I już jutro rusza “puchar szamana”
Z całego serca życzę wygrania "dzbanka"przez Mo i jego Egipt lecz głównymi faworytami zdają się być Maroko oraz WKS moim zdaniem.
Oczywiście jest dość dużo innych silnych zespołów.
Osobiście będę śledził i oglądał na Sportdigital ponieważ tam leci ten turniej w Niemczech.
Wykup miesięcznego abonamentu kosztował mnie 4,99 €
Podpisuję się. Również będę pilnie śledził, głownie z sentymentu. Może i obejrzę parę meczy, jeśli starczy czasu. Kiedyś to był mój ulubiony turniej piłkarski na świecie, chociaż nie potrafię wytłumaczyć dlaczego. Chyba dzięki Egiptowi z lat 2006-2010 z Aboutreiką, Hassanem, El-Hadary, Wael`em Gomaa (tylko Al-Ahly !), którzy lali wówczas faworyzowane WKS, Kamerun, Ghanę, czy Nigerię. Oby Mo i cały Egipt nawiązali do najlepszych lat, choć łatwo nie będzie. Na Maroko grające w domu, WKS i może Algierię, może nie być mocnych. Moim zdaniem zdecydowanym faworytem Maroko. Trzymam kciuki za Egipt i DR Kongo. W tym turnieju zawsze były jakieś niespodzianki.
W 2025 roku na świecie jest powszechnie uznawanych 195państw, w tym 193 członków ONZ i 2 państwa-obserwatorzy (Watykan i Palestyna), choć liczba ta może się różnić w zależności od przyjętych kryteriów, z szacunkami sięgającymi nawet 203, uwzględniając terytoria o niejednoznacznym statusie.
193 Państwa Członkowskie ONZ: Najczęściej podawana liczba.
2 Państwa-Obserwatorzy: Watykan (Stolica Apostolska) i Palestyna.
Łącznie: 195 uznanych państw.
Różnice w liczeniu: Niektóre źródła, uwzględniające terytoria o nieuznawanym suwerenności (np. Kosowo), podają liczby od 195 do 203 krajów.
Ogladalem co prawda tylko 2 polowe ale z taka gra to nie wroze Faraonom wielkich sukcesow na tym turnieju.Wczoraj wygrali dzieki indywidualnej klasie graczy z City i LFC a nie na skutek dobrego wystepu jako druzyna.
Mam tak samo i chyba powodem jest fakt, że MŚ i ME obrzydza mi trochę cała medialna/sponsorska otoczka i to jak komercyjnym tworem stało się to święto futbolu. W Afryce jest ten turniej taki bardziej prawdziwy, ale zaznaczę, że to może przez to, że aż tyle o nim nie wiem i nie czytam na bieżąco wszystkich newsów z nim związanych.