Premier League 2024/2025

Oliver chciał pomóc, ale Wolves rozłożyło nogi. Niech spadają

Zakładam, że nikt się ze mną nie zgodzi, ale mi się podobała ta czerwona dla Arsenalu. Jest kontra, faul (dość ostry) i co komu po żółtej? Jeżeli sędzia ocenia, że kontra miała duży potencjał, to znaczy że faul miał dużą wagę. A jeżeli za to drużyna dostałaby rzut wolny 70 metrów od bramki, to jaka tu sprawiedliwość.
Do tego uważam, że faule, które nie są próbą odbioru piłki, tylko kopaniem, albo zapasami, powinny być ostrzej karane.

Jasne, dlatego nie pisałem o przepisach, tylko o moim osobistym poczuciu sprawiedliwości. Jak by nam przeciwnik przerwał 5 kontrataków takimi faulami pięciu różnych piłkarzy i skończyłby się jakiś mecz remisem lub porażką, to raczej nie bylibyśmy zadowoleni. Po prostu wystarczy przerywać faulem od razu, a nie dać się komuś przemieścić 40 metrów i zamiast czerwonej masz żółtą.

1 polubienie

Po prostu w takiej sytuacji jest żółta, więc zawodnik może potencjalnie raz na spotkanie taką kontrę przerwać. Myślę, że byśmy mieli po kilka czerwonych na mecz, jakby za takie coś dawali czerwoną, albo znacznie więcej bramek.
Problemem jest, że to chyba jedyną taka czerwoną w bieżącej historii ligi :joy:

Ciekawe czy Kluivert zrobi jeszcze jakąś karierę. Długo jechał na nazwisku tatusia ale w Wisienkach zaczyna pokazywać skrywany potencjał.

Fajnie, że nabiliśmy kilka bramek. Różnicę mamy co do Arsenalu +10 a to zawsze może się przydać. Choć nie oszukujmy się, nie powinno :wink:

Nie ma co liczyć że wszyscy będą ciągle tracić punkty. To się trzeba cieszyć, że pomału głównie Arsenal zostaje na placu boju. Nottingham już ma w zasadzie 10 pkt straty bo taka różnica bramowa to kosmos. Chelsea jeszcze niedawno było typowane na głównego rywala. Dzisiaj mają mecz z City plus 13 pkt straty. City podobnie jak Chelsea z tym, że straty mają pkt 15 a któraś z tych ekip dzisiaj straci punkty. Dużo na pewno powie nam następna kolejka bo Wiśnie są w kozak formie. Ale jeśli do końca lutego rywale nie odrobią do nas wielu punktów to myślę, że damy radę.

Ale gówno zagrał ten Uzbek xd

To guardiola zrobił transfer hahahahha

To się Uzbek popisał :joy::joy::joy:

Jeden z nich dobry start :joy:

Hahaha dobry ten Ozan Kabak z FC 115

1 polubienie

Widzę City mocnego obrońcę sprowadzili.

Khusanov asysta drugiego stopnia

+zółta

1 polubienie

Jeszcze żółta kartka. Gość zaraz zejdzie

Kur*ica chłop nie wie co się dzieje na boisku

Bo wrzucił go na taką karuzele Guardiola bezlitośnie

2 polubienia

Chłopak się zaraz popłacze na tym boisku, jakby kompletnie nieprzygotowany. Błąd Guardioli.

3 polubienia

Ale no to też w sumie prawda. Kupiony za kupę siana i od razu na taki mecz musi wejść i grać. Szkoda chłopaka trochę.

1 polubienie

No spalił chłopa lysy.

Może uzbek coś powiedział o rozwodzie i Guardiola go wsadził na minę :sweat_smile:

2 polubienia