Puchar Narodów Afryki 2025

Zasłużony tytuł dla Senegalu :blush:
Brawo Sadio i koledzy :trophy::soccer_ball:

A Maroko nie szkoda mi nic a nic!

Pięknie to smakuje gdy ogląda się na streamie z komentarzem Marokańskim xD

Ciekawostka: Pan po lewej grał 15 lat temu w Wiśle Kraków.

3 polubienia

Brawo Sadio. Piękne pożegnanie z PNA. Brawa dla Senegalu. Sędzia pod Maroko, ale oliwa sprawiedliwa.

Nasz chłopak, z Liverpoolu :blush:

2 polubienia

trener maroka juz worek bije w szatni

Diaz już myślał jaki szpaler mu zrobią w Madrycie a jedyny szpaler jaki dostanie to ze swoich pośladków w szatni Maroka

Chciał powtórzyć Hakimiego na MŚ 2022. Coś nie pykło

Nie żartujcie sobie że ten karny był prawidłowy. Brahim przyaktorzył i tyle, obrońca też bez sensu się zachował że położył na nim rękę, ale nie pociągnął go, nie użył siły żeby go przytrzymać czy przewrócić. Już prędzej widziałbym faul przy tym nieuznanym golu, bo tam Senegalczyk uderzył Hakimiego w okolice klatki/szyi.

Tego typu karne (tak jak choćby wspomniany przez kogoś karny Anglików przeciwko Danii) niszczą piłkę nożną.

:slight_smile:

Obrońca daje swoim zachowaniem powód do podyktowania karnego. Kropka. Żaden sędzia nie ma w oczach niutonometru, by sprawdzić jakiej siły użył obrońca. Jest akcja i reakcja. Diaz z pewnością dodał od siebie, by wyglądało to spektakularniej, ale Diouf wydatnie się do tego przyczynił. Bawi mnie, że krytykujesz skutek, jednocześnie zupełnie tolerując przyczynę.

Zarówno ten karny jak i nieuznany gol Senegalu to tzw. soft foul, ale z jakiegoś powodu działało to wczoraj tylko na korzyść Maroka :wink:

Nie wiem co Cię tak bawi, skoro napisałeś dokładnie to co ja, tylko ja jestem w stanie ocenić, że to było po prostu padolino. Wystarczy obejrzeć powtórkę żeby móc ocenić, jakiej siły używa piłkarz w takiej sytuacji. Tutaj pociągnięcia nie było, położył rękę, a Brahim od razu runął zanim obrońca wykonał ruch ręką. A że sędziowie to w dużej mierze kretyni to skrytykowałem też obrońcę że objął Brahima w ten sposób. Gdyby iść twoją logiką to każde dotknięcie rywala byłoby “pretekstem dla sędziego” i mielibyśmy po 6 karnych w meczu. Przypominam że to sport kontaktowy a rolą sędziego jest ocenić, czy dane zagranie spowodowało upadek piłkarza czy nie. Jeszcze mając do tego VAR i każdą powtórkę jaką mogliby sobie wymarzyć. Pewnie w meczu Dania-Anglia w półfinale Euro też mówiłeś że karny prawidłowy bo obrońca dał pretekst, bo znajdował się w polu karnym i miał nogi.

Duma rozpiera z powodu Sadio. Prawdziwy kapitan, lider.

1 polubienie

Nie wiem czy było ale rezerwowy bramkarz Senegalu musiał walczyć z Marokańczykami o ręcznik dla Mendyego XD Tym lepiej że Senegal wygrał po takim zachowaniu.

