Lewy już nie raz znikał w ważnych meczach, choćby w LM. Też nie chce odbierać klasy Robertowi, ale masz sporo racji w tym co piszesz. Zapewne to i tak były jego ostatnie MŚ, pewnie na Euro jeszcze pojedzie, a potem odejdzie.
Ten Michniewicz to jest zwykły buc. Z reguły nie oglądałem jego konferencji ale jakoś ostatnio wpadła mi jedna w oko, potem druga. Arogancki buc, jakieś przytyki do dziennikarzy jakieś wycieczki personalne zamiast odpowiadać na pytania. Nie potrafi odpowiedzieć na proste ale niewygodne pytanie i wtedy zaczyna się wywód w stronę dziennikarza…
Mam nadzieję, że Morawiecki z tymi milionami dotrzyma obietnicy tak jak ze wszystkim co obiecuje.
I wcale mnie nie dziwi, że Czesio i jego kumple ze sztabu chcą się nachapać jak najwięcej. Na szczęście Lewy to jedna z najbardziej wpływowych osób w reprezentacji i mam nadzieję, że dni Michniewicza w kadrze są policzone
Tak na marginesie- KRYMINAŁ. Powinien już nigdy powołania nie dostać za tą akcję. Ale co tam,a by hajs za wyjście z grupy wpłynął na konto
Postawa piłkarzy po powrocie do Polski - żenująca. Kpina z kibiców, zwłaszcza tych najmłodszych. Olali dzieciaki, które czekały na swoich idoli. Lepiej uciec czym prędzej, polecieć do ciepłych krajów na wakacje, przytulić zajebiste nagrody. Kur.a co się dzieje z tymi piłkarzami. Sodówa wali do łba.
Ktoś podjął decyzję, że samolot wylądował na wojskowej części lotniska, wątpię że to było z polecenia piłkarzy. Cała atmosfera robić się gęsta i wychodzą na jaw afery, miał być sukces w postaci wyjścia z grupy, a wyszło zgniłe jajo.
Jako rzecze moj pewien kumpel "ta polska kopana trzeba ZAORAC!!! "
Na szczescie wydaje sie,ze Kulesza poszedl po rozum do glowy i jednak rozstanie sie(nie da mu nowego kontraktu) z Czesiem jako selekcjonerem kadry.
Skoro wiec nie “zadaniowiec” to kto? W dalszym ciagu optuje za fachowcem zza granicy i to takim z gornej pilki poniewaz kasy ma PZPN wystarczajaco duzo.
Rzuce wiec paroma nazwiskami aby nie byc goloslownym
- Tuchel-ok repki jeszcze nie prowadzil,dosc szybko wpada w konflikt z zawodnikami ale to nie klub i nie bedzie im “trul dupy” codziennie
- Löw-zdziwieni? ogromne doswiadczenie,preferuje styl ofensywny,do sztabu moglby dolaczyc Poldiego
- Luis Enrique- akurat ma czas,moze zaszczepilby naszym troche hiszpanskiego pierwiastka
- van Gaal-czyli holenderska powtorka z rozrywki ala Leo.B
- Roberto Martinez-troche nie wyszlo ze “zlota generacja” w Belgii ale przeciez podobno my tez mamy wysoce utalentowane pokoenie a wiec czemu nie,moze u nas by “pyklo”?
Moze to i troche utopijne co napisalem,jezeli jednak ma ta nasza narodowa druzyna przynosic nam autentyczne momenty uniesienia i dostarczac pozytywnych uniesien to nie ma co oszczedzac na pieniadzach tylko zainwestowac w specjaliste o wysokich umiejetnosciach,ktory wydobedzie z naszych to “cos” i wyjscie z grupy na ME/MS nie bedzie celem lecz zaledwie etapem
Herve Renard byłby w naszym zasięgu i aż sam ogłasza się że jest chętny na pracę w naszej reprezentacji.
Zapomnialem o nim warto byloby rozwazyc moim zdaniem
Ja bym chciał Marcelo Bielse
Nenad Bjelica, bo zna nasz język,jest wolny i będzie sprawnie komunikował się z ludźmi ze związku. Każdy leśny dziad go zrozumie, zada pytanie i uzyska szybką odpowiedź. Konferencje, szkolenia,.dyskusje nie będą stanowić problemu. Wielkie doświadczenie z Dynamem Zagrzeb w LM i dobra praca w Lechu. Jest pozytywnie odbierany i tak też zapamiętany z pracy w Polsce. Dobiorą mu polskiego asystenta.w przyszłości następce. Będą mieć kontrolę i wiedzę nad sztabem, szatnią. Szkoda też że nie poczekał Skorża.
