Aż dziwne, że tak szybko to poszło, musieli mieć chyba jakieś ustalenia już wcześniej/zapis w kontrakcie Amorima, że jak zgłosi się klub z PL to ma zielone światło.
Szkoda chłopa, 39 lat i kariera już pogrzebana.
United badało rynek juz od jakiegoś czasu, z Amorimem rozmawiali zanim odpalili ten Haga. Ciekawe, czy RVN zostanie w klubie pod Amorimem.
Miał trzy klauzule w kontakcie. 30 milionów euro jak zgłosi się Porto albo Benfica, 20 jak zagraniczny klub i 10 milionów jak zgłosi się duży klub. Jakiś idiota uznał, że United jest dużym klubem i zapłacą tylko 10 milionów za jego usługi.
A) pieniądze na transfery
B) pieniądze na transfery
C) więcej pieniędzy na transfery
3 mistrzostwa że sportingiem to historyczny wynik. Udało się to wcześniej jednem trenerowi. Dodatkowo odzyskał dla nich mistrzostwo po 19 latach. A patrząc jak grają wynik w lm w tym sezonie też mógłby byc świetny. Wiec mógłby pożegnać się z nimi jak król. Tak odchodzi jak szczur w trakcie sezonu patrząc też na to że już w lecie przepraszał że poleciał sobie na rozmowy z west hanem mimo kontraktu. Reasumując pasuje do united jak nikt
Co za brednie. W życiu pewnie też byś został w gorzej płatnej pracy z gorszymi warunkami rozwoju.
Nawet kibice Sportingu to rozumieją i wczoraj podczas meczu bili mu brawo i skandowali jego nazwisko.
Polecam odrzucić emocje i spojrzeć obiektywnie na sprawę, a nie robić kurwę z logiki, bo nie lubicie United, Viniciusa czy Realu.
Wracam do meczu z Arsenalem i ich drugim golem. Bo pisałem, na stronie, że bardzo długo var się zastanawiał nad tą sytuacją i na tv cały czas pokazywali 1 ujęcie kamery które nie mówiło nic. Bardzo mnie to zastanawia bo 2 lata temu Saka też strzelił nam gola na tą samą bramkę i Oliver później przepraszał za to, że źle narysowali linie i ta bramka nie powinna być uznana. Sorry ale to nie jest stary stadion powinny być jakieś inne kamery i powinni pokażą tą sytuację np z drugiej strony boiska. To zdjęcie oczywiście nie oddaje niczego bo nie wiem czy to już jest moment zagrania a po za tym tak samo pokazali to w tv tyle, że linie narysowali tak żeby nie było spalonego. Takim ujęciem można sobie manipulować jak się chce. Dla mnie to jest dziwne, że drugi raz na tej samej bramce są takie niejasne obrazki. Jak widać nie można dać dalszego ujęcia żeby widzieć boczne linie i nałożyć punkt ostatniego obrońcy.
Mi nie chodzi o stopklatke tylko o ujęcie z kamery. Zrozumiałbym coś takiego na stadionie Luton a tu jest decyzja podjęta na podstawie ujęcia kamery, które niczego nie wyjaśnia.
Chłop co dopiero odkrył, ze przy VAR można manipulować stopklatkami w zależności od tego jaka ma być decyzja.
Póki nie będzie tej technologii spalonego to zawsze będą niedomówienia.
Ja tam pretensji nie mam do sędziego, bo wytrzymał ciśnienie przy nie uznanym golu na 3:2 dla Arsenalu
Oczywiście uważam to za słuszną decyzję, ale tam było pole do przekrętu, a jednak zachował się ok
Xabi Alonso ma na ten temat inne zdanie.
Alonso to inny przypadek. Trenuje dopiero drugi rok, więc może się nie czuć gotowy na taki duży klub. Do tego trenuje mistrza top5 lig i nigdy nie trenował klubu w LM. Inna możliwość to, że jest już dogadamy z Realem.
Jakieś źródło? Ciekawie niska klauzula dla odwiecznych rywali
To samo pomyślałem. Jednak dobrze, że wzięliśmy Slota a nie kolejnego Coutinho tylko na ławkę trenerską.
