Puchar Ligi Angielskiej

ale jak, to jak bedzie 2:1 jest dogrywka, a jak dogrywka się skonczy 3:2 to wtedy liczą się bramki na wyjezdzie i nie będzie karnych?

Jak będzie 2:1 to odpadamy bo nie strzeliliśmy nic na wyjeździe

1 polubienie

Nie wiem skąd bierzecie informacje, ale sprawdziłem kilka źródeł i w EFL Cup w tym sezonie na pewno nie obowiązuje zasada bramek na wyjeździe, ani po 90 minutach rewanżu, ani po dogrywce.

3 polubienia

przeciez w carabou nigdy nie liczyły się gole na wyjezdzie, to teraz jak wszędzie zlikwidowali to tutaj, że niby wprowadzili? :smiley:
cos chyba koledze się pomylilo.

no zawsze tak było.

1 polubienie

Tak jak pisałem, nie wiem jak jest w tym roku, ale w latach poprzednich bramki na wyjeździe były premiowane dopiero w dogrywce.

Przykład: pierwszy mecz drużyna A 1-1 drużyna B. Drugi mecz: drużyna B 0-0 drużyna A (po 90 minutach). Wtedy byłaby dogrywka, ale gdyby wynik w dogrywce nie uległ zmianie, i tak nie doszłoby do karnych i awansowałaby drużyna B lepszym stosunkiem bramek strzelonych na wyjeździe. Najwidoczniej w tym roku zasada została zniesiona.

Jeśli się nie mylę, to parę lat temu przez coś podobnego odpadliśmy w półfinale z Soton.

Wcale nie byłbym pewny że Newcastle dzisiaj awansuje, Sroki troszkę zwolniły ze swoją formą, Arsenal na pewno podbudowany zwycięstwem z City, także wydaje mi się że tutaj może być jeszcze różnie.

Newcastle awansuje na luzie :slight_smile: ja natomiast chcę się skupić na Arsenalu. Moim zdaniem patrząc na skład to ewidentnie Arteta ma już parcie na szkło byle coś wygrać :rofl::rofl: Kontuzja za kontuzją, a ten wychodzi pierwszym składem na Kukuryku Cup xD Pięknie panie Arteta pięknie. Nie mam nic przeciwko, niech ich zajeżdża. Mistrzostwo wręcz samo się prosi o zdobycie skoro główny rywal jawnie odpuszcza. Koniec końców Arsenal po raz kolejny zostanie z niczym i mówię to już w tym momencie. Nie mam nic do Arsenalu jako klubu, ale beka z kanonierów, tam wciąż jest “ten sezon” :sweat_smile::person_facepalming:

1. Od początku sezonu zdecydowanie mają więcej kontuzji niż choćby my
  2. My gramy u siebie ze słabszym rywalem i z mniejszą stratą, nie widzę problemu by zaryzykować i wyjść 1 szym składem choć i tak z pewnością nim byśmy nie wyszli, gdyby w weekend była liga.
  3. Przed sezonem byłem pewny mistrzostwa, na które zresztą postawiłem parę stówek, więc z pewnością w aktualnym momencie sezonu i przewadze nie mam tym bardziej wątpliwości że wygrają jedno wielkie 0, bo chyba nie myślisz pan że wygrają LM :rofl::person_facepalming:

Jeśli znajdziesz ten dwumecz to chętnie się dowiem. Ja niczego takiego nie pamiętam, ani nie udało mi się znaleźć

Kontuzja na kontuzji? 4 zawodników kontuzjowanych, to chyba nie jeszcze aż taki problem. Cisniesz bekę z Arsenalu, a my jutro niby jakim mamy wyjść składem? :smiley: Dochodzisz do półfinału i teraz będziesz rezygnował z pucharu? Jakby Ci nie zalezało to byś odpadł w pierwszej fazie rozgrywek a nie już w półfinale, na dodatek nie oceniaj że znowu nic nie wygrają bo tego nie wiesz, a sezon długi i żebyśmy my się z ręką w nocniku nie obudzili.

5 polubień

Ależ wykończenie akcji przez Isaka!
Był ostatecznie spalony, ale sam strzał rewelacyjny.

1 polubienie

Isak dokładnie jak kolega wyżej napisał wykończenie miód malina.

1 polubienie

Ale armatki dostaja baty :rofl::rofl::rofl:

Isak to chyba na ten moment najlepszy napastnik ligi.
Fajnie się go ogląda .

1 polubienie

20 minut, a sporo się działo. Fajny mecz. Arsenal jaka panika. Newcastle prowadzi.

1 polubienie

Gdyby nunez zgodził się iść do arabów i złapalibyśmy za niego jakieś 70mln, to może i ten Isak to byłby realny cel dla nas? Atak Diaz-Isak-Mo. Ahh marzenia. Albo w miejsce Diaza Gakpo. Tylko chlopak lubi łapać urazy…

Isak kot. Nie wiedziałem, że on obunożny jeszcze jest. Bo te uderzenie z lewej nogi w słupek też trudne techniczne. Napastnik kompletny. Niech tylko wrzuci ze dwa kilogramy mięśnia, zeby troche twardszy był. :slight_smile:

Newcastle jest groźne w kontrach, mieli sporo szczęścia, bo zamiast 2-1 jest 3-0. Ale Arsenal nie odpuści, świetny mecz.

Królestwo za Isaka :heart_eyes: :heart_eyes: :star_struck:

1 polubienie

To teraz Sroki postawią fajny autobusik i męczcie się Kanonierzy :rofl:

No i z pewnością w swojej życiowej formie. Lewa, prawa noga (zna angielski :wink:).