Premier League 2024/2025

Ależ Arsenal gra padlinę.

1 polubienie

No oni to teraz mają ten gorszy terminarz jak ja nie liczyłem że z Lisami coś stracą to jak się trzymali do 82 min to myślałem że może dojadą z tym remisem bo meczu nie oglądałem ale z WHU to derby później Forrest MU Chelsea Everton i tu liczę że coś stracą bo później to ewentualnie tylko u nas i przedostatnia kolejka z Newcastle. Jak w marcu wróci Saka i Martinelli to już będą mieć łatwiejsze mecze

1 polubienie

Niech sobie wychodzą na 9 nawet ze Sterlingem. Może Nam się spłaci mistrzem.

Szkoda, że my nie graliśmy takiej padliny żeby z tym Evertonem wygrać. No ale co roku sprawdza się stara metoda „umiesz liczyć licz na siebie”

1 polubienie

Przecież gdyby zamienić miejscami Nas z nimi i Everton dalej grałby tak, jak w środę, to Arsenal dostałby z trójkę. Dlatego dziwię się, że niektórzy oczekiwali czegoś po Leicester, kadrowo to niestety drużyna na top6 Championship, ale nie na utrzymanie w PL.

2 polubienia

Pamiętaj że to jest Premier League, dzisiaj mało brakowało a by z Leicester zgubili punkty, gdzie nikt nawet na to nie stawiał. Grać swoje i wtedy mało ważne będzie kto ma trudniejszy terminarz a kto łatwiejszy. Teoretycznie możemy zdobyć więcej punktów w tym trudniejszym niż jakby nam przyszło grac z kimś z doła tabeli.

2 polubienia

Wiem w ub sezonie gdzie tak wszyscy jęczeli że mamy kontuzje itp to od stycznia do meczów z MU w PA na 11 meczy mięliśmy 9-1-1 plus wygrane w półfinale i finał PL oraz ograliśmy Arsenal w PA u nich 2-0, i dlatego liczę po cichu na WHU bo w ub sezonie wygrał na Emirates 3-0 co prawda później przegrali bodaj 6-1 ale na Lisy przed meczem nie liczyłem bo wg mnie obok Southampton to najsłabsza ekipa w PL nawet Ipswich wygląda lepiej

Dla mnie trochę niepotrzebne jest to, że wpadł nam mecz z villa w przyszłą środę. Tak, to byśmy mieli tydzień wolnego przed meczem z city. Z drugiej strony mi się wydaje, że nasi najlepiej grają właśnie w systemie co 3-4 dni. Po dłuższej przerwie jakoś wybijamy się z rytmu co w sumie pokazał mecz z evertonem gdzie nasza pierwsza 11 miała 7 dni pomiędzy meczami a w meczu wyglądali jakby grali ze 2 dni wcześniej a i tak otarliśmy się o zwycięstwo. Arsenal bardziej te wyniki wyciska, natomiast my tracimy. Jednak to my jesteśmy liderem i ma te chwilę to wszystko zależy od nas. To arsenal musi patrzeć na nas, a nie my na arsenal żeby tracił. Ich jedna strata punktów może przekreślić sezon, nasza strata jedynie zmniejszyć przewagę.

Salah demo pomału odpala, szkoda, powinien grać obok wersji pro i od nowego sezonu go zastapić.

Newcastle jeżeli nie awansuje do LM to raczej sprzeda Isaka. Szkoda tylko, że sabotażysta Hughes nawet się nie zainteresuje.

Co ten Mariusz :face_with_peeking_eye:

#znakiznaki

Marmoush z hattrickiem w 13 min, jak to powtarzają na lfc.pl, zawodnicy z bundesligi w premier league na ogól się nie sprawdzają, podobnie czytalem przed transferami Haalanda czy nieudanym Bellinghama :crazy_face:

2 polubienia

Nie ma to jak wyciągać daleko idące wnioski po jednym meczu.

2 polubienia

A z realem 7 minut zagrał. City powinno zwolnić Guardiole tak samo jak Liverpool Kloppa dwa sezony temu

Szczerze powiedziawszy 7 miejsce Newcastle to niemały skandal. Oni mają naprawdę bardzo dobry skład, ale Howe nie wygląda na człowieka, który jest w stanie ich doprowadzić na szczyt lub top4 i tam się zabetonować.

Nie zdziwię się, jak pójdą po Iarolę, on w Newcastle może to ułożyć.

1 polubienie

A kiedy ktoś z naszych strzelił ostatnio hattricka w lidze?

Odpowiem Mo z Manu w październiku 2021.

Ma chłopak na pewno spore umiejętności i 3 bramki strzelić NUFC to też nie lada wyczyn( a ma czas poprawić). A czy na dłuższą metę będzie gwiazda ligi, to czas pokaże xD.

Fakt, lepiej wyciągać wnioski tuż po transferze, albo na podstawie innych zawodników z danej ligi, czy nawet zawodników z tego samego klubu. Zresztą to żaden wniosek, a jedynie mały prztyczek w kierunku forum. Dodać trzeba, że wchodzi do drużyny w duzym kryzysie, a za chwile moze miec tyle goli co nasz bombardier przez caly sezon w lidze.

Można było sprzedać Nuneza do Arabii i wziąć Marmousha za tą samą cenę, ale najwidoczniej nie jest to right player, chociaż strzelił w 15 minut tyle bramek co Nunez od początku sezonu w lidze

1 polubienie

Przecież oferta za Darwina przyszła jak już Marmoush był Manchesterze xd