2 polubienia

Obejrzałem powtórkę z 15 razy i nie wiem jakiej siły użył Diouf. Podziel się wyliczeniami, skoro już zdążyłeś to ocenić. Bo przecież nie pisałbyś kompletnie od czapy, że wiesz, bo wiesz, prawda? :slight_smile:

A co do “pociągnięcia nie było, Brahim runął zanim obrońca wykonał ruch ręką” - co za bzdura xD naprawdę myślisz, że zgodnie z obowiązującymi prawami fizyki Diaz sam się tak składa do tyłu bez choćby minimum pociągnięcia w tym kierunku? xD Diouf, obiegając Diaza, wykonał na starcie krótkie, ale mocniejsze szarpnięcie, żeby wprawić swoje ciało w szybszy start do piłki i dokładnie ten moment Brahim wykorzystał żeby zasugerować utrudnienie dojścia do piłki.

Żeby była jasność - dla mnie Brahim to pół nurek, a drugie pół pi*da, ale tylko idiota, by nie wykorzystał takiego momentu do zgarnięcia trofeum, bo rywal też okazał się debilem i to chcę przedstawić jasno. Cały cyrk zaczyna się od Dioufa, zachowanie Diaza jest tylko jego konsekwencją.

Totalnie mordo. W 1986 też dzwoniłem przed meczem do Maradony i mówiłem mu “chłopie graj to ręką, nie ma VARu, oni tego nawet nie sprawdzą” xD

To jest nic bo my ze szwagrem…taki skecz byl :rofl:
Ja to dzwonilem w 1938 :wink: do FIFA zeby zdyskwalifikowali Brazylie za mecz z nami (slynne 5:6 i 4 gole Wiliimowskiego !) bo Leonidas gral na boso a to bylo niedozwolone :zany_face:

@diablinadali
Jak slusznie napisales,sedzia mylil sie wczoraj tylko na korzysc Maroko ale na szczescie nie wypaczyl wyniku bo Diaz sam sie ukaral tym “nibyPanenka”

2 polubienia

Wczoraj mnie rozbawiło, jak po podyktowaniu rzutu karnego trener Senegalu kazał swoim zawodnikom opuścić boisko i wszyscy zeszli do szatni, ale dzisiaj mnie olśniło. Chciałbym, żeby trener Liverpoolu tak postępował. Sędzia nie przerywa gry po urazie głowy Mac Allistera - trener pokazuje sędziemu książkę z przepisami gry i woła chłopaków do szatni. Sędzia daje Crystal Palace rzut rożny, którego nie ma, po czym ci strzelają bramkę - wychodzimy. Sędzia w tym samym meczu przedłuża mecz w nieskończoność tylko po to, by rywal wbił nam gola - po co nam gwizdek, sami kończymy przed. Gol van Dijka z Manchesterem City nie zostaje uznany? Idziemy pod prysznic i dajemy ultimatum, że mają szybko zmienić decyzję, bo dwa razy piłkarze kąpać się dziś nie będą. Brak dwóch karnych z Arsenalem - to samo, dziękujęmy za takie coś, wracamy do domu.

Pape Thiaw to prawdziwy chad.

Slot OUT. Thiaw in.

Obawiam się że to by nic nie dało. Przyznali by walkowera i kary finansowe :joy:

:flexed_biceps: Mo :blush:

2 polubienia

A Salah co tam robi? W najważniejszym momencie nie dowiózł, a że wcześniej strzelił jakimś ogórkom to bez znaczenia. Nominacja tylko i wyłącznie za nazwisko.

Ty masz naprawdę gościu kompleksy, lecz sie.

3 polubienia

Mo potrzebowal kiedys do pewnej roboty spawacza-nasz kolega juz sie cieszyl,ze spotka Egyptian King ale ten dostal inna,lepsza oferte i odmowil naszemu spawaczowi.
Ten nosi do dzis uraz w sercu :grimacing:

Nie mam żadnego urazu czy problemu do Salaha. Stwierdzam tylko fakt, że to nie był wybitny turniej Mo. Od lidera i supergwiazdy piłki oczekuje się trochę więcej.

Niektórym wystarcza, że Mo puści bąka i już zadowoleni klaskają uszami. Mi to nie wystarcza.