Premier League 2025/2026

City w ostatnim meczu sezonu gra u siebie z AV Kurcze co mi to przypomina :thinking:

Niesamowite, że totki z takim składem kolejny sezon szorują blusko dna Premier League.
Van den Ven, Porro,w mniejszym stopniu Kudus czy Sarr by się u nas bardzo przydali.

Kolejny dowód na to, że w piłce nożnej trener to więcej niż połowa sukcesu.
Możesz mieć w składzie prime Messiego z Maradoną i Maldinim, ale bez odpowiedniej taktyki i motywatora na ławce nic z tego nie będzie.

2 polubienia

No i Tottenham zdany teraz już tylko i wyłącznie na łaskę WHU. A biorąc pod uwagę termiarz, WHU ma chyba nieco lżej. Kogutom z trudniejszych spotkań zostaje Brighton, Aston Villa, Leeds (walka o utrzymanie), Chelsea i Everton czyli w zasadzie wszystkie kolejki do końca ciężkie. Z drugiej strony WHU ma Crystal Palace, Brentford, Everton, Arsenal, Newcastle i Leeds (ale już w ostatniej kolejce). Porównywalnie, ale chyba jednak nieco lżej.
Patrząc na grę Tottenhamu to jest skandal, że miesiąc temu ledwo co z nimi zremisowaliśmy.

Ja stawiam już od dobrych paru kolejek na spadek Leeds

Leeds ma u siebie Wilki i Burnley jak wygrają te dwa mecze to pewnie się utrzymają.

City dzisiaj słabiutkie, przynajmniej na razie.

Ani jednego celnego strzału i sami mieli sporo szczęścia.

Arsenal nie gra wybitnego sezonu, ale wszyscy inni grają jeszcze gorszy i chyba zgarną tego majstra.

1 polubienie

Ja nie wiem czy City w tym roku czy Arsenal w zeszłym dają bardziej dupy jako ten drugi zespół w walce o mistrza, szkoda że Klopp takiego czegoś się nie doczekał, bo niemal zawsze City było świetnie przygotowane do sezonu ligowego, nawet kosztem LM.

1 polubienie

Szybko teraz City strzeliło 2bramki

Pięknie, Chelsea się nie zbliży a osobiście liczę, że City zgarnie mistrza. Futbol a nie antyfutbol.

Swoją drogą to ale ten Cherki to jest baller. Połączenie Ben Arfy, Nasriego i Payeta. Dla takich graczy się chodzi na stadiony.

Liczę, że Wirtz w nowym sezonie przy nowym menago pokaże pełnię możliwości a i koledzy, że będą lepiej kończyć jego podania.

1 polubienie

Cherki Pan Piłkarz, za tę pieniądze City zrobiło kradzież jak my kiedyś Alexisa z Brighton. W dodatku ten Semenyo i Guehi zimą mogą dać im potrójną koronę w tym sezonie.

5 polubień

Kradzież to zrobiliśmy z Salahem z Romy😄

3 polubienia

Wylew Caisedo i Doku wjechał jak w masło

Akurat tego Cherkiego nie żałuję tak jak Semenyo oraz Guehiego. Za ok 80 mln mogliśmy naprawdę wzmocnić skład i uratować coś z tego sezonu…
Jak pomyślę sobie o tym Glasnerze to naprawdę mnie ściska…

2 polubienia

Kolejka dla nas ponieważ Chelsea, Brentford oraz Everton potracili punkty :red_circle::flexed_biceps::soccer_ball::blush:

City za tydzień wyjdzie 150 % zmotywowane w przeciwieństwie do będącego w kryzysie Arsenalu w którym dominują juz pewnie czarne myśli.

88 bądź 85 pkt tyle maksymalnie może mieć Arsenal albo City jako mistrz Anglii czyli powrót do normalności bym powiedział a nie anomalii typu 97 oczek i…. 2 miejsce :man_facepalming:t2:

Nasz tytuł z poprzedniego sezonu z 84 pkt to też taka właśnie “normalka” :blush:

2 polubienia

Chelsea to jeszcze większy dramat niż obecny Liverpool

1 polubienie

Chelsea znowu w kryzysie. Na szczęście Liam Rosenior będzie miał dużo czasu na poprawę - ma kontrakt do 2032 roku.

1 polubienie

Wejdźcie sobie na kapiszony.pl tam już jest dylemat: czy Naghelsman czy Luis Enrique po sezonie XDDD

Cala trójka byla potrzebna. Cherkiego najbardziej żal. Ale gdybyśmy zamiast Isaka mieli całą trójkę ten sezon byłby łatwiejszy. Oni wydali kasę na trzech co my na jednego Szweda. Bez drżenia o trzecie miejsce. Francuz aktualnie zjada Salaha. Jeden zawodnik nie wystarczy żeby zastąpić Mo.

2 polubienia

Fanem FSG nie jestem ale reszta jest dramatyczna