beka, że on to powiedział po meczu w którym przegrał XD
A pamiętacie jakie tu były nastroje i predykcje jak Klopp ogłosił odejście?
Amorim był jednym z topowych o ile nie topowym pickiem na jego miejsce, całe szczęście mamy za mądrych ludzi w klubie, żeby się na niego nabrać
Wszystko sprowadza się do składu. Gdyby Amorim miał takiego Frimponga i Kerkeza na wahadłach to chodziłoby to dwa razy lepiej.
Oglądałem to losowanie i pierw bałem się że gramy na wyjeździe a potem że trafimy na Everton
Pytania kto kogo niszczy - Amorim United czy odwrotnie. Ten klub w ostatnich latach niszczy i zawodników i trenerów. Ktokolwiek tam pójdzie, choćby był utalentowany i perspektywiczny - po prostu tam przepada, traci wszystkie walory.
Pełna lista par gdyby kogoś interesowało:
Niestety tylko dwie pary z Premier League, hitem Brentford kontra AV czyli powtórka z ostatniej kolejki ligowej.
Oglądając wywiad pomeczowy z Amorimem zrobiło mi się go autentycznie szkoda. Wygląda jakby ten klub wyssał z niego całą energię i chyba starał się trochę przemycić że zawodnicy nie grają dla niego i że chce zrezygnować.
Ale przecież on miał całe okienko w nawet 2 i wydał mnóstwo kasy. Kupił dorgu na bok?
To on postanowił że nie kupi bramkarza.
To on uparcie gra w formacji do której nie na graczy i która zawęża mu pole i marnuje potencjał kilku graczy (Bruno, maino).
I to on przedewszystkim od 8 miesięcy opowiada jak będzie grał przez co czyta go każdy manager w pl i czym wspominał Marco Silva.
Przyjście Amorima do nas czy później WHU było brane pod uwagę ale jak po rozmowach z nim i nasi bossowie i Ci z Londynu usłyszeli jak chce grać, kogo chciałby do składu a kogo by sprzedał to rachunek się nie zgadzał! Slot nikogo nie dostał … a sorry Chiesa przyszedł, i wygrał mistrza. Problemem MU jest to że chyba tylko Moyes przyszedł i ściągnął Fealliniego za sobą z Evertonu a reszta LvG, Mou, OGS, 7Hag to lista życzeń i wydawanie kasy. Na teraz MU przecież wydało ponad 250 mln i pewnie po tej wtopie pójdą po Balebę ew kogoś innego a zero sprzedaży jedynie co im zszedł z wypłaty to Rashford i zaraz kasa się nie będzie spinać. No ale jak się zatrudnia menagera i nie daje pracować z tym co jest tylko rewolucja to tak to się kręci. Odejście McTomminaya który został wybrany piłkarzem sezonu w SerieA za 40 mln to żart jakiś, pozwolenie odejść DeGei czy Hennersona a dzisiaj szukają bramkarzy, teraz przekonują się ile są warci Sancho, Anthony, Harry M nie po 80-100 mln a 20-25. Gdyby im Bruno wyjąć albo by wyleciał z kontuzją na ponad pół sezonu to lecą z PL.
Główny problem united to selekcja zarówno trenerów jak i zawodników.
Najpierw biorą Moyesa który całą karierę z powodzeniem prowadził średniaka ligowego grając mocno w stylu angielskim. Jednak po rewolucji taktycznej Guardioli takie granie w ekipach topowych było już słabe. Do tego wsparli go jedynie Belgiem i to pod koniec okienka zostawiając z przestarzała kadra. Po jego zwolnieniu wzięli dwóch managerów z głównymi nazwiskami, ale niestety takich którzy najlepsze lata mieli już za sobą. Choć oni jeszcze jako tako trzymali poziom. Następny średniak w postaci sympatycznego OGS. I wreszcie prawdziwy niszczyciel klubu. To co ETH zrobił z tym klubem za przyzwoleni k działaczy zakrawa o sabotaż. Pozbył się bardzo dobrego bramkarza legendy z free żeby zrobić miejsce najsłabsze mu bramkarzowi PL za którego wydali 50m. Pozbył się kolejnej legendy w postaci Ronaldo. Ściągnął tabun słabych piłkarzy jak hojlund, Anthony, malancia, De ligt, mazroui, ugarte, zirkzee, amad diallo. Niestety dla nich ale Amorim również okazał się za krótki na taką skalę. J go wypowiedzi gdzie przez 8 miesięcy całemu światu mówi w jaki sposób będzie grał nie pomagają. Fatalne zarządzanie meczami gdzie jak dominuje to nie potrafi tego zamknąć i jak jest w odwrocie to zmianami nie potrafi dociągnąć.
