Premier League 2024/2025

Fulham dobrze się broni i tracą mało bramek szczególnie że gramy na wyjeździe, wydaję mi się że łatwo nie będzie

Fulham w ostatnich 5 meczach 3 razy przegralo tracac ogolnie 7 goli-to nie jest jakas twierdza w obronie.
Za kazdym razem kiedy schodzili z boiska pokonani to rywal wbijal im 2 bramki i to powinno sluzyc nam jako przyklad czego mamy dokonac w niedziele.
Latwo nie bedzie ale wierze w debesciaka Arne i jego mafie tez :muscle: :grin:

2 polubienia

Oglądałem pierwszą połowę z arsenalem I powiem wam ,że fulham przyjechało do nich na stadion przepchnąć mecz z jak najniższą stratą gol,i zero pomysłu na grę ,nie wiem jak oni strzelili bramkę ,bo już w drugiej połowie nie oglądałem. Moim zdaniem jesteśmy w stanie wbić trzy bramki.

Gdyby ten ich Muniz trafil z glowy bedac 3 metry od bramki na 2:1 (zanim faktycznie strzelil gola ale to bylo juz w czasie doliczonym) to Arsenal mialby cieplo moim zdaniem.

Siema, pisze tu bo nie wjem czy jest taki watek juz. Myslicie ze jak wszystko dobrze pojdzie to świętowanie autokarem przez miasto i ogolnje cala ta feta bedzie po meczu tj 25 maja czy dzien pozniej? Czy wgl w innym terminie? Pytam bo chce leciec a w tej chwili sa tanie bilety na ten okres, z gory dzieki za odpowiedz :slight_smile:

Gabriel wypada do końca sezonu, kolejne kłopoty Arsenalu w defensywie. Z Kawiorem w składzie może tam dochodzić do licznych wylewów :sweat_smile:

A Kawior czarny czy biały? :crazy_face:

To jest bardzo duża strata dla obrony i całej drużyny Arsenalu.
Skończy się to wszystko odpadnięciem w LM z Realem i drugą pozycją w PL.
No ale projekt Arteta ma :rofl:

Naprawdę ktoś wierzył, że Arsenal może rzucić rękawice Realowi? Oni juz przegrali ten dwumecz. Teraz tylko pytanie iloma bramkami przegrają.

Tak jak PSG z nami, Ty lepiej wstrzymaj się z tymi swoimi „pewnymi” przewidywaniami.

@ManiacK Real jest podobnym faworytem jak my byliśmy czyli takie 60-40, może nieco większym. W każdym razie nie spisywałbym Arsenalu na pożarcie.

Yyy… chujowe porównanie. Dziwiłem się z robienia nas totalnych faworytów widząc jak gra PSG. Cała sprawa polegała na tym, czy przełożą grę z ligi francuskiej na LM. Przełożyli. Niestety (albo stety… z dwóch rozgrywek, to dla drużyny wolę PL, mimo że dla Salaha pewnie w walce o ZP lepsza byłaby LM - nie wiadomo jak gralibyśmy w lidze łącząc ją jeszcze z LM, najgorzej byłoby odpaść w półfinale/przegrać w finale, a przy okazji dać się dogonić w lidze).
Lepszy jednak JEDEN wróbel w garści niż dwa gołębie na dachu.

1 polubienie

Czyli Var potrafi podjąć dobrą decyzję? Ehh gdyby tak było w naszych meczach. A poza tym ten Sanchez, powiem to po raz kolejny - straszny ręcznik

Jezeli ktos czuje niedosyt tym sezonem bo zdobedziemy “tylko” (oby tak sie stalo! ) jeden :trophy: to unaocznie jedna statystyke:

• w kampanii 19/20 gdzie szlismy jak walec mielismy po 30 kolejkach bilans 27-2-1 czyli 83 punkty i przewage 20 nad oszustami
  • aktualnie po 30 rozegranych meczach wyglada to tak: 22-7-1 oczek na koncie 73 a drugi w tabeli Arsenal o 12 oczek do tylu
    Fakt troche gorzej ale na rany Chrystusa! absolutnie fantastycznie moim zdaniem :muscle: :red_circle: :smile:
1 polubienie

