Premier League 2024/2025

Tak znacząco poprawił obronę, że 8 meczy pod rząd tracą przynajmniej jedną bramkę. Jackson i Caicedo już dobrze grali w drugiej części poprzedniego sezonu.

Jaka praca w chaosie jak w przeciwności do Pochettino dostał transfery jakie chcę.

W zeszłym sezonie stracili 63 gole daje to 1.7 na mecz a teraz w 10m 12 co daje 1.2. czyli poprawili o pół gola na mecz ale ty oczywiście powiesz że nie poprawili xd. Na rozkładzie city my czy Man utd więc lekko nie było.

Jackson i caicedo przez długi czas uchodzili za pośmiewiska. Fakt że pod koniec wyglądali już dobrze, ale teraz wyglądają lepiej.

Rozumiem że slot też nic nie zrobił bo jego zespół ciągnie geniusz vvd i salaha a to zasługa kloppa.
W taki sposób można wszystko wytłumaczyć. Fakty są takie że zaczął bardzo dobrze wprost przeciwnie do Argentyńczyka który potrzebował sporo czasu i wiecznie marudził jak xavi

Wez policz od polowy sezonu jak wreszcie ich zgral Poch.
I Maresca zaczal bardzo dobrze a nie jak Pochettino, bo ci gracze sa juz tam dwa lata. W koncu zaczeli sie zgrywac, do tego sa juz troche starsi a nie szczylki. Patrzac na potencjal jaki tam maja to raczej kazdy sie z tym liczyl, ze w koncu wypala, tylko trzeba czasu.

1 polubienie

Zgadzam się z tym co wyżej napisał everlast. Porównaj od połowy sezonu jak dobrze pamiętam to Chelsea była w top4 albo nawet top3 i wygrała ostatnie 5 spotkań. Chelsea ma najmłodszy skład w lidze więc logiczne, że się rozwijają. Największego problemu jaką była defensywa nie naprawił mimo, że ma dostępnego Fofane i brak kontuzji czego nie miał Pochettino i sam wybierał sobie transfery.

Ile wytycznych potrzebujecie żeby posowalo do waszej narracji? Dlaczego mam trenera który dopiero układa zespół oceniać z tylko jednym wycinkiem pracy zeszłego trener?
Rozumiem że mam też w tych wytycznych dać że maresce pozbyto się najlepszego środkowego pomocnika Chelsea (galagher) i drugiego najlepszego skrzydlowego (Sterling) kapitan u niego zagrał pół meczu (wiem że u pocha też nie grał wiele ale jednak wiecie).

Jak nie widzisz różnicy pomiędzy zespołem, który dopiero co kupił Palmera, Jacksona, Caicedo(core zespołu), a zespołem który grał już z nimi rok to dalsza dyskusja raczej nie ma sensu.

Jeżeli ty nie widzisz różnicy między zespolem który ma w składzie jamesa, Sterlinga, gallaghera, a tym który nie ma to nie ma o czym gadać.

Ja widzę trenera który od początku ustabilizował sobie skład w tym bajzlu i zajmuje mimo ciężkiego terminarza 4 miejsce. A trenera który 3/4sezonu nie umiał znaleźć optymalnej 11 u którego gracze za 100m wyglądali jak kupa.

Oczywiście na wnioski trzeba poczekać do końca sezonu

Nie ośmieszaj się już.
Wymieniasz Jamesa, który rozegrał u Pochettino 421 minut :joy: :joy: :joy: To już u Włocha rozegrał 233 minuty, a to dopiero początek sezonu.
Następny przykład Sterling, którego Maresca sam sprzedał, bo nie widział go w składzie :joy: :joy: :joy:

Zawodnicy pierwszej 11, których ma Maresca, a nie miał Pochettiino(o ławce już nie wspomnę):
Lavia, Fofana, Pedro Neto, Sancho

Pochettino przejmował 12 zespól w tabeli, Maresca 6. Maresca wybierał sobie transfery, Pochettino nie dostał żadnego. Maresca miał cały zespół na okresie przygotowawczym, Pochettino nie miał Caicedo, a Palmer przyszedł dopiero po 3-4 kolejkach.
Maresca gra ograną przez rok prawie taką samą 11, a Pochettino przejmował taki skład:
1

Odrzucasz porównanie z drugiej połowy sezonu Pochettino, która jest bliższa i bardziej nadawałaby się by porównać ich pracę. Czasami lepiej przyznać się do błędu niż robić z siebie :clown_face:

Jeśli dalej uważasz, że startują z tej samej pozycji to jesteś …

E: to ty od tego Amorina chciałeś we mnie przywalić ale wyszło jak wyszło … :upside_down_face:

1 polubienie

Ale mecz na Craven Cottage.

Mam Flekkena w FPL ale klops☹️

Fakty są takie że gadasz głupoty, a Chelsea dała doopy nie pierwszy raz. Powinni zostawić Poche, bo już się zaczął zgrywać z małolatami to wywalili go na pysk i jestem pewny że zamiast mu umniejszać to byś się w tym momencie nad nim spuszczał.

1 polubienie

A daj mi jedno zdanie w którym napisałem że powinni go zwolnić geniuszu? Jedno zdanie.
To oczywiste że w Chelsea jest burdel za rządów boehlyego. Moim zdaniem nie powinni zwalniać pocha, natomiast jak już zwolnili to oceniam ich pracę i początek ma maresca duuuuzo lepszy. Zobaczymy dalej .

Jedne to transfery dla pochetino drugie dla maresci. Hmm coś mi mówi że jest sporów różnica w jakości dla Argentyńczyka.

