Premier League 2025/2026

Osobiście w miarę lubię everton. Jakoś często grałem nimi w FM bo nie byli zbyt mocni.

Natomiast ten everton od jakiś 3-4 lat to niech już leci z tej ligi w piz…

Przecież tego się oglądać nie da. Leeds ich dominowało w pierwszej połowie totalnie. Tarkowski to jest mój najbardziej nielubiany gracz tej ligi po tym co zrobił mace z uśmiechem na ustach.
Tfuu mu na ryj.

Ps jakie to derby jak oni się tylko modlą żeby przetrwać, a my się modlimy żeby wyjść żywym

2 polubienia

To na przyklad trzeba nie bylo sie zachowywac jak d*bil. Abstrahując od calej sprawy i tego czy faktycznie mu to udowodnią, czy nie i ogolnie slusznosci takich kar. Takie tlumaczenie kogos kto popelnia przestepstwo jest naiwne. A co jak gwałciciel ma biednych, schorowanych rodzicow w domu?

“Aaa no jak tak to spoko to nie chcielismy panu przeszkadzac prosze wracac do domu i trzymać się cieplutko”. XD

Nie zrozumiales mojego postu :grinning:
Caly czas dopytuje co ten osobnik powiedzial do Semenyo i jakos nikt nie potrafi udzielic odpowiedzi a w temacie rasistowskich zachowan to kazdy kibic LFC powinien byc moim zdaniem bardzo ostrozny w ocenach patrz Luis.

A z tymi rodzicami to takie troche nabijanie sie z mojej strony bo idac tropem ekstremalnym napisze: a co jak jego miejsce pracy jest o pol mili od Anfield-ma sie zwolnic czy jak ?
Taka kara jest jak dla mnie bezsensowna,wystarczy zakaz wchodzenia na stadiony.

Ja kiedyś miałem jakiś tam szacunek do Evertonu i jako, że nie liczyliśmy się w walce o mistrza , a marzeniem po prostu było zakończenie w top 4.

Wtedy w sezonie najbardziej jarałem się derbami z United i Evertonem.

Wtedy mecze z niebieską ekipą były nieprzewidywalne i ciężko było przewidzieć wynik.

Ochraniacze trzaskały, ale była to męska gra bez zamiaru łamań nóg.

Teraz nie lubię meczów z nimi i wolałbym ich unikać, granie na czas od pierwszej minuty, a remis dla nich to już sukces.
Do tego strach o kontuzję.

Najbardziej w sezonie czekam na pojedynki z Arsenalem i City, ale często te pojedynki to nuda, bo każdy jest zesrany i stara się przed wszystkim nie przegrać.

Z City czasami jeszcze trafi się fajny i miły dla oka mecz , z kanonierami to czasami męczenie buły z obydwóch stron.

Tak czy inaczej widok Evertonu w strefie spadku w zeszłym sezonie wywoływał banana na twarzy i to jedyna ekipa której życzyłbym spadku, dopóki się nie ogarną.

1 polubienie

Fajnie byloby,dla samego miasta,gdyby Everton jako klub sie ogarnal i zaczal byc druzyna srodka tabeli z tendencja gry o LE czy LKE i oczywiscie podwyzszyl jakosc pilkarska aby takie DEBILNE co specjalnie podkreslam wejscia jak te Tarkowskiego nie mialy juz miejsca.
Zreszta o tym pisalem tez juz wielokrotnie ale jak to na naszym forum bywa wszyscy widza/czytaja “Derby…” i wtedy huzia na Jozia eeee ynwa19 :grimacing:

Nie zostało podane do publicznej wiadomości, co konkretnie wykrzyczał ten kibic. Transmisja telewizyjna na żywo pokazywała te wydarzenie, był to mężczyzna na wózku inwalidzkim i niczym niesprowokowany zaczął krzyczeć na Semenyo, który szykował się do wykonania autu, piłkarz odwrócił się w jego stronę, ale nic nie odpowiedział. Oprócz krzyków były jeszcze pełne furii wymachiwania rękoma. Po meczu jacyś kibice, którzy siedzieli za nim, mówili, że ten facet cały dzień pił alkohol, co by tłumaczyło jego dziwne zachowanie.

Wykonawcy autów często słyszą złośliwe komentarze z trybun, gdy grają na wyjeździe. Ewentualność, że Semenyo się przesłyszał lub kłamał jest dla mnie do wykluczenia, ten kibic był po prostu za blisko, by się przesłyszeć, a kłamstwo nie wchodzi w rachubę, bo widać w meczach, że Semenyo to zawodnik grający fair, który szanuje rywali.

Nie wiem, jak egzekwowany jest zakaz zbliżania się do stadionu, ale pewnie zamierzeniem jest to, by w dzień meczowy nie prowokował kibiców ewentualnymi okrzykami. Jeśli ma rodziców w pobliżu, to zawsze może się odwołać od tej decyzji. Zakaz stadionowy jak najbardziej zrozumiały, zakaz zbliżania się w okolice stadionów jest dyskusyjny, ale prawdopodobnie ma nikłe znaczenie.

Ogółem to był facet na wózku - możliwe, że nie radzi sobie z tą sytuacją i jest alkoholikiem. Więc życie dało mu trochę w kość i tak odreagowuje. Być może nie jest takim typowym rasistą, tylko po prostu był bardzo pijany i chciał dopiec Semenyo, a często takie wrażliwe tematy można wtedy wybrać. Np. jak się pokłócisz z kimś, czujesz złość, a ta druga osoba ma nadwagę, to jak chcesz go zwyzywać, to zamiast frajer powiesz grubas, z powodu nadmiaru emocji.

