Saliba za bezpośrednią czerwoną kartkę dostał jeden mecz zawieszenia? Gdzieś zawsze miałem w głowie że za bezpośrednią są 3 mecze zawieszenia
To się zdziwisz, bo podobno już słownie się zgodził.
No może jest debilem. Jak Chelsea interesowała się Potterem to też pisałem, że nie przejdzie w trakcie sezonu z dobrze funkcjonującej ekipy do chaosu po Tuchelu. Racji nie miałem, ale decyzja Pottera dobra nie była, bo do tej pory jest na bezrobociu. Jeżeli menadżer jest dobry to nie będzie się rzucał na pierwszą lepszą ofertę wielkiego klubu w trakcie sezonu, bo wie, że takie oferty dostanie również latem
Ma zacząć pracę po 10 listopada. United bardzo go chce i dają mu na start 7 milionów. On już w lato chciał odejść do Anglii, więc teraz ma okazję się sprawdzić. Musi mieć wielkie jaja, że pcha się w ten syf.
Szkoda mi w sumie tylko fanów Sportingu bo ich klub wszedł zajebiście w sezon a ich trener mówi nara i zostawia ich od tak. Troche “dick move” ale może mu ultimatum dali że albo teraz albo w lato po niego nie wrócą.
Potter jest na bezrobocia z własnej woli, bo były różne plotki o zainteresowaniu jego osobą. Czy ja wiem czy taka zła. Koleś zarobił kupę kasy na pensji i odprawie. Zebrał doświadczenie w wielkim klubie i może z tego dużo wynieść.
Takie ultimatum może dawać tylko Real Madryt
Nie szkoda, bo on podobnie przeszedł do Sportingu. To jest typowy karierowicz, więc długoletniego sukcesu mu nie wróżę
Amorim gra 343. United znowu wywali w lecie 300 milionów. Do tego czasu z tym tartakiem w obronie który Amorim ustawi na połowie boiska stracą z milion goli. Pytanie co będzie w następnym sezonie? Jego Sportning wygląda bardzo dobrze. Jak nie on to już chyba nikt ich nie uratuje… Klopp też przyszedł do nas w takim czasie, w lidze poległ ale zrobił 2 finały. Odstrzelił plebs. W następnym gdzie miał już okres przygotowawczy zrobił top4. Ja tam się Amorinowi nie dziwie, że chce przyjść już teraz - w lecie będzie wiadomo co robić.
Przypomni ktoś jak to było z tym Amorinem w związku z nami? Nie chcieliśmy go bo gra taką formacją do której by trzeba było wydać kupe kasy i nasze sknery zrezygnowały czy poprostu wybrali Slota? Bo coś tam się często przewijał ten Amorim ale jakoś zapomniałem jak tam z nim było
Amorin gra trójką z tyłu. Biorąc go klub musiałby dostarczyc mu kilku nowych zawodników. Wiec nasi poszli po Slota bo to podobny styl do Kloppa i można było mydlić ludziom oczy że transfery nie potrzebne.
HERE WE GO. ROMANO
Czy to źle że zachowaliśmy pewną ciągłość projektu i nie trzeba było robić kadrowej rewolucji pod nowego trenera? Moim zdaniem to rozsądne podejście i “dusigroszyzm” FSG nie ma tutaj nic do rzeczy.
Co by nie mówić to obecnie najlepszy wybór dla United, dla mnie spotkania z nimi są najważniejsze w sezonie więc niech dla dobra tych meczy wrócą silni
Dlatego dobrze się stało że wzięliśmy Slota. U nas nie dostałby 200/300 mln na transfery żeby mu piłkarze pasowali do stylu przez co jest szansa że słabiej byśmy obecnie grali. Więc summa summarum wyszło dla nas lepiej.
Slot dopiero dostanie fundusze w przyszłe lato. To nas odróżnia od United. Tam byle trener na wejściu dostaje duży kredyt, ściąga szrot i później jest problem. U nas Slot popracuje, zobaczy kto pasuje i w lato uzupełni braki. Klopp zostawił mu dobrą drużynę, ale już widać, że kilka elementów nie pasuje do stylu nowego Bossa.
Rozumiem dlaczego użytkownik @kuczq uważal że Amorim nie przyjdzie do united. Sam tak myślałem. Rynek sezon zaczął fantastycznie 27/27 pkt w lidze i 7/9 w lidze mistrzów. Wow. Gdyby został w sportingu i dogadał się z Man utd że dołączy do nich po sezonie mógłby osiągnąć coś historycznego.
Dodatkowo mógłby po sezonie też inne opcje rozpatrzyć jak np Bayern Monachium który nie wiadomo jak bd radził sobie pod komapnym czy np Real Madryt który nadciągał gwiazd i zawodiz. Tak przejmuje klub na którym od kilkunastu lat wykłada się każdy i na 14 miejscu więc już w lidze nic nie ugra. Jeśli spojrzymy na to że wcześniej uciekł już z jednego portugalskiego klubu i w lecie leciał do west hamu potem przepraszał kibiców i szefów, a teraz po fantastycznym początku ucieka do united. Mamy obraz faceta którego slowo jest niewiele warte i choć w lecie był moim nr 3 (za xabim i se zerbim) tak teraz myślę że idealnie pasuje do united
Co niby takiego historycznego może tam osiągnąć? Wygrałby 3 raz ligę i tyle. Co by nie mówić to United to dalej wielki klub z wielkim budżetem transferowym, więc jest to na pewno większe wyzwanie niż trenować 5 rok Sporting, w którym max wygra ligę portugalską, puchar i superpuchar. Do tego ten sezon jest już przegrany, więc nie powinni mieć wielkich oczekiwań do wyników. Skoro mu nie przeszkadza przejąć drużynę w środku sezonu to nie widzę innego powodu dla którego miałby jej nie przyjąć.
Co do wcześniejszego przykładu Pottera to równie dobrze mógł zostać w Brighton, a wyniki się pogorszyć i może by nigdy nie dostał już oferty pracy w takim klubie jak Chelsea.
Nikt nie zabroni marzyć.
Amorim nowym trenerem United. Sporting potwierdza rozmowy. Ogłoszenie na dniach.
300/400 mln to już bankowo w przyszłe lato! Gordon, Zubimendi, Ait Nouri, jakiś porządny SO, PO za Trenta, ktoś jeszcze do rotacji w środku pola i oczywiście zastępca Salaha. Nie mogę się doczekać
jeżeli te pogłoski się potwierdzą, to United wracają do gry. odkąd skończyła się era Fergusona nie było tam lepszego trenera niż Amorim.
Ciekawe, że odrzucił szansę na mistrzostwo i fajną przygodę w pucharach na próbe uratowania trupa w tym sezonie.
Nie wiem co oni mu tam naobiecywali, ale no jestem zdziwiony.