Premier League 2024/2025

Albo po za 4, Chelsea i Villa jak na razie lepiej wyglądają od Armatek. Chyba, że wróci Odegaard i zaczną grać lepiej. Bez Norwega, u nich kuleje niesamowicie wykreowanie jakiś sytuacji, ratuje ich niesamowity Saka i stałe fragmenty gry. Gdyby nie to, kopali by się w środku tabeli z United.

4 polubienia

Ja w dalszym ciągu stawiam na Arsenal. Obecnie mają mały kryzys, ale tak jak wspomniał @kacciq maja już wiele trudnych meczów za sobą i problemy kadrowe. City przegrało z Bournemouth, ale wcześniej też mieli problemy chociażby z Southampton u siebie. Parę lat temu rozjechali by ich 4:0. Bez Rodriego moim zdaniem polegną. My zapewne nie wzmocnimy się w zimę przez co nie dociągniemy walki o mistrzostwo do końca.

A co Arsenal Artety wygrał przez te wszystkie sezony że stawiasz ich jako faworyta?

6 polubień

Arteta to hiszpanski Ten Hag :wink: 5 lat, 1 puchar Fa cup. Trenerow rozlicza sie ze zdobytych trofeow i kultury bycia. Arteta jest narcyzem. Zapomnial, ze kazdy cykl sie kiedys konczy j nadchodzi czas rozliczenia… juz kazdy czyta styl gry Arsenalu, a kontuzje to zadna wymowka… dlatego cieszmy sie ze slabosci naszych rywali, a my grajmy swoje! Skupmy sie na kolejnym meczu! In Slot we trust!

1 polubienie

Villa dzisiaj słabiutko.
Mają wyjazd do Belgii w środę, by w sobotę wieczorem zagrać na Anfield.

2 polubienia

Kurczę dawno nie widziałem u United takich chęci.
Tam chyba już od dłuższego czasu grali przeciwko łysolowi.

Caicedo dziś czyści środek pola niczym Kante.

Moim zdaniem grają tak samo jak zawsze, zero taktyki, masa bledow i liczenie na indywidualności z przodu

1 polubienie

Styl nadal drewniany, bardziej chodziło mi, że zawodnicy po prostu przestali się snuć po boisku.

1 polubienie

Profesjonalnie nazywa się to efekt nowej miotły.

Cośmy się uśmiali z niego w poprzednim sezonie to nasze. Nie zmienia to faktu, że siadłby do pivota z Gravenem idealnie…

Jakim cudem ten pajac Lisandro nie dostał czerwonej?

1 polubienie

lisandro to taki troglodyta boiskowy, styl gry idealny dla evertonu

1 polubienie

Caicedo w tym sezonie wygląda świetnie, dzisiaj dodatkowo dołożył fenomenalnego gola dajacego remis z Utd.

1 polubienie

Imo ten Maresca strasznie przereklamowany jedzie na geniuszu Palmera, Jackson poprawił skuteczność, dołożyli mu kilku graczy jednak obrona jest słaba tak samo jak w zeszłym sezonie. Sądzę, że gdyby Pochettino został i dostał zawodników jakich chcę to zrobiłby lepszą robotę.

A gdzie ten geniusz Palmer był w meczu z Liverpoolem, City czy dzisiaj? Na ten moment Palmer błyszczy na tle ligowych słabiaków

A co ma zrobić wziąć piłkę i przedryblować całe boisko? Dostaje w tym sezonie dodatkowego plastra od przeciwników jak np. Jones to schodzi niżej i rozgrywa piłkę. Moim zdaniem rozegrał przyzwoite zawody, zabrakło ofensywnego wsparcia przez grę z dwoma defensywnymi pomocnikami i niewidocznymi Jacksonem i Madueke. Dużo było strat w środku pola i wybijania taki mecz Chaosu, Ugarte często faulował Palmera w środku pola i przerywał akcję

1 polubienie

Moim zdaniem do United pasuje jak ulał.

4 polubienia

Arsenal zwalnia dyrektora sportowego. Czyzby slabsza postawa druzyny to nie tylko chwilowy kryzys formy ? Taka nagla informacja z rana. Ciekawe jak to dalej wplynje na druzyne. Edu byl wazna postacia w ukladance calego zespolu

1 polubienie

Dawno takiego durnego komentarza nie czytałem. Facet poprawił znacząco ich linię obrony. Wyciąga znacznie więcej niż poprzednicy z nadzieję i Jacksona. Caicedo wygląda świetnie. I to wszystko od samego początku pracując w chaosie.

Sam do maresci przekonany nie byłem, ale faktu są jakie są