Niestety odpowiednią selekcja we współczesnej piłce gdzie wszystko jest tak wyśrubowane jest kluczowa.
Ciekawe co sobie teraz myśli taki Sesko, 22 lata a kariera już praktycznie zakończona. Ciekawe też który trener jako następny postanowi sobie zakończyc karierę, Amorim już jest spalony.
Jak on może myśleć skoro wybrał Manchester United?
Bardzo dobrze, niech gnije tam
Onana wczoraj przy chyba 3 lub 4 karnych miał piłkę na ręce jednak ta po odbiciu się wpadała do bramki. Bramkarz Grimsby wydawał mi się bardzo słaby w karnych, całe szczęście Cunha musiał zrobić ten śmieszny nabieg na piłkę i strzelić bardzo łatwo dla bramkarza.
Wydaje mi się, że z lepszym bramkarzem United by tą serię jedenastek zakończyło dużo szybciej i grali by dalej. No ale, że mają ręcznik na bramce… ![]()
Ciekawostką z wczorajszego meczu United jest to, że za niestrzelone karne odpowiadają Cunha i Mbuemo - najnowsze nabytki
ładnie się panowie przedstawili w nowych barwach.
@Raresz96 No nie powiem, fajnie się wyróżnili spośród 13 strzelających ![]()
No zmarnowali karne ale jak kibice Zjednoczonych maja szukac jakichkolwiek pozytywów. To właśnie w tej dwójce bo jak większość ich transferów zaraz po przyjściu sie wyróżnia chociaż troche. Pewnie za miesiąc albo dwa zjada do bazy i sie zrównaja poziomem z reszta składu
Ja od lat mam nieodparte wrażenie, że w świecie piłki nożnej przechodzenie do Man Utd w erze po Fergusonie stało się analogiczne do zapraszania nowotworu do swojego organizmu.
Oczywiście, kasa oferowana przed United wciąż ma magnes przyciągania, bo nie uwierzę, jeśli jakiś piłkarz lub trener powie, że przechodzi tam, aby się realizować sportowo i osiągać sukcesy. Znaczna większość z nich, która próbowała dosłownie wypaliła się w United, zmizernieli piłkarsko i nie udźwignęła tego bałaganu, który tam panuje.
No i najważniejsze - człowiek myślał i nawet żałował, że to Eriku ten Hagu już nic gorszego ich spotkać nie może, a tu jak zwykle niespodzianka. ![]()
Kandydaci (tzn ci, których chcieliby United) to Iraola i Glasner.
W mojej ocenie najlepiej to wszystko rokowało jak trenerem był Ragnick, ale tam szatnia zwalniała trenera. Tutaj też mam wrażenie szatnia chce Amorima zwolnić. Cóż, jak się doprowadza do stanu gdzie ogon macha psem to czego można się spodziewać? Zresztą, nie mój cyrk, nie moje małpy. Dla mnie mogą spaść z ligi, nikt za nimi nie będzie tęsknił.
@GingerElf - Glasner też gra trójką z tyłu więc ta kandydatura wydaje się mniej prawdopodobna, wszach nikt tam nie chce grać w ten sposób. Iraola wydaje się pewniejszy.
W ogóle w United powinni wyzbyć się manii swojej wielkości, spokornieć i zacząć budować wszystko od zera, na mniej znanych nazwiskach, i przede wszystkim na tych, którym się będzie chciało grać a nie tylko zarabiać. Spadek wbrew pozorom mógłby być dla nich zbawienny.
Oby nie, świetni trenerzy, w United się spalą z miejsca