Wolę błędy Szpakowskiego niż przypominanie porażki z Aston Villą 2-7 czy kto był na listach przebojów 2137 lat temu.
Przy cymbale Nahornym to Szpak jawi się jako wirtuoz mikrofonu ![]()
Dobrze, że nie będzie trzeba w tej rundzie posiłkować się jakimiś streamami ![]()
![]()
Siedem meczów zostanie pokazanych, w tym oczywiście Liverpool.
Nasze najbliższe spotkanie to mecz pucharowy u siebie z trzecioligowym Barnsley. Zajmują oni na ten moment 17 miejsce w League One i w ostatnich 4 meczach zdobyli 1 punkt.
Mam nadzieję, że Slot wreszcie wykorzysta okazję i porotuje trochę zespołem. Wyjściowy skład dla Gomeza, Rio, Chiesy i Nyoniego jest koniecznością.
Z takim zespołem musimy wygrać nawet jakby mieli wyjść z nimi trampkarze starsi. Musimy wprowadzić do rotacji większe grono piłkarzy, żeby poczuli chociaż murawę, bo Slot grając wszystko 11-13 zawodnikami i nie robiąc praktycznie zmian w trakcie spotkań zajedzie nam cały trzon zespołu przy takim kalendarzu.
Chciałbym zobaczyć coś w tym stylu:
Mamarda - Ramsey, Gomez, Nallo, Robertson - Jones, Nyoni, Mac - Rio, Chiesa, Gordon
Może jakieś minuty złapie Danns jak jest zdrowy. Może za Gordona Kone-Doherty czy Morrison (nie wiem który ma obecnie najlepsze notowania). Nie mamy też za dużo opcji do środka, więc pewnie będzie musiał zagrać któryś z dwójki Mac/Wirtz w zależności jak wysoko ustawiony będzie Trey i Curtis. Też może jakiś debiut Figuroi albo Sonnie-Lambie.
Liczę przede wszystkim na dobre zawody Rio i Nyoniego. Muszą się pokazać, że są do gry to może łysy w końcu da im pograć chociaż 10 min w PL.
Zakładam, że do gry nie będą zdolni: Endo, Bajcetic, Leoni, Isak, Bradley i Ekitike. Jakby się okazało, że Hugo czy Stefan będą zdolni zagrać te 10/15 min to na końcówkę warto ich wpuścić.
Wynik obojętny, byle awansować, bo będzie wstyd. To może być jedyny puchar o który realnie w tym sezonie powalczymy.
Forest po karnych odpada z Wrexham. To jest sensacja.
Losowanie 4 rundy w poniedziałek na Anfield przed meczem o 19:35. Gościem będzie Steven Gerrard.
@stavrogin dzieli je też przepaść finansowa. Forest niemal na galowo.
17 zespół z najwyższej ligi przegrał z 9 z ligi o jeden poziom niższej po karnych. Na ten moment dzieli te zespoły 12 miejsc w tabeli. W sumie nie taka sensacja ![]()
Forest totalnie nie zagrało pierwszym składem. Gibbs-White, czyli jeden z kluczowych, nie wyszedł od początku. Hudson-Odoi podobnie, w tym sezonie regularnie w pierwszej jedenastce, a tu dopiero z ławki. Neco Williams, który zwykle od początku, też nie zaczął. Sangaré w ogóle nie zagrał. Murillo, który jest pewniakiem, też nie od pierwszej minuty. Anderson to samo, w lidze dostaje minuty, a tu była rotacja. Ogólnie wygląda to tak, że Forest trochę olało ten mecz składem, skupiają się na lidze, a Wrexham wyszło mega zmotywowane, więc ten wynik wcale nie jest aż tak szokujący jak się spojrzy, kto faktycznie grał.
Obejrzałem chwilę drugą połowę, Wrexham prowadziło już wtedy 2:0. Nottingham cisnęło ale potem wyłączylem i zaczął się pościg ![]()
Fajny był ten wczorajszy mecz Wrexham, dla widza mega. Natomiast mamy teraz mega ciekawostkę bo Crystal Palace przegrało z chyba 6 ligowcem Macclesfield FC 2:1
Tam to musiało być śmiesznie
Szanse na Guehiego właśnie poszły w górę ![]()
A ja z CP to wolałbym Lacroixa niż tego hajpowanego przez ang media Guehiego.
Francuz dużo lepiej by pasował do czteroosobowego bloku obronnego, bo akurat jeśli chodzi o Anglika to mam spore wątpliwości w naszej formacji, głównie przez warunki fizyczne. Co innego być średniego wzrostu i grać w formacji z trzema stoperami, a co innego z dwoma.
Oglada ktoś aresnal? na youtube leci na tvp sport.
Karnego juz zmarnowali ale odrobili z 1;0 na 1;2
Tylko Gabriel gra, porównując ze składem z meczu przeciwko nam.
Duży + dla TVP Sport że pokazują na YouTube.
A po za tym to mają też prawa do pucharu ligi ?
United znowu się kompromituje ![]()
Zamiast zaśmiecać wątki, to zróbmy temat “czy united się kompromituje” lub czy “ united sra sobie do ryja” tak będzie łatwiej.
I piszę to tylko dlatego bo warto zachować atencję dla Brighton, bo drugi gol to był poezja. Kapitalna akcja kombinacyjna i soczysty strzał.
United już w styczniu wie, że na koniec sezonu zostanie z niczym, oby w kolejnych sezonach było podobnie.
Kiedy zmieniłeś właściciela, trenera, starą woźnego i myślisz że wyniki przyjdą.
Ps. Wciąż wygrywają więcej niż Arsenal Skarpety XD
Nawet kiedy nasz LFC miał swój “czas smuty” czyli lata 90-te, choć i tam były przebłyski, to nigdy nie kompromitowaliśmy się tak jak teraz czyni to MU.
“… śmieję się” ![]()
Jak pokonamy dziś Barnsley to w następnej rundzie gramy u siebie z Brighton.