Na Xabiego był o wiele większy hajp a jednak podjął decyzję i się jej trzyma jak na razie. Amorim został w Sportingu pewnie ino temu, że nikt poważny go nie chciał (oprócz jakiś słabych West Hamów)
Polecam odrzucenie emocji na bok i spojrzeć obiektywnie na sprawę, że każdy może mieć własne zdanie
Ty jak zwykle zero jedynkowo. Jest różnica jak ktoś zarabia załóżmy 4 tys netto, a ma nagle szansę na 10 tys netto. Ale Amorim w Sportingu nie bieduje, to mu ta wyższa pensja przez parę miesięcy wielkiej różnicy nie zrobi. Poza tym jest młodym, rozchwytywanym trenerem, którego zespół odnosi wielkie, jak na swoje możliwości sukcesy. Po sezonie mógłby mieć tam już status legendy i raczej nikt by mu nie wytykał, że chce pójść gdzieś wyżej. Nawet do tego zakichanego Realu. Z tym rozwojem to też popłynąłeś xd z tą kadrą drewniaków, to on się fantastycznie rozwinie, jeszcze tam za bardzo graczy do swojego stylu gry nie ma. Gorzej niż za 10 haga raczej nie będzie, bo łysy był wyjątkowy, ale żeby się Amorim nie przejechał na tym ruchu.
A tak BTW to wiadomo kiedy wprowadzą te półautomatyczne spalone?
To zależy od wielu czynników. Po pierwsze czy ta praca mogła by zamknąć mi możliwość rozwoju lub gdybym za pół roku miał możliwość dostania dużo lepszej to tak.
Kolejna sprawa jest taka że porównania do normalnych ludzi nie są trafione. Pieniądze jaki już zarabia Amorim sprawiają że raczej nie martwi się o najbliższe miesiące czy nawet lata pod względem finansowym tak jak przeciętni ludzie. Jeżeli jest tak ceniony przez united to żaden problem aby do końca sezonu poczekali a on dokończy dzieło że sportingiem któremu też sporo zawdzięcza. Po za tym jeżeli wygrałby kolejne puchary lub super zaprezentował się w lm to może dostał by nawet lepsze propozycje.
Tak na szybko.
Real Madryt jak poniesie klęskę bardzo możliwe że bd koniec Carlo. Na ten moment xabi jest kandydatem ale co jak z jakiś powodow nie bd mógł/chciał. Jeśli Arsenal nic nie wygra to może nastanie koniec artety? Albo np to on pójdzie do realu. Arsenal jest teraz lepsza opcja niż Man utd. Nie wiadomo jak pójdzie Kompany w Bayernie. Być może pep pożegna się z city. Jak widać opcji jest sporo i żadna nie brzmi jak science-fiction. A ruben połakomił się na united w olbrzymim kryzysie wiedząc że w tym sezonie nie wygra nic. No cóż, ambitny to on nie jest.
@kubafc21 ale źródło jakiej informacji? Że przepraszał za rozmowy z west hanem?
Proszę
Nie przemawia do mnie ten argument. Zarabiasz więcej = wydajesz więcej. Skąd wiesz, że za kilka miesięcy będzie miał oferty? Już raz mu się nie udało z West Hamem, raz z Liverpoolem. Nie wiadomo czy po sezonie by miał oferty.
jak widać forumowiczom lfc.pl dużo bardziej na tym zależy niż jemu.
No tak w Sportingu ma większe możliwości rozwoju niż w United, każdy piłkarz marzy by tam zagrać tylko ten głupi Ronaldo zrobił ruch w drugą stronę
Problem jest taki, że tylko forumowicze lfc.pl tego pragną. Amorin wie, ze osiągnął już sufit w Sportingu i pewnie potrzebuje nowych wyzwań na wyższym poziomie.
Ta, bo Real weźmie jakiegoś trenera z Portugalii. Perez już by prędzej wziął trupa Mourinho tak jak to robił z Benitezem czy Ancelottim.
Arteta ma za dobre wyniki by poleciał po tym ile czasu w niego zainwestowano. Zresztą po co mieli by go zwalniać jak osiągnął maximum jakie można osiągnąć w tym klubie.
Kompany był 10 opcją Bayernu, a Amorin nie był na tej liście także tego …
Dla mnie samo przejście z Sportingu do klubu o rozmiarze United w pełni zrozumiałe i takie szansę trzeba wykorzystać.
Mnie tylko zastanawia ile prawdy było w tym , że City miało na niego chrapkę?
Jeżeli dostawał jakieś sygnały żeby był cierpliwy, bo może zostać następcą Guardioli to wtedy chyba lepiej żeby został w Sportingu.
Teraz już raczej tam nie wyląduje, a lepszego miejsca dla trenera chyba nie ma.