Premier League 2024/2025

Co do Rice, to były chyba informacje przed meczem, że ma złamany palec w nodze.
Po tym jakie gówno grał w meczu z Chelsea, plus to że został zmieniony w ważnym momencie, jestem w stanie to uwierzyć że grał już z urazem.

W tym przypadku myślę że możesz jednak rezerwować, nigdy nie byłem spokojny o mistrzostwo tak jak w tym sezonie.

Biorą mistrzostwo IMO. Po przerwie złapią rytm i do świąt już odrobią swoje. My teraz mamy City, później Newcastle i Everton na wyjeździe. Oni mają już za sobą wyjazdy na City, Chelsea, Ville, Tottenham i Bournemouth oraz nas u siebie. Terminarz mieli piekielnie ciężki. Zobaczymy jaka różnica będzie na przełomie roku, moim zdaniem nie będzie to więcej niż 5 pkt.

W tym roku są szanse na tytuł choćby we względów matematycznych. Ostatnie 4 sezony wygrało City a szerzej - w ostatnich 7 sezonach wygrali 6 razy. Jakby nie patrzeć - musi im się wreszcie trafić jakiś gorszy sezon. Oby to Liverpool wykorzystał a nie Arsenal

To rozumowanie nie ma nic wspólnego z matematyką

3 polubienia

Oczywiście że ma. Nie można wygrywać bez końca. Każda seria się kiedyś kończy. W tym roku City wygląda na drużynę która nie jest tak dobra jak w poprzednich sezonach. Brak Rodriego jest aż nadto widoczny

Van Nisterloy pożegnany z United w trybie natychmiastowym. Nie będzie asystentem Amorima. Ciekawie się zapowiadał jako tymczasowy trener i nawet wygrywał, co teraz Ruben pokaże ?

1 polubienie

Nie przesadzałbym z tym, że ciekawie się zapowiadał… wygrana dwa razy z Lisami (raz z rezerwami), paok i remis z Chelsea. Moim zdaniem dobra decyzja Amorima - ma swoich ludzi

Wampir z Londynu oskarżony o gwałt na trzech kobietach.

W sumie ciekawe, że Greenwood, wychowanek został na zawsze skreślony z kluby za incydenty z dziewczyną z którą jest do teraz w związku, a taki Partey oskarżony o gwałt ma spokój

5 polubień

City ma teraz grać z Tottenhamem u siebie, a Arsenal z Nottingham. Przydałoby się wygrać z tym Southampton bo istnieje niezłe prawdopodobieństwo że znowu będzie kolejka na naszą korzyść.

Wygrywac to my musimy w kazdym spotkaniu :smiley:
A gdyby inni znowu zgubili punkty to tym lepiej!

4 polubienia

Przecież za Pochettino była tam gra mniej poukładana niż teraz. Ich problemem nadal jest to, że mają bramkarza parodystę który co mecz odwala babole, i niedoświadczoną defensywę która też jakoś super nie gra, ale i tak poprawili się pod względem sezonu za Pochettino, bo chociażby robią to co Barca Flicka, potrafią dobrze łapać na spalone drużynę przeciwną. Caicedo który był na początku wyśmiewany teraz wszedł w buty Kante, i prezentuje się bardzo dobrze, lepiej od tego całego Rice którym dużo osób się jarało. Palmer może nie błyszczy z mocniejszymi rywalami, ale daje im punkty z słabszymi zespolami, a każdy wie że nabijanie punktów na tych potencjalnie słabszych rywalach jest bardzo istotne. Mają za sobą bardzo ciężki kalendarz gdzie nieźle zaprezentowali się z nami, zaliczyli tylko remis z United, wygrali z mocnym Newcastle, i po dobrej grze zremisowali z Arsenalem, a teraz mają dość łatwy kalendarz gdzie mogą nabić punktów, i zadomowić się w TOP4. Moim zdaniem Maresca dotychczas wykonuje dobrą robotę, ale nie rozumiem czemu przyspawał do ławki Felixa i Nkunku. Z Nkunku jest ten problem, że on gra na pozycji Palmera przez co jest teraz poszkodowany, ale mógłby pokombinować z przesunięciem Palmera na PS, i gra Nkunku na pozycji Palmera biorąc pod uwagę fakt, że kibice CFC uważają, że zupełnie niepotrzebnie nadal w podstawie gra Madueke który jest samolubny, i nie daje zbyt dużej jakości zespołowi.

Także podsumowując moim zdaniem Maresca lepiej ogarnia ten zespół niż Pochettino, jeśli kupią dobrego bramkarza, i jednego doświadczonego obrońcę który trochę poukłada tą defensywę to będą bardzo mocni. Ciekaw jestem teraz jak odnajdzie się w United ten cały Amorim. Maresca szkolił się u boku Guardioli, i zrobił awans z Leicester z bardzo wymagającej Championship więc już jakieś istotne doświadczenie miał, a Amorim pomimo świetnych wyników z Sportingiem przenosi się do niezłego bałaganu gdzie naprawdę nie jest łatwe poukładanie tego zespołu. Wielu graczy przepłaconych nie dających takiej jakości jak trzeba, i sporo tak naprawdę słabych punktów w zespole także ciekawi mnie to jak on się tu odnajdzie.

Ogólnie zgadzam się co do reszty wpisu, ale to że Maresca wygrał Championship w zeszłym sezonie to nie jest takie wielkie osiągnięcie biorąc pod uwagę że miał do dyspozycji chyba najlepszy skład w historii ligi. Pomoc Ndidi - Winks - Dewsbury-Hall w Championship to jak granie na kodach a i tak było blisko w pewnym momencie żeby bezpośredni awans im się wymknął.

Wszystkiego najgorszego!

Dwa punkty. Remis z United i nami.

City znowu z fartem, Romero i Van de Ven nie zagrają na Etihad.

Rodrigo Bentancur też nie zagra, został zawieszony za “rasizm”
XDDDD coś nie lubią urugwajczyków.

Rodrigo Bentancur we wrześniu w urugwajskiej telewizji zażartował, że Hueng-Min Son i wszyscy Koreańczycy są do siebie podobni. Angielska Federacja uznała jego wypowiedź za rasistowską i zawiesiła pomocnika na siedem spotkań.

Jedyny komentarz,ktory mi sie cisnie na usta to “kogos niezle pojebalo w tej Anglii” :man_facepalming:

8 polubień

I to akurat na spotkanie z City, co za przypadek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wiem że przy zarobkach piłkarzy to jest nic, ale warto dodać że dostał też 100 tys. funtów kary finansowej :slight_smile: tak się zarabia pieniądze mili państwo.

1 polubienie