Premier League 2024/2025

Trzeba powiedzieć że na początku kiedy ewidentnie kierował tym edu mieli serie świetnych zakupów (saliba, Gabriel, ode). Później zamiast spodziewanego pójścia do góry bo jednak faktycznie ich trzon drużyny był naprawdę młody nastąpiła stagnacja. Kilka nieprzemyślanych ruchów (na co im ten calafiori?? Merino).

Zobaczymy jak wzmocnią się w lato bo gdyby udało im ściągnąć topowego napastnika mogliby być groźni. Ja jednak uważam że z mentalnością artety innego charakterem jeżeli my dobrze to rozegrany nie będą groźni

Zaczęli też skupywać nadmiernie szroty po City, w tym największy jak Jesus(pan kontuzja). Ich polityka transferowa dawno przestała być dobra.

1 polubienie

Jeśli chodzi o City to warto przypomnieć super transfery jak Kalvin Philips czy “Grealish 100mln na ławce”. Jedno co można im oddać, że potrafią się niektórych pozbyć kiedy są zbędni i zarobić na nich, a nie trzymać ich do końca kontraktów. Wyjątkiem może być de Bruyne, który pewnie odejdzie po sezonie za darmo.

no ale De Bruyne ma juz swoje lata i jeszcze w zeszlym sezonie ich mocno pociągnął na koniec sezonu.

Dokładnie, w tym po prostu spadł z formą, kontuzje, dużo na ławce siedział, Pep już nie miał na niego pomysłu. Swego czasu najlepszy środkowy w PL. Szczerze to szkoda mi jego odejścia z ligi.

1 polubienie

Teraz wszystkie siły na niedzielę i 100% na premier League, nikt przed sezonem nie przypuszczał że będziemy się bić w lidze o mistrzostwo i teraz to dowieźmy i sezon udany

3 polubienia

Jesteśmy bez dwóch obrońców na niedzielę. To też będzie ciężki mecz.

2 polubienia

Wyjdziemy robertsonem van dijkiem endo quansahsm
Ewentualnie quansah so i na po tsimi/robbo

A Bradley kiedy wraca?

Kiedy wydrowieje ta nasza wielka gwiazda, która co chwile gaśnie w gabinecie lekarskim.
Tak, jeśli Trent odejdzie, to poza Kerkezem trzeba szukać kolejnego zadziora i na PO, bo po Trencie powstanie ogromna wyrwa.

1 polubienie

Bradley napisane jest że 3 kwietnia, to może na ligę się wyrobi

1 polubienie

To byłoby w stylu Liverpoolu… przegrać po 120min, złapać dwie kontuzje a tydzień później przegrać finał. Ja pierdole

1 polubienie

Pierwszym zdaniem ameryki nie odkryłeś :sweat_smile:
Ale oczywiście taki sezon przed sezonem byłby uznany za „udany” i takim będzie za rok dwa i trzy. Teraz jest niedosyt, bo do stycznia to szło pięknie. Ogólnie od miesiąca gramy fatalnie, Soton, w Paryżu, Wilki itp. i Paryż był faworytem. Nie zmienia to jednak faktu że pompowany świetną formą balon pękł, a raczej tracił powietrze od ponad miesiąca.

2 polubienia

Arsenal jest bez dyrektora sportowego od 2-3 miesięcy, wiec kwestią czasu było jak nowego zatrudnią. To raczej nie jest brak zaufania do Artety a po prostu zatrudnienie pracownika na miejsce które zostało zwolnione jakiś czas temu i do teraz jest nieobsadzone.

nie mają porządnego lewego obroncy, Calafiori ma duży potencjał i poradzi sobie także na środku. Merino to też w zamyśle był dobry transfer, poza Odegaarda brakuje tam w środku pola dobrze wyszkolonych pomocników.

Jezus,Maryjo ! :rage: :man_facepalming:
Odpadlismy w LM i znowu ruszyla maszyna z umniejszaniem naszym i to wszedzie.
Co nas ku…a obchodzi,ze oszusci oslabli,Arsenal ma kontuzje a inni kopia sie po czole ?
Ktos nam podarowal te 70 punktow zdobyte dotychczas,ktos dekretem usadowil nas na 1 miejscu w PL (oby zostalo tak do konca) ?

Zapytajcie “gumozuja” czy interesowalo go,ze w co najmniej polowie sezonow kiedy zdobyli tytuly mistrzowskie byli praktycznie bez konkurencji i czy ma w zwiazku z tym wyrzuty sumienia i problem?
Wiecie co Wam odpowie- POJEBALO WAS?

Wiec ja, a moze i pare innych osob sie dolaczy, mysle tak : w dupie mam klopoty innych,liczy sie NASZE DOBRO i tyle a sport wyczynowy to nie jest do ch…a kantego kolko wzajemnej adoracji albo organizacja charytatywna.

Sorry za lacine podworkowa ale jak czytam takie bzdety to mi sie cisnienie podnosi i gdzies musialem sie wyladowac :crazy_face:

Po 20 tytul mistrza Anglii :red_circle: :muscle: a reszte mam gdzies :joy:

PS jako przyklad: w finale MS 1998 jedyny prawdziwy :wink: Ronaldo nie byl soba a Francuzi wygrali “na luzaku” 3:0 Czy oni plakali nad tym,ze rywal byl oslabiony-pytanie absolutnie retoryczne.

11 polubień

Jako, że na 99% zostaniemy mistrzem Anglii, pomyślałem, że fajnie byłoby się wybrać do Liverpoolu, zobaczyć świętujące miasto. W związku z tym chciałbym was zapytać kiedy najprawdopodobniej będzie miała miejsce parada po ulicach Liverpoolu?

@el_pistolero nie wiem, jeszcze droga daleka, pewnie zabiorę narzeczoną albo tatę
@ipid dziękuje
@MarcelowskyLFC w Manchesterze? Fuj

Wybacz, nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, chciałbym tylko spytać - sam planujesz jechać?

Ze względu na odpadnięcie z Ligi mistrzów będzie to najprawdopodobniej kolejny dzień po ostatnim meczu ligowym czyli poniedziałek 26.05. Sprawdź sobie najpierw noclegi przed zakupem lotów bo ceny wystrzeliły mocno do góry w całym Liverpoolu.

Nawet jak będzie drogo w Liverpoolu w tym czasie to można zawsze taniej spać w Manchesterze i szybko w godzinkę tanio dojechać do Liverpoolu :slight_smile:

1 polubienie