Jeszcze 1 połowa się nie zakończyła, coś tu czuje że po przerwie United ich przyciśnie i jeszcze różnie może być, aczkolwiek póki co no to mała niespodzianka.
Jazda z patałachami “memnited “!
Come on Leeds ![]()
![]()
0-2 do przerwy, mogło być nawet z 0-4.
Nasz defensywa przy tej diabelskiej wygląda jak reprezentacja Wloch z najlepszych czasów.
Kurde, lepiej żeby te porażkę zostawili na mecz z nami… Ale nic nie szkodzi jakby 2 razu przegrali, hehe.
I jeszcze United w 10. Martinez czerwona za ciągnięcie za włosy Calverta-Lewina.
Typie za warkoczyki to się ciągnęło koleżanki z klasy w 1 podstawówce xD
Biedny Nahorny. Słychać jak mu jest przykro
Ogólnie to JMU, ale nie dałbym tutaj czerwonej. Bez przesady.
Nie ma znaczenia siła. Ciągnięcie za włosy to czerwo. Może być żółta jeżeli zachowanie było lekkie i nie miało wpływu na przebieg gry. Tutaj gość w walce o piłkę łapie za kucyk. Czerwo.
I brawo Leeds ![]()
![]()
Walczymy o 3 miejsce w tabeli ![]()
Ja wiem że jeśli to było niesportowe zachowanie. Ale nie dopatrzyłem się ani ostrości ani celowości w tym zagraniu. Po prostu walka o piłkę. I go pociągnął przypadkowo. Gdyby nasz piłkarz dostał taką czerwoną to wiem że byłby tu meltdown.
Nie da się kogoś pociągnąć za włosy przypadkowo xd
Da się. Rzadko ale się da. Przestawię jak to wyglądało z mojej interpretacji jak to oglądałem w powtórce. Że wyskakują zawodnicy do piłki i instynktownie łapie za włosy rywala przy traceniu równowagi. Zazwyczaj w takich sytuacjach piłkarze ciągną za bark. Nie widziałem w tym celowości. Po prostu ja tak interpretuje i byłbym wściekły jakby któryś z naszych za takie coś dostał czerwoną kartkę.
Mnie dziwi ta czerwona kartka, szczególnie to, że VAR to odgrzebał i wezwał sędziego. A ten nie miał jaj żeby odrzucić sugestie varowca.
Ani brutalnego faulu, ani chęci zrobienia krzywdy rywalowi, po prostu absurdalne zachowanie Martineza, może nawet trochę przypadkowe w walce w środku pola.
OK, DCL lekko pociągnięty za włosy, ale starcie jakich wiele. Gdyby za coś takiego wywalili naszego gracza to bym był wściekły na goscia z gwizdkiem.
Suarez tez Ivanowica nie zabił tym ugryzieniem, a jednak dziwne to zachowanie
Były podstawy do wyrzucenia z boiska, więc wyrzucili. Sam sobie odpowiedziałeś - pociągnięcie za włosy jest absurdalnym zachowaniem. Bez względu na skalę krzywdy. Jak piłkarz napluje w twarz drugiemu to też przecież nie ma brutalnego faulu, ale jest absurdalnym zachowaniem.
Poza tym jak ktoś wierzy, że to nie było celowe, to chyba nie wie jakim cwaniaczkiem jest Martinez.
Ten moment, kiedy uświadamiasz sobie, jak słaby jest to sezon dla całej ligi skoro takie paździerzowo grające kluby jak LFC i MU walczą o 3 miejsce.
Tworzenie precedensu, że ciągnięcie za włosy jest dopuszczalne (albo karane jedynie żółtą kartką) spowodowałoby że za sezon/dwa połowa piłkarek nosiłaby peruki albo miała łyse głowy z powodu powyrywanych włosów
Odważna oprawa na weekendowe derby. Niebieski Livebird, niebiescy Beatlesi i ten napis We Built This City. Trzeba im pokazać miejsce w szeregu!
Historycznie mają rację - Everton był pierwszy. Przy naszej obecnej formie to raczej oni nas ustawia w szeregu. Szczególnie, że to pierwsze derby na Dick Hill Stadium.
@diablinadali za mocne ![]()
Mocny przekaz jak na Stadion Wzgórza Kutaswsyna (Hill Dickinson Stadium)