Premier League 2025/2026

City prawdę mówiąc powinni być już z 5-6pkt przed arsenalem na tym etapie… Ile ini zaliczyli remisów w sytuacji której nikt się nie spodziewał…
Ale kto myślał, że dziś arsenal przegra. Taka już jest ta liga. Będą emocje przynajmniej do końca.
I jeszcze za tydzień już bezpośredni mecz pomiędzy city a arsenal. Arsenal jeszcze rewanż w LM, gdzie wcale nie ma jakoś pewnego wyniku. City tydzień odpoczynku. No ciekawe będą najbliższe tygodnie. Najważniejsze dla city to wygrać jutro. I wtedy można dywagować dalej.

Arsenal

3 polubienia

Arsenal sam sobie narzuca gigantyczna presje. Mieli sytuacje po kontrola i kilka głupich strat punktów dała tlen City. Teraz muszą mocno ściskać kciuki za Chelsea, żeby Obywatelom urwali punkty i w meczu bezposrednim też będą musieli spiąć poslady. Armatki robią naprawdę dużo, żeby przegrać tytuł, który od miesięcy trzymają w garści

Arsenal to pi*dy ale City w tym sezonie za każdym razem kiedy mieli im nadepnąć na szyję wywracali się o jakiś remis.

6 polubień

To bardziej City dawało tlen Arsenalowi. Przecież kilka razy w tym sezonie była już różnica 1 punktu, a City głupio remisowali albo przegrywali.

W premier league nie ma słabych zespołów. Są po prostu gorsze dni którejś z drużyn. Wiśnie pokazały dzisiaj, że każdy może wygrać z Arsenalem. A Arsenal pokazał, że im bliżej końca tym portasie pełniejsze. Fajnie jakby się wywalili na ryjek w tym sezonie i zostali z niczym.

2 polubienia

w londynie stabilnie :slight_smile:

Piekny widok.

1 polubienie

Jeżeli city wygra wszystko do końca to zgarną mistrza, ale nie wygra, pewnie jutro się wywalą

Kibicowanie City w meczu z nami to już zbyt koguciarskie podejście? Dla kolegi pytam

3 polubienia

To chyba w przyszłym sezonie, bo w tym już przegraliśmy z nimi to co było do przegrania.

2 polubienia

To prawda, pomyliły mi się niebieskie koszulki :see_no_evil_monkey: albo Everton to teraz taka sama skala trudności dla nas jak City :pensive_face:

1 polubienie

To dość powszechna pomyłka. Na przykład City ma 115 zarzutów, a FA da Evertonowi -10 punktów :man_shrugging:

16 polubień

Tottenham w tym momencie w strefie spadkowej. Masakra, klub który w zeszłym sezonie wygrał LE, grał kilka lat temu w finale LM balansuje na krawędzi spadku.
Ciekawe co to może się z nimi stać po relegacji… Myślę, że kogoś ciekawego można by od nich wtedy wyciągnąć.
Naprawdę ta końcówka sezonu będzie ciekawa. Walka o top 5 do ostatniej kolejki, Tottenham o utrzymanie. Jutro również dowiemy się co z walką o tytuł.
Dla postronnego kibica dzieje się w PL. Nie to co co Serie a, La liga czy lique 1, chociaż tam Lens jeszcze się trzyma pleców Psg, jednak ostatnia porażka nieco oddaliła ich od lidera, i dodatkowo psg ma mecz zaległy.

@spawacz, Zdecydowanie najciekawszy byłby van de ven. 24 lata dopiero. Z pozostałych graczy kogoś pewnie jeszcze by można wyciągnąć, ale czy do 1 składu to myślę, że nie. Można znaleźć ciekawszych.

no ostateczne rozwiązania różnych kwestii ma w krwi więc kto wie

1 polubienie

Tottki przy ewentualnym spadku zostaną rozkupione. Mają kilku ciekawych graczy - van de Ven, Kudus, Porro, Bergval czy Gray. Liverpool mógłby tam zapuścić macki. W sumie to cała piątkę chętnie bym zobaczył na Anfield.

@Magerlfc do 1 pierwszego składu raczej nie, choć Porro mógłby dać gwarancję na prawej stronie. Gray i Bergval duży potencjał. No a Kudus jako zapchajdziura z przodu.

1 polubienie

Pape Matar Sarr może być ciekawą opcją na 6.

No cóż, trzeba będzie niestety kibicować dzisiaj City w meczu z Chelsea. I wcale nie dlatego żeby gonili Arsenal, nie przepadam za Arsenalem Artety ale kolejne mistrzostwo dla oszustów wcale nie jest lepsze, jeśli nie my to chciałem żeby Villa wygrała ale na to już nie ma szans więc w zasadzie mi to wisi. Ale każde potknięcie naszych rywali do TOP5 zwiększa nasze szanse, zaczęło się dobrze bo Tofiki z Brentford podzieliły się punktami co było optymalnym dla nas wynikiem. Teraz trzeba trzymać kciuki za wpadkę pozostalych klubów bezpośrednio pod i nad nami czyli Chelsea, Villi i MU. A najbardziej tego pierwszego bo oni mają najmniej punktów obecnie więc szansa być nad nimi na koniec jest największa.

1 polubienie

Z czelsi? Chyba zartujesz :rofl:

Zgadzam się że Van de Ven świetna opcja. Gdyby dołączyl do nas Xabi i chciał grać 3-4-2-1 czyli tak jak w leve to świetny bylby Porro. I tak jak kolega wyżej Bergvall ma olbrzymie papiery

@spawacz a powiedz na czym opierasz tej potencjał Graya? Bo co oglądam ich mecz to gość jest słabiutki. Nic poza wiekiem i dużą ilością minut za nim nie przemawia. I tak wiem że gra na wielu pozycjach tylko że na większość słabo.