Premier League 2024/2025

ale Szobo czy Harvey :stuck_out_tongue:
no to Szobo mial 41 kontaktów, nie licząc bramkarza to 4 wynik w drużynie, a Harvey 3 - stąd moje pytanie :smiley:

1 polubienie

Zbyt się do tego przywiązales. Dałem szybki przykład graczy którzy powinni odpocząć i ich maksymalna liczbę minut. Taki Graven nie powinnien grać wql z Southampton podobnie szobo tym bardziej że Harvey zasłużył na szansę. Jeśli wygramy to w pytę. Jeśli nie to trudno. Wolę stracić tu 3 pkt i wygrać z PSG by potem miec łatwiejszego rywala i olbrzymia szansę na półfinał.

Bo wystawiając pierwszy skald też możemy dostać od świętych.
Myślę że to też taki moment sezonu że rezerwowi mogą często wyglądać lepiej że względu na świeższe nogi.

To najlepszy możliwy rywal do rotacji.

2 polubienia

Przede wszystkim Endo niech zacznie od początku. Może zluzować Gravena i Maca, żeby zagrali po 45min np. Nie ma co odpuszczać tego meczu ze świętymi bo to jest najsłabsza drużyna i ten mecz trzeba wygrać bez zbędnych kalkulacji. Wbić im z 2,3 gole do przerwy i w 2 polowie tryb mega ekonomiczny z wejściem Chiesy, Nuneza, Elliotta i Quansaha. A od początku Endo, Tsimikas.

@MG75. nie wierzę w aż takie roszady. Moim zdaniem max 3 zmiany mogą być. Ledwo co mieli tydzień odpoczynku, więc nie widzę powodów aby mieli nie grać podstawowi. W maratonie meczy nie było zbyt dużo roszad, to i teraz nie będzie.

Salah pewnie będzie chciał zagrać, żeby śrubować rekors asyst/goli.
Jarrel i Kostas kosztem Robbo i Ibu/Trenta.
W pomocy Jones z Elliottem i Endo, Graven, Szobo i Mac na ławce.
Atak - Salah, Nunez, Chiesa. Gakpo niech się szykuje na rewanż z PSG.

1 polubienie

Powinien chociaż na trochę wejść, bo ostatnio sporo pauzuje i mógł zardzewieć

1 polubienie

Ja bym dał jakieś minuty gakpo. Jest zardzewiały. Na drugi połowę lub 30 min można pomyśleć o jocie.

1 polubienie

Żadnej rotacji na mecz z Southampton, my jako Liverpool lubimy grać w trybie co 3 dni, bo wtedy gramy coraz lepiej. Żadnej dużej rotacji ewentualnie 1 czy 2 zmiany w porównania do meczu z PSG. Przecież piłkarze mieli tydzień wolnego przed meczem PSG i to coś dało? Nie, nie byliśmy w trybie meczowym i ładnie nas PSG wypunktował oprócz gola dla nas. Po prostu dla Liverpoolu FC przerwy zle spływają na naszą grę. Zagrajmy najsilniejszym możliwym składzie zeby złapać ten rytm meczowy przed meczem PSG.

2 polubienia

Ja myślę, że wejdzie coś takiego:

Allison - TAA - VVD - Konate - Tsimikas - Gravenberch - Endo - Jones - Elliott - Salah - Diaz

Myśle ze jest brany pod uwage Caoimhin zamiast Aliego ale mogę sie mylić.

Może eliott w pomocy? Za kloppa grywał w pomocy jako ofensywny do tego mac i graven, szobo Jones z ławki. Musimy zgarnąć 3 pkt i zdobyć 20 tytuł :slight_smile:

Ali
Trent,Jarell,Virgil,Kostas
Wataru,Curtis,Harvey
Mo,Darwin,Cody jezeli zdrowie pozwoli

Jest rotacja ale i silny sklad :smiley:
3 punkty to absolutny mus!

No właśnie co za dużo to nie zdrowo. W meczu z PSG mieliśmy tydzień odpoczynku, ale mamy szansę jeszcze bardziej podładować baterie. W kolejnych tygodniach będzie o to ciężej niż z ewidentnie najsłabsza ekipa, a jak odpadniemy z PSG to nie będzie po co tych bateria ladowac, a dla nas sezon straci mnóstwo na emocjach bo oczywiście pewnie wygramy ligę, ale chyba każdy czuje że można coś więcej wycisnąć

4 mecze kwietniowe w weekendy i 4 razy w …niedziele czyli :muscle: :red_circle: :smile:

Wychodzimy na prawie galowo (np Curtis zamiast Szobo), szybko zamykamy mecz i w okolicy 60 minuty zdejmujemy Gravena, Salaha, Maca i Konate i zaczynamy pykać na własnej połowie. Okolo 85 minuty zdejmujemy piatego najbardziej znęczonego i git - jesteśmy w rytmie meczowym, ale nie przemęczeni

1 polubienie

W meczu “o 6 punktów” Nottingham Forest wygrywa z City 1:0.
W składzie m.in. Ederson, Dias, Gvardiol, Bernardo, Foden, Haaland, z ławki Marmoush, De Bruyne.
“Oddajcie mi moich piłkarzy, a zobaczycie Manchester City”.
W najblisze okienko obstawiam, że wydadzą 400 mln funtów, oczywiście w zgodzie z FFP.

2 polubienia

City od dawna nie jest zespołem, którego należy się bać już w szatni. Po prostu dograją sezon do końca, pozbędą się takich piłkarzy jak de Bruyne, Gundogan, może Silva i będą próbować na nowo stworzyć zespół. Nie wiem tylko czy Guardioli starczy sił.

2 polubienia

WE’RE GONNA WIN THE LEAGUE

I o 1 mecz bliżej 20 tytułu mistrza Anglii dla LFC :red_circle::muscle::blush:

-7 (-16) w Rio (Londynie)
Dżuma w Sante Fe (Manchesterze)
:joy::rofl::sweat_smile:

4 polubienia

Jak pieniędzy worek znów będzie to i sił Pepowi przybędzie…

Kerkez o matko boska … Mam nadzieję, że ściągniemy tego gościa do siebie :muscle::muscle:

Piękna akcja i asysta, taki Robbo z najlepszych lat.