Co do Rice, to były chyba informacje przed meczem, że ma złamany palec w nodze.
Po tym jakie gówno grał w meczu z Chelsea, plus to że został zmieniony w ważnym momencie, jestem w stanie to uwierzyć że grał już z urazem.
W tym przypadku myślę że możesz jednak rezerwować, nigdy nie byłem spokojny o mistrzostwo tak jak w tym sezonie.
Biorą mistrzostwo IMO. Po przerwie złapią rytm i do świąt już odrobią swoje. My teraz mamy City, później Newcastle i Everton na wyjeździe. Oni mają już za sobą wyjazdy na City, Chelsea, Ville, Tottenham i Bournemouth oraz nas u siebie. Terminarz mieli piekielnie ciężki. Zobaczymy jaka różnica będzie na przełomie roku, moim zdaniem nie będzie to więcej niż 5 pkt.
W tym roku są szanse na tytuł choćby we względów matematycznych. Ostatnie 4 sezony wygrało City a szerzej - w ostatnich 7 sezonach wygrali 6 razy. Jakby nie patrzeć - musi im się wreszcie trafić jakiś gorszy sezon. Oby to Liverpool wykorzystał a nie Arsenal
To rozumowanie nie ma nic wspólnego z matematyką
Oczywiście że ma. Nie można wygrywać bez końca. Każda seria się kiedyś kończy. W tym roku City wygląda na drużynę która nie jest tak dobra jak w poprzednich sezonach. Brak Rodriego jest aż nadto widoczny
Van Nisterloy pożegnany z United w trybie natychmiastowym. Nie będzie asystentem Amorima. Ciekawie się zapowiadał jako tymczasowy trener i nawet wygrywał, co teraz Ruben pokaże ?
Nie przesadzałbym z tym, że ciekawie się zapowiadał… wygrana dwa razy z Lisami (raz z rezerwami), paok i remis z Chelsea. Moim zdaniem dobra decyzja Amorima - ma swoich ludzi
Wampir z Londynu oskarżony o gwałt na trzech kobietach.
W sumie ciekawe, że Greenwood, wychowanek został na zawsze skreślony z kluby za incydenty z dziewczyną z którą jest do teraz w związku, a taki Partey oskarżony o gwałt ma spokój
City ma teraz grać z Tottenhamem u siebie, a Arsenal z Nottingham. Przydałoby się wygrać z tym Southampton bo istnieje niezłe prawdopodobieństwo że znowu będzie kolejka na naszą korzyść.
Wygrywac to my musimy w kazdym spotkaniu
A gdyby inni znowu zgubili punkty to tym lepiej!
Przecież za Pochettino była tam gra mniej poukładana niż teraz. Ich problemem nadal jest to, że mają bramkarza parodystę który co mecz odwala babole, i niedoświadczoną defensywę która też jakoś super nie gra, ale i tak poprawili się pod względem sezonu za Pochettino, bo chociażby robią to co Barca Flicka, potrafią dobrze łapać na spalone drużynę przeciwną. Caicedo który był na początku wyśmiewany teraz wszedł w buty Kante, i prezentuje się bardzo dobrze, lepiej od tego całego Rice którym dużo osób się jarało. Palmer może nie błyszczy z mocniejszymi rywalami, ale daje im punkty z słabszymi zespolami, a każdy wie że nabijanie punktów na tych potencjalnie słabszych rywalach jest bardzo istotne. Mają za sobą bardzo ciężki kalendarz gdzie nieźle zaprezentowali się z nami, zaliczyli tylko remis z United, wygrali z mocnym Newcastle, i po dobrej grze zremisowali z Arsenalem, a teraz mają dość łatwy kalendarz gdzie mogą nabić punktów, i zadomowić się w TOP4. Moim zdaniem Maresca dotychczas wykonuje dobrą robotę, ale nie rozumiem czemu przyspawał do ławki Felixa i Nkunku. Z Nkunku jest ten problem, że on gra na pozycji Palmera przez co jest teraz poszkodowany, ale mógłby pokombinować z przesunięciem Palmera na PS, i gra Nkunku na pozycji Palmera biorąc pod uwagę fakt, że kibice CFC uważają, że zupełnie niepotrzebnie nadal w podstawie gra Madueke który jest samolubny, i nie daje zbyt dużej jakości zespołowi.
Także podsumowując moim zdaniem Maresca lepiej ogarnia ten zespół niż Pochettino, jeśli kupią dobrego bramkarza, i jednego doświadczonego obrońcę który trochę poukłada tą defensywę to będą bardzo mocni. Ciekaw jestem teraz jak odnajdzie się w United ten cały Amorim. Maresca szkolił się u boku Guardioli, i zrobił awans z Leicester z bardzo wymagającej Championship więc już jakieś istotne doświadczenie miał, a Amorim pomimo świetnych wyników z Sportingiem przenosi się do niezłego bałaganu gdzie naprawdę nie jest łatwe poukładanie tego zespołu. Wielu graczy przepłaconych nie dających takiej jakości jak trzeba, i sporo tak naprawdę słabych punktów w zespole także ciekawi mnie to jak on się tu odnajdzie.
Ogólnie zgadzam się co do reszty wpisu, ale to że Maresca wygrał Championship w zeszłym sezonie to nie jest takie wielkie osiągnięcie biorąc pod uwagę że miał do dyspozycji chyba najlepszy skład w historii ligi. Pomoc Ndidi - Winks - Dewsbury-Hall w Championship to jak granie na kodach a i tak było blisko w pewnym momencie żeby bezpośredni awans im się wymknął.
Dwa punkty. Remis z United i nami.
City znowu z fartem, Romero i Van de Ven nie zagrają na Etihad.
Rodrigo Bentancur też nie zagra, został zawieszony za “rasizm”
XDDDD coś nie lubią urugwajczyków.
Rodrigo Bentancur we wrześniu w urugwajskiej telewizji zażartował, że Hueng-Min Son i wszyscy Koreańczycy są do siebie podobni. Angielska Federacja uznała jego wypowiedź za rasistowską i zawiesiła pomocnika na siedem spotkań.
Jedyny komentarz,ktory mi sie cisnie na usta to “kogos niezle pojebalo w tej Anglii”
I to akurat na spotkanie z City, co za przypadek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wiem że przy zarobkach piłkarzy to jest nic, ale warto dodać że dostał też 100 tys. funtów kary finansowej tak się zarabia pieniądze mili państwo.