Zobaczcie, jak on świetnie pilnował linię spalonego, coś co u Darwina nie istnieje. To jest zupełnie inna liga pod względem IQ piłkarskiego. Oby dzisiaj się wystrzelali, a w kolejnej kolejce na 0
Ten Isak naprawdę może być gościem, na którym można by oprzeć atak Liverpoolu na najbliższe lata. Kopnięcie w dupę Nuneza i kupienie Isaka to byłby deal dekady.
Newcastle na poważnie włączyło się do walki o TOP4. Ich forma nie pociesza, biorąc pod uwagę, że zaraz gramy z nimi dwa mecze.
Mieli dobry okres, kiedy zrobili 6 wygranych pod rząd, ale ostatnio dwie porażki i dziś wygrają. Moim zdaniem zabraknie na top4.
Jezu jak ten Isak gra tyłem do bramki odgrywa zagrywa kocur ….
Darwin może nie strzela tak jak Isak ale przynajmniej w defensywie jest lepszy…
Do LM raczej na pewno wystarczy TOP 5, Newcastle spokojnie powinno się tam znaleźć tym bardziej jeśli Isak będzie zdrowy do końca sezonu. Do tego nie grają w europie. Co się z tym wiąże nie będą musieli go sprzedawać.
Może to i dobrze bo prędzej trafilby do Arsenalu albo Chelsea niż do nas. Byłaby duża licytacja na kwotę transferu i tygodniówkę, do tego conajmniej 100 mln. AFC móglby być zdesperowany po obecnym sezonie i rzucić każdą kwotę. My w to nie gramy.
Mi się Hall już w Chelsea podobał i dziwiło mnie, że go oddają
Myślę, że Forest poleci w dół. Top 4 skończy się z nami Arsenalem, City i NUFC. AV formę złapało, więc oni jeszcze mogą namieszać. W Chelsea nie wierzę, to jeszcze nie ten sezon
Najważniejsze, żeby w środę Nottingham zrobiło swoje, dziś pewnie już nie powalczą. Jednak Nottingham gra takie przeplatane mecze.
Przeglądając statystyki z tego meczu to zarówno Newcastle jak i Nottingham mieli dość sporo sytuacji, Newcastle dużo skuteczniejsze.
Tak, był świetnie zapowiadajacym się, młody zawodnikiem, ale wiesz jak to w Chelsea… nie mają miejsca, to sprzedają. Tylko że pomijając fakt, że oni nadwyżki średnio potrafią wydawać, to robią genialne wyniki finansowe na sprzedaży zawodników z akademii, którzy albo jak Hall wprost z niej wychodzą albo do niej ściągają nastolatków lub kupują nieco starszych za parę mln i potem po wypożyczeniach sprzedają za 5-10x tego.
Jednak on już wtedy był materiałem nie gorszym od Cucurelli, a miejsca na rozwój srogo, no ale kto Ci będzie chciał się przyznać, że transfer Hiszpana to spory niewypał, a ponad 60 baniek poszło dla Lewisa lepiej mimo wszystko, że pozwolili mu odejść, a dla Newcastle brawo że go wyłapali.
Wracając do tematu piłki, w momencie kiedy akcja idzie skrzydłem oddalonym od kamery, a w tle akurat jest jakaś biała reklama to niestety ginie na ekranie
Aż się łezka w oku kręci że tak pięknie się to dla nas układa. Nie chcę zapeszać ale wszystko wskazuje na to że w końcu będziemy mogli świętować mistrzostwo z pełnymi trybunami, nie tak jak w sezonie Covidowym. Nawet jeśli odpadniemy w LM mamy szansę jeszcze na puchar za Carabao wystarczy wygrać z Newcastle. Mam nadzieję że gdy uda dopiąć się mistrza zobaczymy Jurka na paradzie, to będzie piękny widok.
Dziś nieoficjalnie Liverpool został po raz 20 mistrzem Anglii.
Gratulacje dla piłkarzy, Slota, sztabu i zarządu.
Ryk na kapiszonach, cudowny
zawalilismy z Evertonem ale dzis odrobilismy, raczej 4pkt w tych dwóch meczach to każdy by wziął w ciemno, a że odwrotnie wyszlo to chyba nie ma różnicy.
Myślę że nie ma już realistycznych szans na mistrzostwo Arsenalu. Matematyczne tak, realistyczne nie.
W środę robimy swoje a Nottingham urywa jakieś pkt Arsenalowi i można otwierać szampana
Muszę to napisać. Nic jeszcze nie wygraliśmy, arsenal za chwilę w 2 mecze może zbliżyć się do nas na 5pkt, więc wiesz. Zwycięstwo na etihad bardzo cenne, ale 3pkt takie same jak np w meczu z Southampton. Liczę teraz na środę, bo nie powiem, arsenal mały mentalny cios dziś dostał, nie mają już miejsca na błędy.
@Kratos , to nie jest wiara w arsenal tylko spokojne, chłodne podejście. Jak arsenal straci z 2 razy punkty w meczach do kwietnia i nasza przewaga utrzyma się na tych + - 10pkt to będziemy naprawdę blisko.
@vertigo Jeżeli o mnie chodzi to nie jest to pesymizm tylko chłodna głowa. Na co pisać już w lutym o tytule, że na pewno jest nasz? Nie lepiej zachwycać się grą naszych i po prostu czekać na najbliższy mecz?
Przewaga jaką wypracowaliśmy w pierwszej połowie sezonu to zasługa przede wszystkim żelaznej obrony (i Salaha). Potem był okres kiedy w obronie zaczęliśmy popełniać zbyt dużo błędów które kosztowały nas utratę bramek, ale dzisiaj widziałem znowu dyscyplinę z zeszłego roku. Jeśli to oznacza powrót tego zespołu, który wypracował pierwsze miejsce w lidze i grupie LM, to w tym sezonie wszystko jest jeszcze możliwe.
A przy okazji to Slot dzisiaj taktycznie ograł Guardiolę, trzeba mu oddać że potrafi być elastyczny i zaskakiwać.
Już dzisiaj mieli być na dystansie 5 punktów, a są 11 punktów za nami. Bawi mnie już trochę ta wiara w Arsenal. Oni zesrali się w spodnie, i to na rzadko.
Mimo wszystko nie byłbym pewny tytułu, ale racja - poziom pesymizmu i brak wiary w team jest na tym forum legendarny.
Ja bym 5zł nie postawił przed startem sezonu, że będziemy w tym miejscu, gdzie jesteśmy.
Zaintonowane przez Kloppa na pożegnaniu “Ar-ne Slot” wydawało się robieniem co najwyżej dobrej miny do złej gry. A tu proszę.
YNWA!