W każdym razie zachowanie karygodne i karę otrzymał.

2 polubienia

Dokładnie. Jak w ekipie tam też było kilku niezłych graczy. Cahill, baines, fellaini, hibbert, Howard yakubu, yobo ehh wtedy to się z nimi tłukło. Też trzeba pamiętać że piłka była inna i prawo każdy grał 4-4-2 kick and rush więc nie wiele taktyki w tym było. I wtedy mecze to były emocjonalne energetyki.

Teraz to jest pytanie takie. Czy uda nam się wcisnąć na 1 i czy uda się zachować zdrowie. Evertonu się z automatu nie boje bo oni nawet nas atakować nie próbują

Nie wiem na ile to prawda, ale na jakimś podcaście słyszałem, że ten facet od dłuższego czasu jest “niemiły” wobec przyjezdnych zawodników i dopiero teraz mu się nie upiekło.

Co do tematu meczach z Evertonen, to kiedyś jarały mnie te derby, ale teraz to wyłącznie łamanie naszym nóg i cieszyłbym się, gdyby spadli :smile:

2 polubienia

Nie zebym delikwenta bronil i rasizm jest mi tak samo obrzydly jak komunizm ale w sumie wiec mogl cos wykrzyczec obrazliwego bez odnosnikow co do koloru skory.
I byc moze to nie byl pierwszy taki wybryk stad kara.

Ma zakaz zblizania sie na 1 mile. Jego praca jest 0.5 mili od stadionu. Co jest tutaj niezrozumialego? Prawo jest dosc jasne. Nikt nie chce zwierząt ani na stadionie, ani nawet w jego pobliżu i tyle.

Jak stłuczesz swoją żone, z którą pracujesz w jednym biurze albo koleżanke z roboty i dostaniesz zakaz zbliżania się to serio pójdziesz do sądu czy mediów, że zły sąd zakazał ci pracować? Czy nie wiem, zaczniesz wnioskować żeby ją zwolnić bo Ty nie masz gdzie pracować? Podaje takie przykłady dlatego, że Ty po prostu dążysz do tego, że przecież rasizm czy takie wyzwiska to nic takiego złego. Prawo to prawo, jeżeli chłop się z prawem brytyjskim nie zgadza to niech wyjedzie do Włoch, tam może se skórkami bananów rzucać w Lukaku i nikt mu a to nic nie zrobi. Tyle w sumie.

Bzdura do kwadratu! ale bede milosierny i wybacze Ci insynuacje a na swoim wlasnym przykladzie(ze cos mi imputujesz i praktycznie obrazasz) widzisz jak cienka jest granica miedzy faktycznymi oskarzeniami a posadzeniem.

Ponoć użył słowa “monkey”,
W ogóle jaki spokój zachował Semenyo, poprosił gościa tylko, aby powtórzył i kontynuował grę.

2 polubienia

No bo albo robisz ze mnie idiote, albo z siebie udajac, ze nie rozumiesz prostego prawa i mechanizmu, podajac jakies absurdalne przyklady zeby tlumaczyc literalnego przestepce (w swietle prawa, abstrahujac czy nazwanie kogos monkey to faktycznie takie przestepstwo).

Jeszcze raz sie pytam - jak spuscisz poczciwy wpi*** kolezance z roboty to jako argumentu na zakaz zblizania sie uzyjesz “Halo ale ja tu pracuje!”? No podaje proste przyklady bo tak jak mowie - robisz ze mnie idiote i trolujesz mam wrazenie. xD

To masz zle wrazenie :joy:
Po prostu ta kara z 1 mila wydaje mi sie jakas dziwna i jak juz pisalem zakaz stadionowy jest wystarczajcy.
Lecz jak wiadomo w Anglii sa dwa krany w umywalce,lewostronny ruch na ulicach itd wiec skoro lubia sie “bawic” w takie cos czytaj te ograniczenie odleglosciowe to ok.

Nie dorabiaj do moich postow zadnej ideologii a jeszcze raz podkresle,ze rasizm to takie szambo jak komunizm/faszyzm itd

Dobra koniec tego off-topu bo nas Moderatorzy zbanuja.

Wnoszę o środek zapobiegawczy dla tego pana. Co najmniej 3 metry od dowolnego ekranu wyświetlającego domenę lfc.pl

To trochę nie rozumiem za co ta kara.

No dokladnie. A jakby do bialego powiedzial monkey to tez rasizm? Ok nie powinien sie tak odzywac, ale 1 mila zakazu zblizania sie do stadionow to chyba przesada. I tak jak kolega wyzej, za monkey ma sie wyprowadzic, albo zmienic prace?
Zgadzam sie, ze powinien sie dostosowac do brytyjskiego prawa, ale gdzies jest napisane co jest rasizmem a co nie, czy to jest subiektywne zdanie?

Ponieważ brakuje wam kontekstu. Monkey w krajach anglosaskich były używane od dekad/wieków w celu poniżenia i dehumanizacji osób czarnoskórych i jest ogólnie uważanie za obraźliwe i rasistowskie.

no wiem. ale jak go pracodawca za to nie wywali, to coś wiecej niz zakaz stadionowy to jest pewien problem.

no co do tego tutaj nie ma wątpliwości i co do samego zakazu stadionowego, tylko do tego czy skoro go nie wywalili, to co w związku z ta odległościa - sam ma sie zwolnic?

Są dwa najlepsze zespoły w Merseyside, Liverpool oraz Rezerwy Liverpoolu.” - Shankly
:smiley: