widzę tutaj absurdu, Oliver się wybroni z kartki. Choć z uwagi na to, że było to głęboko na połowie Wolves, mógł dać żółtą.
Sędzia był jednak bardzo blisko całej sytuacji, więc jeśli odczytał zachowanie Lewis-Skwlly’ego jako perfidne przerwanie kontry, bo tak to wyglądało, to cóż… piłkarz Arsenalu jest sam sobie winny.
Z ruchu ust Olivera można było przeczytać “serious foul” - podstawy były - wejście bardzo głupie
To jest taki faul, że żółta kartka wydaje się śmieszną karą, ale czerwona to trochę przesada
Trochę się nie zgodzę bo w taki sposób wszystko można wytłumaczyć. Sędzia się wybroni. Ale ja bym właśnie chciał żeby się oni nie bronili. Dla mnie czerwo ma być pewne po prostu.
Szkoda że MO tak kartek nie rozdawał jak kovacic ciał na 2 czerwone kartki a dostał zoltko