Puchar Narodów Afryki 2025

Ale gol Senegalu z kilku minut wcześniej powinien zostać uznany plus z tego co czytałem już przed meczem były jakieś zarzuty w sprawie faworyzacji Maroka

1 polubienie

Pięknie!!!. Jechać z nimi Senegal :blush:

1 polubienie

Hahahahahahaha XDD Diaz jaka mierna podróbka panenki xD w sumie to brawo, zachował się równie debilnie wykonując tego karnego co Diouf prokurując go

@kuczq cały mecz widać, że sędzia jest stronniczy. A to Jackson wyprowadza piłkę i jest wejście udem w niego i nagle faul dla Maroka. Ewidentne nabicie głowy rywala przy bronieniu dośrodkowania i jest rożny zamiast wznowienia od bramki. Przy linii walka o piłkę, obcierka jak stąd do tam i aut dla Maroka. Multum takich małych decyzji na korzyść Maroka. Nieuznana bramka Senegalu to w ogóle wisienka na torcie.

Co tam się wydarzyło … :person_gesturing_ok:

Oliwa sprawiedliwa. Teraz Senegal ich zgwałci.

Jeszcze co do karnego - dla mnie nijak nie jest to 11.
Przecież Diaz więcej sam się przewrócił niż Diouf spowodował jego upadek

Nikt nie ma miernika ile siły wkładają piłkarze w pojedynek w polu karnym, ale sam ruch Dioufa trzymając Diaza za szyję i ciągnąc go choćby lekko przez nogę do tyłu to jest 100% karny. Nie wiem jak można tu bronić debilizmu Dioufa.

Goooool! :soccer_ball::flexed_biceps::blush:
Piękna bramka!

1 polubienie

Dla mnie karny na Diazie ewidentny. On stał przed Dioufem i piłka leciała w jego kierunku. Diouf musiał go odepchnąć, żeby wejść przed niego i zagrać piłkę. Diouf popełnił tutaj duży błąd, tak kryć po prostu nie można i ratował się faulem.

Natomiast gol Senegalu prawdopodobnie był prawidłowy. Nie widzę tam za bardzo faulu, raczej błąd Hakimiego.

Teraz mamy 1:0 i czuję, że cyrk będzie kontynuowany.

1 polubienie

Ja się pytam gdzie żółte kartki dla Marokańczyków?

@ynwa19 zadaj sobie tylko jedno pytanie - czy Diouf dał podstawy do tego, by gwizdać karnego?

1 polubienie

Każdy może tą sytuację ocenić po swojemu.
Osobiście od czasów Korei w piłce nożnej czy Kataru w piłce ręcznej jestem bardzo wyczulony na “gospodarskie” sędziowanie.
Aż mi się też padolino Sterlinga w meczu z Danią przypomniało.

@diablinadali
dał tu masz rację ale w takim meczu a szczególnie po wcześniejszej decyzji karnego być nie powinno.

1 polubienie

Piękne i smutne jednocześnie jest to, że w 105’ minucie meczu Mane wraca za Hakimim jakby jutra miało nie być. Sadio, mając 34 lata, ma nadal lepsze odejście na skrzydle niż wszyscy nasi skrzydłowi razem wzięci.

Nie wierzę jak Senegal marnuje nie mogąc zabić tego meczu.

2 polubienia

Powinno być 2:0
Jak on tej dobitki nie wykorzystał!? :scream:

Co ten Senegal robi. Już dwie okazję na zabicie meczu zmarnowali.

Za zrobienie panenki w decydującym karnym na wagę tytułu powinni go najebać w szatni xD

2 polubienia

Jeszcze panenka przeciwko Mendy’emu, który pare sezonów temu identycznie złapał panenkę Aguero. Widać, że ten Diaz meczów nie ogląda

2 polubienia

Bramkarz mu wyjął, tam powinien być różny

Powinno być jawne wypierdo*enie takiego pajaca ze swiata pilki noznej widząc jak emocjonalnie podeszli do tego Senegalczycy protestująć w taki sposób itp, a on chciał ich jeszcze bardziej zdołować i sprowokować ale czego sie spodziewać po hala sradryt. Niech to Mane dowoźi podnosi puchar a diaz patrzy jak Senegal sie cieszy.

3 polubienia

Można powiedzieć, że Diaz pasuje do ekipy z Madrytu :wink:

I bless the rains down in Aaaaaafricaaaa :partying_face: