Premier League 2024/2025

A w lidze bez zwycięstwa z Arsenalem od trzech sezonów. Pod tezę można różne statystyki wskazać. Mi ten mecz pachnie remisem. W tym roku City jest jeszcze bardziej pchanie przez sędziów, a remis byłby idealny dla nich

1 polubienie

To znaczy ni mniej ni więcej, że przegraliśmy ostatnie 2 ligowe mecze tam. Czas to przełamać.

Pojawiły się na twitterze informacje (nie wiem jak z wiarygodnością), że Saka jednak zagra:
https://x.com/SamC_reports/status/1849085870306943354

Na pewno spotkanie z Armatami to nie będzie spacerek - nawet pomimo braku Saliby, nie mniej bardziej obawiałem się spotkania z Chelsea. The Blues mają obecnie chyba najszerszą kadrę w Premier League jeśli chodzi o jakościowych zawodników. Wiadomo, że mecz meczowi nierówny, ale przed poprzednią niedzielą miałem o wiele bardziej pesymistyczne nastawienie. Arsenal jest jak najbardziej do ugryzienia

Zobaczymy jeszcze co tam Anthony Taylor ciekawego wymyśli, akurat gramy na wyjeździe, a Taylor oprócz tego, że popełnia błędy to ulega presji trybun. Kiedyś na stronie był obszerny artykuł o arbitrach, z tego co pamiętam Taylor najczęściej z wszystkich arbitrów podejmował decyzje na korzyść gospodarza

3 polubienia

Prawie pewne, że ich taktyką będzie jak najszybciej strzelić jakiegoś farfocla po rożnym, wolnym czy cokolwiek a następnie bronić się całą drużyną i grać na czas. Powoli to staje się stylem Arsenalu

2 polubienia

W mojej opinii, ostateczny test naszej drużyny przyjdzie właśnie w obecny weekend. Ok, w Arsenalu mamy kilka kontuzji co nie zmienia faktu, że od 2/3 sezonów to mocna europejska ekipa, która gdyby nie pech trafienia na erę molocha z Manchesteru, miałaby garnek za PL.

Chelsea co prawda w obecnym sezonie wygląda dobrze ale poprzednie 2 były fatalne. Milan znowu wygląda jak zespół w lekkim kryzysie, RB Lipsk jeszcze nie doszło do poziomu w którym można by ich wymieniać jako jedną z mocniejszych ekip a Manu… no to Manu, niech trzymają swojego holenderskiego Guardiolę jak najdłużej a najlepiej do końca świata i jeden dzień dłużej.

Są wszelkie podstawy aby sądzić, że Arsenal skończy sezon w top 3 (nie będę wyrokował dokładniej). Będzie to pierwszy stabilny bardzo mocny rywal z jakim zagramy. Oby 3 pkt do przodu.

4 polubienia

Nie wiem co miałby jeszcze zrobić Slot, żeby zaczęto doceniać jego prace. Chłop robi na miękko rekordy klubu, a tu wciąż opinie, że nie było prawdziwego testu. Trzymajcie mnie.

6 polubień

Po 38 kolejce i wygraniu tytulu mistrza Anglii komentarze na forum:

• ale City byl bez Rodriego
  • ale Arsenalowi nie pomagali juz sedziowie
  • itd,itp :man_facepalming:

Cudze chwalicie swego nie znacie,sami nie wiecie co posiadacie! sie klania :smile:

3 polubienia

Można też się zarzekać, że mamy najlepszą ekipę na świecie i trenera pół Boga po czym kiedy na koniec sezonu okaże się, że mamy 5 rok bez głównych trofeów, zniknąć z forum albo zacząć przeczyć samemu sobie.

Ja Slota i obecną kadrę ocenie w maju. Top 3 i ćwierćfinał LM uznam za zadawalający rezultat i dobry prognostyk na następne lata. Wszytko powyżej sukces, poniżej rozczarowanie.

Dlaczego uważasz ich za słabych? Czy to nie za mocne słowo? W lidze są na 3 miejscu. Z city na wyjeździe zremisowali w ostatniej akcji meczu.
W lm też punktują super. Może nie idzie im tak jak w zeszłym sezonie ale to dalej b. Dobry zespół. Rolka Europy

1 polubienie

Najczęściej jak sie tutaj pojawiają takie buńczuczne zapowiedzi to potem przychodzi rozczarowanie. W poprzednim sezonie mieliśmy rozjechać united w kazdym meczu, na Anfield lekko z 5-0, a jak się skończyło?

Rok temu Arsenal na Emirates rozstawiał nas po kątach. To jest bardzo dobra i groźna druzyna, a gra na pół gwizdka w LM nie świadczy o tym, że jedziemy tam po łatwe 3 punkty.

5 polubień

Rok temu z Arsenalem graliśmy bez Salaha, Robertsona czy MacAllistera, a pierwsze skrzypce grał Endo nasz wodzirej xD

1 polubienie

Tak, ale oni na mecz z nami się niesamowicie zepną. Tym bardziej w obliczu wszystkich braków kadrowych. To bez wątpienia będzie najcięższy, do tej pory, mecz sezonu :slight_smile:

3 polubienia

Może trochę, ale tylko trochę. Arsenal rozczarowuje i mówią o tym sami kibice. Ślizgają się w lidze i lidze mistrzów. Osobiście się cieszę, bo nie trawie tego burackiego klubu.

Zwłaszcza w pucharze Anglii :wink:

2 polubienia

Mnie interesuje liga, a w niej niestety nie dojechaliśmy do Londynu.
Nie lubię Arsenalu bardziej nawet niż ManU, ale obiektywnie mają bardzo dobry zespół, którego nie należy lekceważyć.

4 polubienia

Arsenal ma ogromne problemy kadrowe grają bez saki odegarda calafioriego saliby timbera i trosard pod znakiem zapytania . Wiadomo grają u siebie ale tam nie ma komu kreować atakować . Obowiązkiem jest tam wygrać żaden remis nie będzie dobry w obliczu takich problemów Arsenalu

1 polubienie

Haaland przy bramce ośmieszył Bednarka. Średni obrońca z naszej ekstraklasy zachowałby się lepiej

1 polubienie

City cienkie dziś, ale Southampton nie umie tego wykorzystać.

Jakby Nunez marnował co Haaland dziś, to byłby wyszydzany.

Jakby statystyka goli była taka, jak u Norwega, to nikt NIE POWINIEN złego słowa napisać w temacie Nuneza.

6 polubień

Betoniarek obrona w swoim stylu xD
Ciekawe czy zostaniesz tak samo zaatakowany jak ja w wątku reprezentacji Polski za praktycznie takie samo określenie Bednarka i ciekawe czy będą Cię wyzywać że nie znasz się na piłce :smiley:

1 polubienie

Jak się ma co mecz 3-5 setek, to niedziwne, że tyle strzela. Dziś powinien wbić 4 bramki, ma jedną.

Southampton stan umysłu. Dostali wolnego, już czas doliczony minął, a oni się w rozgrywanie bawią.