Nie wiem jak można czuć niedosyt jeżeli uda się zdobyć mistrzostwo ligi. Jest to najtrudniejsze trofeum do zdobycia, dla starszych kibiców i lokalnych tytuł krajowy jest o wiele ważniejszy niż LM tym bardziej, że na ostatnie czekaliśmy 30 lat. Nie wiem może jacyś nowi młodzi kibice olśnieni oprawą LM i przepustką do superpucharu i klubowych Mś stawiają CL wyżej ale tytuł mistrza Angii waży po prostu więcej niż LM i krajowe puchary razem wzięte.
Można czuć oczywiście rozczarowanie bo w tydzień wykrzyczeliśmy się z carling cup i LM ale co zrobić, przyszło zmęczenie materiału w takim a nie innym okresie.
Wnioskuję, że temat zaczął się od wypowiedzi Owena, który gowno wie i niech on lepiej popatrzy czy jego United będzie miało wyjątkowy sezon.

4 polubienia

LM to jest Puchar Euopy - trofeum, gdzie walczysz z najmocniejszyzmi na kontynencie i jest bardziej prestiżowym trofeum od Premier League. Jakby rzeczywistości nie zaklinać. np. Leicester wygralo Premier League, City wygrało 6z 7 ostatnich tytułów. Mistrz Anglii ma znaczenia spore dla kibiców Premier League i Anglików, a dla przeciętnego kibica to dużo większe znaczenie ma LM i ogólnie moim zdaniem jest to obiektywnie puchar znacznie “większy”.

A pitolenie jak to prawilnie jest Europa mniej wazna niż Anglia to chyba myślałem, że tylko rodowity Anglik może uskuteczniać…
Może dla kibica Liverpoolu mistrzostwo Anglii być czymś wow, ale w sumie Ligę Mistrzów w erze Premier LEague zdobyliśmy 2 razy, czyli cały raz więcej niż EPL.

Tak czysto teoretycznie :smile:
W ciagu najblizszych 10 lat wygrywamy 5 razy PL albo 3-krotnie LM i co wolicie?
Osobiscie bezapelacyjnie to pierwsze!

I oczywiscie mam ambicje aby nasz klub wygrywal wszystko co sie da ale rozczarowanie tym sezonem? NIE!

1 polubienie

No właśnie dla przeciętnego kibica tak. Ale w Liverpoolu mistrzostwo ma największą wagę, tym bardziej, że w ich ilości wyprzedziło nas united. Parę lat temu była sonda gdzie 80% pytanych mówiła, że zamieniła by puchar CL ze Stambułu za mistrzostwo Anglii. Jak byś zapytał czy ludzie poświęcili by mistrzostwo w tym sezonie na rzecz pucharu LM to daje sobie rękę uciąć, że 10/10 ludzi stanowczo by wybrało ligę.

4 polubienia

Jak ważniejsze jest ściganie się z United, niż globalny splendor, to może świadczy to trochę o wąskich horyzontach kibiców :smiley:

@hoster moim zdaniem Lm jest znacznie ciężej wygrać, bo po prostu liczy się forma w danych spotkaniach przeciwko najmocniejszym. A ligę można wygrać, nawet nie pokonując topowej drużyny.

No to już ty napisałeś. Wg mnie o wiele ciężej wygrać ligę, niż LM i krajowe mistrzostwo waży po prostu więcej.

4 polubienia

Sparta Praga, Young Boys czy Slovan Bratysława to rzeczywiście potęgi. W Lidze Mistrzów dużo zależy od szczęścia w losowaniu i dyspozycji dnia. Premier League wymaga konsekwencji przez wiele miesięcy, a w naszym przypadku na nierównych warunkach, bo finansowo jesteśmy niżej nie pretendenci do tytułu.

Dlatrgo wyżej stawiam mistrzostwo kraju, choć Liga Mistrzów to również prestiżowe trofeum.

3 polubienia

Nie wiem co to ma do rzeczy, te zespoły daleko nie dochodzą, od cwiercfinałów masz 5 spotkań z 3 topowymi drużynami i musisz z każdą wygrać. W sumie my 3z4 razy odpadliśmy w 1/8 finału to chyba o czymś świadczy. Więc tak na prawdę od 1/8 masz już spotkania z potęgami.