Za to poprzednie dwa sezony mieli fajrant. Z ważniejszych piłkarzy tylko Saliba im w 22/23 wypadł na miesiąc (i przewalili przez to mistrzostwo ). My w tym sezonie mieliśmy więcej kontuzji niż Arsenal ostatnie kilka lat (nie licząc tego sezonu)
To jest akurat wina Artety, Zajeżdża piłkarzy bardziej niż Klopp. Mniej rotuje czołowymi piłkarzami, nie ma takich atletów jakich miał niemiec, rzucają się strasznie na rywali, a potem kontuzje.
A jeszcze przy takiej fali kontuzji są co raz słabsi.
Jeśli przy takiej przewadze w połowie lutego i takiej rozsypce ofensywy Arsenalu nie zdobędziemy mistrza to chyba mnie krew zaleje. Co prawda potrafimy zesrać się metr przed kiblem ale goni nas ekipa z clostridium,
To będzie cud jeśli z taką ofensywą będą regularnie punktować
Cóż okazało się że kupno 5 ofensywnych zawodników i 15 obrońców nie jest dobre. Kto by się spodziewał.
Fakty są takie że będzie bardzo ciężko teraz Arsenalowi. Natomiast jak ktoś śledził ich mecz rot oni ciągnęli swoją grę sfg. W ostatnim czasie pada z tego mniej goli bo można założyć że łatwiej się do tego słabszym zespołom przygotować niż do jakościowej gry na tempie.
Mamy autostradę do mistrzostwa i teraz tylko to wykorzystać
Cytując pewną piosenkę (znowu jak w poście powyżej) - to ja, typ niepokorny
Po 20 majstra, come on LFC
PS już przestańcie z tymi zabobonami, gusłami, pokorą itd
Obojętnie czy ynwa19 napisze “milion razy” o szansie na mistrzostwo czy też nie to punkty zdobywa drużyna na boisku swoją grą a nie forumowicz swoim pisaniem
Ile teraz mamy przewagi, bo jakiś pajac liczył przed meczem że 9.
Na stan z 94min meczu pisał jakiś, że 9pkt i że mecz przepchnięty…
Swoją drogą ciekawe jak to będzie obliczane po meczu z aston villa? Np 4pkt i mecz więcej, czy od razu będą liczyć, że 1pkt… Staszne frajerstwo dziś… Lepiej by się traciło z 9pkt aniżeli z 7… Ale jak to piszą, arsenal też wszystkiego nie wygra.
Według moich wyliczeń to wychodzi coś około 15, bo jednak kontuzja Havertza będzie bardziej bolesna dla Arsenalu niż dla nas strata punktów w ostatniej akcji meczu ( drugi raz w tym sezonie zresztą ) także według mnie po tym meczu już możemy świętować mistrzostwo. No chyba że wy macie inne wyliczenia.
Podziwiam ludzi którzy kibicuje temu klubowi dłuższy czas i coś już doliczają czy przypisują
Ty ze mną dyskutować chcesz? Nie zasrywaj forum hipokryzją synek, a mój mózg ogarnie więcej niż ty jesteś w stanie dostrzec.
Napisze o tym ostatni raz. Hipotetyzowalismy na tmt naszych szans na przyszłego mistrza. Użyłem pewnego skrótu który NIE ZAKLADAL NASZEGO PRZYSZLEGO ZWYECIESTWA, a po prostu nie uwzględniał zdobyczy pkt Arsenalu w meczu który rozegrali w ramach kolejki więcej. Nie spodziewałem się że takie uproszczenie będzie tak bardzo raziło niektórych że b da pisać o tym kilka tygodni później
Poczekaj na marzec podczas którego Liverpool spadnie z pierwszego miejsca - wtedy będzie tutaj skowyt jakiego świat nie widział.
Saka wypada do połowy kwietnia. Potrzebna była operacja do jego kontuzji.
Chodzi o to, że mówiono że wróci końcem lutego początkiem marca.
Ale to już od dawna wiadomo, od początku roku na L4.
Z tego co pamiętam to wcześniej mówiło się że jakoś do połowy lutego będzie pauzował.
Hahahahaha i to „Wiedziałem, że się k…spierd… XD Oby tak nie było
Przeanalizowałem sobie mecze nasze i Arsenalu tylko rozegrane z tym samym przeciwnikiem i w tym samym miejscu.
Np AFC i LFC zagrali z nimi u siebie z Manchester City (14 takich przypadków na 38)
Liverpool = 33 pkt
Arsenal = 32 pkt
Czyli w przypadku takiej analizy różnica nie jest taka duża.
Ciekawa analiza, teraz pytanie co będzie zresztą przypadków, jak będzie się wszystko wyrównywać
@pitersikorka czas pokaże