@Roan i najśmieszniejszy użytkownik twierdzący że pochetino nie miał wpływu na transfery a maresca już ma. Więc Chelsea szła po sami omorodiona (wysoki silny czarny napadziora) a skończyła z joa Felixem który dostaje ogony. Tak samo jak każdy z okienka które rzekomo maresca sobie wybierał xd. A grają jedynie z ławki głównie Neto i veiga.

To ostatni mój komentarz w tym tmt bo to początek sezonu i wszystko może się zmienić, ale fakty
Maresca 4 i super gra w Europie
Poche 6 i przeciętna gra w Europie

Maresca nie ma dostępu do tych zawodników, którzy przyszli za Pochettino? Czy może ma ich ogranych przez rok + dostał kolejnych?

Pochettino dawał do zrozumienia w swoich wypowiedziach, że nie ma wpływu na transfery i chciał dostać kilku doświadczonych graczy.

Natomiast Maresca sam wypowiada się, że to jego transfery i jest zakochany w Felixie czy Sancho, bo chcę on zawodników, którzy są dobrzy w grze 1vs1.

Ty jesteś człowiekiem, któremu jak naplują w twarz to mówi, że deszcz pada byle się nie przyznać do błędu. To ostatnia dyskusja w jaką z tobą wchodzę, bo nie różni się ona od gadania do ściany, więc to tylko strata czasu.

1 polubienie

Przecież oni nie zwolnili Pochettino. Tam był konflikt i doszło do ugodowego rozwiązania kontraktu.

Oni chcieli omorodiona całe okienko i już mieli z nim podpisać kontrakt ale z powodów formalnych nie mogli tego zrobić więc taki im wcisnęło gracza o totalnie inny profilu bo jednak maresca zmienił zdanie i 3/4 okienka brał target mana ale jednak jak nas nie stać to idealny będzie gość o zupełnie innym profilu na którego później nie będą stawiał xd kompromitacja.
Czy ty naprawdę wierzysz w to co mówią managerowie? Xd to część tego biznesu przecież nie powie w pierwszym tygodniu swojej pracy że mi nie tego murzyna co powinni ściągnęli xd. Tym bardziej że on nie ma nazwiska i to dla niego szansa.
Nie znasz mnie więc takie wycieczki personalne zostaw dla siebie. Można mieć inne zdanie ale kultura wymagana jest zawsze.

@kuczq z tego co pamiętam to Argentyńczyk chciał mieć większą władzę nad tym jak kadra będzie wyglądać i nie godizl się na sprzedaż takich graczy jak CG, ale czy rozwiązali czy zwolnili to wielkiej różnicy nie robi skoro nie chcieli się zgodzić na jego warunki.

Nigdy wcześniej tego nie analizowałem, ale ten skład MANU jest na prawdę bardzo słaby, nie dziwi w takim razie miejsce w tabeli. Porównałbym to do składu Liverpoolu z sezonu 2014 roku, czyli przed przyjściem Kloppa. Kupując co roku 3-4 zawodników, dopiero w 3 pełnym sezonie skład został wymieniony.

To żeby posprzątać ten skład trzeba kilku lat, bo dodatkowo zawodnicy mają podpisane długie kontrakty.

Poziom sportowy podobny natomiast podstawowa różnica jest taka, że duża część tych miernych graczy jest na kosmicznych tygodniówkach I w miarę długich kontraktach.

Nikt im nie zaoferuje takich pieniędzy więc nie będą chcieli zmienić pracodawcy… Kloppo mógł dość łatwo oczyścić skład bo nas nie było stać na wysokie tygodniówki.

Amorim będzie miał duże problemy, żeby skutecznie wdrożyć swoją filozofię. Tam chyba nikt nie pasuje :rofl:

Ani DeLight ani Maguier nie są wychodzącymi CB jak lubi Amorim. Toro chyba nie grywał w trójce obrońców.

Na wahadło Garnacho? :joy:

Tam trzeba z pół składu podmienić. A pewnie duży budżet pójdzie na tego szwedzkiego napastnika z trudnym nazwiskiem. Pewnie że 100 baniek. A raczej więcej niż 40-50 nie odzyskają za duńskiego napastnika z trudnym nazwiskiem…

Ciekawie wygląda terminarz do 1.12

1 polubienie

Ciekawa bądź co bądź kolejka przed nami. City i Arsenal mocne wyjazdy i nie będzie wielkim zaskoczeniem, jeśli któraś z ekip straci punkty. Nie liczyłbym jednak na to, zatem najważniejsze żeby zrobić swoje i ograć podrażnioną Aston Villę. Tutaj liczę, że dzień więcej odpoczynku może nam pomóc, byłoby świetnie napocząć gości z Birmingham w pierwszej połowie dając sobie możliwość oszczędzania sił po przerwie. Emocji na pewno nie zabraknie, oby więcej było tych pozytywnych.

Czemu mamy oszczędzać siły po przerwie? To ostatni mecz przed reprezentacjami i tylko część zawodników będzie coś grała przez kolejne dwa tygodnie, zawsze można się zresztą dogadać z selekcjonerami żeby oszczędzali tego czy tamtego zawodnika bo dużo grał w klubie. Po przerwie trzeba wykorzystać to że mamy dzień dłuższą przerwę na odpoczynek i gramy trzeci mecz z rzędu u siebie a Villa ma trzeci z rzędu wyjazd i spróbować ich zdominować fizycznie w drugiej połowie.

1 polubienie