A ktoś kojarzy czy to podobna kontuzja do tej co go wykluczyła na poprzedni sezon? Może to jakieś pokłosie i mu się to babrze. To byłby bardzo duży problem dla City, poprzedni sezon pokazał że to ich najważniejszy piłkarz.
Ta długa z poprzedniego sezonu to ACL, teraz nie wytrzymała pachwina.
Tak jak @Flymf powiedział kontuzja jest inna. Natomiast nie ma co udawać po takim urazie i w takim wieku będzie mu bardzo ciężko wrócić do podobnego poziomu a oni nie mają właściwie żadnej alternatywy
Dodatkowo Kovacić też jest kontuzjowany, jakoś na początku października ma wrócić.
Prognozy Premier League 2025-26: Eksperci BBC Sport wybierają swoją najlepszą czwórkę
@Mysticoo a to wiadomo, rok temu balon leżał w szufladzie bo nikt sie nie spodziewał mistrza ;p
Juz nie pompujmy tak tego balonika. Jest duza przebudowa i nie będzie wcale tak łatwo. Szczegolnie w meczach z drużynami z dołu tabeli może czasem zabraknąć dowiezienia wyniku.
Na czilku i szanowac każde top 4 i eliminacje do LM, bo w tej lidze rywalizacja jest ogromna.
Nikt nie pompuje balonika. Po prostu mamy wreszcie transfery, ktore nas stawiaja w roli faworyta. Wczesniej to zawsze bylismy underdogiem.
Trzeba sie do tego przyzwyczaic. Forum chce mocnych transferow, jak takie sa. To nagle nie dobrze, bo stalismy sie faworytem a przeciez nie mozna mowic, ze mierzymy w mistrzostwo.
Ja wiem, ze przez wiele lat taka narracja odpowiadala trenerom , ale przyszedl Slot i on nie boi sie mowic. Co bedzie na koniec nie wiadomo. Konkurencja w PL jest na tyle duza, ze jest kilka druzyn, ktore moga wygrac.
Dokładnie. Tak prawdę mówiąc, to arsenal jak nie w tym sezonie to kiedy? My po dość dużej przebudowie, i pewnie zabraknie zgrania w niektórych meczach tak jak piszesz. City, niby mocne, ale to nie to samo city co kiedyś. Chelsea? O top 4 powalczą ale czy coś więcej? Wątpie. Albo ktoś znowu ucieknie i po prostu utrzyma przewagę, ale ja widzę arsenal jako tego głównego faworyta.
Moim zdaniem arsenal, city, Liverpool, Chelsea. Nam zabraknie paru punktów. Arsenal ma w tym sezonie wszystko, tylko czy wytrzymają to? Mają kadrę najszerszą, najbardziej zgraną, najmniej zmian, pomoc i atak wzmocnione, nie osłabione.
Dla Liverpoolu dołączenie Isaka może wnieść nas na wyższy level i nie będziemy już tylko uzależnieni od dyspozycji Salaha. Wirtz, Mo i ewentualnie Isak. Ta trójka może nam dać tytuł. Jednak wszystko musi się zaziębić od razu.
Nikt nie docenia CHelsea więc oni będą mistrzem ;D
Prawda jest taka że bardzo zmieniają się dwie rzeczy.
Mamy olbrzymia przebudowę i nie wiadomo jak szybko ona zatrybi.
I po raz pierwszy w erze premier league jesteśmy ewidentnym faworytem.
Możemy się czarować, ale presją jest na nas. O jestem bardzo ciekaw jak zareagują na to nasi gracze.
Uważam że faworytem jest City. Potem Chelsea. My sobie bądźmy cichym underdogiem i róbmy swoje bez większego ciśnienia.
To jest myślenie życzeniowe a fakty są takie że jesteśmy bitym faworytem. Mistrz Anglii + potężne transfery
Takie potężne transfery, że united czy arsenal wydali podobnie tylko, że u nich to norma a u nas wypadek przy pracy… I teraz my będziemy z łatką tych szastających a oni ciągle tymi normalnymi… Oczywiście o nas już nikt nie pamięta, że pod 200mln sprzedaliśmy i jeszcze sprzedamy.
Bo my wydaliśmy na Wirtza 116mln a oni na Cunhe i Mbeumo ~150.
Jakim underdogiem?
Underdogiem to my byliśmy pod Kloppem i to tylko na początku tak naprawdę.
Slot powiedział “A” zdobywając pierwszy tytuł i teraz będzie weryfikacja, czy pójdzie dalej z alfabetem, czy się zacznie jąkać
W sporcie chodzi o to żeby wygrywać i być pierwszym.
Dlatego gramy o tytuł mistrza Anglii i przestańcie z tym oklepanym, bezsensownym hasłem o balonie.
Po 21
Come on LFC
W tym sezonie poprosze tytuł Ligi Mistrzów jak mam wybierać
Faworytem jest Arsenal, potem City i Liverpool. Chelsea nie skończy w pierwszej szóstce
Liverpool jest oczywiście faworytem. Najbliżej jest City, a później długo nic. Chelsea być może będzie trzecia na finiszu. Arsenal jest zbyt słaby i Arteta poleci po sezonie. Do gry na pewno wróci Tottenham i United. Oni razem z AV i Newcastle będą się bić o 5-7 miejsce. Nottingham raczej nie powtórzy poprzedniego sezonu.
Arsenal jest faworyrem do 2 miejsca. Oni faworytem do mistrza xd
Takie rzeczy to się fizjologom nie śniły