Premier League 2024/2025

Jak cienkie, jak ma tyle setek w meczu. To ja już nie rozumiem tego City.
Ważne, że ich przepychają cały sezon, w niemal każdym meczu.

Dziś jedna, za tydzień hattrick. To ich odróżnia.

1 polubienie

Nie no wiadomo, że Haaland jest lepszy od Nuneza, ale dla mnie jest przereklamowany i tak. Ma bardzo dużo prostych pudeł, tylko gra w drużynie, która mu kreuje sytuacje non stop i wiele z nich to dołożenie nogi na pustaka, a i z tam ma czasem problem. Ot tyle.

Dziś ich sędziowie nie przepchnęli. Święci nie chcieli nawet spróbować wykorzystać gorszego dnia City pod względem skuteczności.

Haaland jest przede wszystkim napastnikiem, których już powoli nie ma, lub którzy się po prostu skończyli, bo odchodzą menadżerowie od klasycznych dziewiątek. Harry Kane chyba był ostatnim takim napastnikiem w Premier League. Haaland wiele potrafi, nie ma co zaniżać mu umiejętności, ale jak widać gra tak jak gra drużyna. City ostatnio nie prezentuje się najlepiej to i Norweg łapie jakieś kryzysy. Koniec końców dzisiaj dał im trzy punkty, ostatnio w LM dał im trzy punkty. Guardioli to pewnie na ten moment wystarcza. Nie mówiąc o tym, że potrzeba wiele aby złamać ich mentalność, czego dowodem mogą być mecze z Kanonierami czy ten w ostatniej kolejce ligowej. Potrafią wygrywać, ale mam dziwne wrażenie, że w końcu ich w tym sezonie ktoś zatrzyma i nie dowiozą takiego wyniku.

E- bardziej chodzi mi o wyjściową pozycję na boisku a nie zadania. Kane potrafił być gościem od wykończenia swego czasu, ale wracał i pracował, bo też wiedział, że do niego często piłka sama nie trafi. Haaland ma dziesięciu zawodników grających na niego tak naprawdę. Mimo to potrafi zrobić swoje co pokazał już nie raz.

1 polubienie

Nie no, Kane nie był klasyczną dziewiątką. Na początku kariery może tak, ale poźniej często schodził głęboko, robił miejsce dla Sona i starał się trochę kreować.

3 polubienia

Southampton przyjechali na mecz z City minimalne przegrać

W Salzburgu 29G/7A w 27 meczach. W BVB 86G/23A w 89 meczach i w City 104G/14A w 111 meczach, ale wg niektórych jest przereklamowany :smiley:. Jest po prostu fenomenalnym zawodnikiem i potwierdził to już w 3 ligach a ciągle ma dopiero 24 lata. Nunez musiałby do trzydziestki u nas kopać przy swojej aktualnej skuteczności, żeby strzelić tyle bramek co Haaland

7 polubień

Niektórym nie wytłumaczysz, Haaland może nawet strzelić i 50 bramek w sezonie w lidze i wygrać 10 potrójnych koron z city, ale dalej będą pisać że jest słaby bo nie robi jakichś wymyślnych sztuczek jak Neymar na boisku, albo nie biega jak oszalały bez celu jak Nunez.

Ta ostatnia niedziela Ten Haga w PL. Era dobiega końca.

Niestety poleci jeśli przegrają… oby wzięli Xaviego :face_holding_back_tears:

1 polubienie

ja bym jednak zaufał w proces

3 polubienia

Mecz z dzisiaj to stanowczo za mało, aby myśleć o zwolnieniu ten Haga. On ma spory kredyt zaufania także o swoją posadę może być spokojny. Fajnie, że Totki póki co dostają.

Już jest remis więc spokojnie.

teraz pewnie będą grać na remis, i po meczu walter white pochwali drużynę za dobrą reakcje i widzi perspektywy na lepsze przyszłe występy

1 polubienie

Oczywiście też powie, że to punkt na ciężkim terenie

1 polubienie

Te sędziowanie to śmiechu warte. Drużyny z Londynu strasznie przepychane. Wczoraj Fulham dziś West Ham. Oby dziś Arsenal nie miał takich przywilejów.

Śmieć De Lajt kopie piłkarza West Hamu.

A co tam było w meczu z United bo nie oglądam ?

Też mi się wydaje, że EtH póki co nie poleci.w końcu WHU to sąsiedzi w tabeli więc jest wytłumaczenie. :joy: W następnej kolejce chyba punktów nie dopiszą, a Everton, palace i Leicester grają że spadkowicza mi więc… Czyżby P16?

Jak do 1.12 nie ucieknie nam City to będzie szansa ich złapać. Może ostatnia. Mam tylko oczekiwanie co do TOP4 poza tym na spokojnie.