Premier League 2024/2025

Miałem w życiu trochę kontaktów w pracy z ludźmi z różnych stron świata i zawsze mnie interesowało co powiedzą na temat Polski, Europy. Jeżeli jakiś Chińczyk by mi powiedział, że wszyscy Polacy są podobni, uznałbym to za fajną ciekawostkę. Kiedyś dowiedziałem się, dla nas oni są wszyscy podobni, a dla nich my. Tak działają nasze mózgi, że przyzwyczajeni jesteśmy do twarzy, które widywaliśmy na etapie rozwoju. Poza tym akurat ludzie z dalekiego wschodu mają silne pewne cechy twarzy, co sprawia, że dla nas naprawdę są do siebie bardzo podobni.
Ale gdzie tu jakiś rasizm? Dramat

3 polubienia

Nie wiem czy nie chodziło o kuzyna Sona. Ale teraz pytanie: czy sam Hueng jest tym stwierdzeniem zażenowany ? Obrażony ? Upokorzony ? Jak on sam podchodzi do tej sytuacji? Jeśli nie ma nic przeciwko i jest to tylko postawa premier league to trzeba się zastanowić komu tam przyda się lekarz. Jeśli Son wyszedł z oskarżeniem o rasizm to stracił w moich oczach.

Son nie jest obrażony i nawet sam ponoć z tego żartował.

No Premier league to wylewy pod tym względem.

9 polubień

Jeżeli chodzi o piłkarza to działanie idzie ekspresowo. Jak mamy przypadek ewidentnie stronniczego sędziego - czekamy na wyjaśnienia…

6 polubień

6 polubień

W tym matrixie wyobrażam sobie, jak Son sam żartuje z innego skośnookiego i dostaje bana za rasizm.

3 polubienia

W angielskim /brytyjskim Matrixie za użycie tego słowa na Anfield nie pojawiłbyś się już nigdy! :man_facepalming:t2:
Ty, ty… :grimacing:

1 polubienie

Guardiola przedłużył kontrakt o rok. Wiadomo kiedy wyrok w sprawie 115 zarzutów i czy ewentualna apelacja City wstrzyma jego wykonanie?

Być już coś wie skoro przedłużył kontrakt. Sprawa pewnie się rozmyje.
Wyrok chyba po sezonie.

Z tego co czytałem to w tym sezonie ma być rozstrzygnięcie. I to za kilka tygodni, dlatego ciekawi mnie czy apelacja wstrzyma wykonanie.

Co do roztrzygnięcia to nie chce mi się wierzyć, że żaden z tych 115 zarzutów nie zostanie udowodniony. Wystarczy, że z 10% zostanie udowodnione i City dostanie ujemne punkty jak Everton sezon temu. Tak -10 punktów bym brał w ciemno

Everton to Scouserzy, których w Anglii prawie nikt nie lubi.
Natomiast City to petrodolary które w Anglii lubi prawie każdy a władze związku chyba najbardziej. Pomysł że zostaną potraktowani podobnie to mrzonki. Raz już mieli zarzuty i wszystko zostało zamiecione pod dywan, teraz będzie pewnie tak samo. Chyba że na kilka kolejek przed końcem sezonu będzie wiadomo że już nie mają szans wygrać ligi to wtedy zrobi się pokazówkę i odejmie im kilka punktów tak żeby wylądowali na trzecim czy czwartym miejscu i cyk pora na CS.

2 polubienia

Ale XD nas też nikt nie lubi w Anglii. Sami na to nasi kibice zapracowali i pracują.

Ta to dziwne, bo ja słyszałem że najbardziej nie lubią kanonierów hmmm.

Nic Scouserzy czy Kanonierzy!
Najbardziej nielubianym klubem wraz z fanami sa oczywiscie te pajace z “memnited” ktorym juz po paru latach sukcesow “gumozuja” kompletnie odbila palma,ze tak to ujme.
Myslisz “memnited” to zbiera ci sie na :face_vomiting: :face_vomiting: :face_vomiting: lagodnie mowiac.

Nie chce się wcinać, ale chyba chodzi o to jaki klub jest najbardziej nielubiany w Anglii a nie w twoim mniemaniu

Jezeli to uwaga do mnie to taka jest moja wiedza na ten temat czyli “memnited” number one podobnie jak Real w Hiszpanii czy Bayern w Niemczech oraz,sorry guys :joy: ,Legia w Polsce :crazy_face:

Żelazne “Top 3” najbardziej znienawidzonych klubów to klasycznie:

1. Man United - za to, ze wiekszosc obecnych, glosnych fanow wychowala sie w erze Fergusa i ich kibicow z wybujałym ego, co bylo trudne do zniesienia dla wszystkich.
  2. Chelsea - za Romka i pieniadze, i uwazanie, ze to sztuczny twor, ktory nie powinien nigdy powstac.
  3. Liverpool - bo nikt nie lubi scouserów, co zresztą jest wzajemne i zrozumiałe.
5 polubień

Ta wzajemna niechęć jest starsza i ma głębsze podłoże niż tylko piłka nożna. Scouse to trochę jak Śląsk w Polsce.

3 polubienia

11 postów zostało scalonych z istniejącym tematem: Luźne dyskusje odnośnie Liverpoolu

W końcu wróciła najlepsza liga świata :slight_smile: na rozgrzewkę Leicester City podejmuje Chelsea.

2 polubienia