Można by pójść tą drogą ale zaraz “eksperci” powtórzą za palantem Smudą, że to “farbowane lisy” co jest kompletnym idiotyzmem i typowym polskim wymysłem
https://twitter.com/Meczykipl/status/1604413967941746688?t=2-1zQ65onXKRRqW0vzdTfA&s=19
https://twitter.com/Meczykipl/status/1604409589537046529?t=j3w9PKwlKqoBThMPjBVwbw&s=19
Czesio Michniewicz nigdy się nie zmieni. Znowu się cofamy do czasów Laty. Polskie piekiełko. Tunel, w którym nie widać światła. Najważniejsze, że Stanowiskie i inne gówna dziennikarskie nie będą mieli już swojego człowieka.
To że nie przedłużyli z nim kontraktu poprzez tą klazule, to już dało nam wszystko do zrozumienia że Czesio jest do końca roku i odchodzi. Gość jest sympatyczny, fajnie gada, ale większego poziomu już nie przekroczy. Chwala mu za to że awansował z nami na Mundial, mimo wszystko wyszedł z grupy po tylu latach, ale tu czegoś brakowało. Na pewno nie byłoby tematu gdybyśmy w meczu z Argentyną zaprezentowali fajny futbol, i przegralibyśmy tylko przez jakieś głupie błędy. Wiemy jak to wyglądało, to chyba najgorszy mecz jakiejkolwiek drużyny na Mundialu. Zero strzałów, wybijanie na oślep i bronienie się całym składem. Przecież to jest śmiech i skandal, że w narodzie gdzie jest 40 milionów obywateli ciężko znaleźć 11-stu graczy którzy się będe godnie prezentować na boisku. Ale tu problem jest dużooo głębiej niż nam się wydaje. Mam tylko nadzieję że przyjdzie nowy selekcjoner, który ma już jakieś doświadczenie z pracowaniem z reprezentacją, jakąś tam reputacje i zawita u nas dłużej niż na rok czy półtora. Oby tylko nie przyszedł jakiś polski wynalazek typu: Probierz czy jakiś inny Mamrot ( ) bo to będzie wywieszenie białej flagi zaraz na początku
Ponoć piłkarze go nie chcą i ogólnie straszne afery się robią w okół. Przynajmniej tak donosi prasa. Oby zatrudnili kogos z jajami i pomysłem. Taki rzemieślnik jak Gatusso by się przydał, czy chocby Bilic, język podobny( a to ponoć jedno z kryteriów), do tego jakies tam sukcesy z reprezentacja odnosił.
Czesio jest jak to sie mowi w dzisiejszych czasach “odklejony” i to totalnie!
Kulesza zmiluj sie nad nami kibicami i daj sobie oraz nam z nim spokoj.
Tylko trener zagraniczny
Co jak co, ale tu nic kontrowersyjnego nie mówi. Tylko tyle, że to nagonka dziennikarzy, może jest to prawdą, bo nikt nie potwierdził tych różnych doniesień propo afer. Jedynie “anonimowe” osoby. Robią może mu koło pióra dziennikarze, przecież od początku jest wypominanie afer sprzed 20 lat.
Przejął drużynę w trudnym momencie i ze swoich zadań się wywiązał, to ciężko podważyć. U nas jest jakaś durna tendencja do gnojenia swoich, dla samego gnojenia
Biorąc pod uwagę, że w tak krótkim czasie pokonał Szwecje i wyszedł z grupy na mundialu. To jakaś szansa jest, że może się poprawi. Jednak, jak będziemy go gnoić z każdej strony, to na pewno nie pomoże
Ja uważam, że mamy największy potencjał w kadrze w XXI wieku i fajnie by było go wykorzystać, czy Czesiu jest odpowiednim człowiekiem nie wiem. Za to lepszy on, niż jakieś wynalazki w stylu Schevchenki. Jest on teraz u nas lansowany, a jak patrze w Genoi ma niesamowitą średnią 0,55 puntku na mecz przez 11 spotkań, zanim poleciał.
Jakoś nie widać, żeby się ktoś po niego zgłaszał, bo od roku pozostaje bez pracy.
Z Ukrainą niby doszedł do ćwierćfinału Euro, ale przegrywając 2 mecze w grupie, potem wygrywając 1/8 ze Szwecją. Nie wygląda to na wielki sukces. Zresztą dostał lanie 0:4 od Anglików w tym ćwierćfinale. Więc jak już ktoś z zagranicy, to chociaż niech ma jakieś sukcesy na koncie
No tak, bo jak afera sprzed 20 lat, to powinni wszyscy zapomnieć, a tak w ogóle to po 3 telefonach się kasuje. Kibice wybielający Michniewicza nie różnią się niczym od dewotek wybielających księdza podejrzanego o pedofilię. Zmiana parafii niewiele pomoże, bo to nie jest noworoczne postanowienie “nowa parafia, nowy ja”. Brałeś świadomie udział w czymś niedozwolonym, więc musisz ponieść tego konsekwencje, choćby smród tego ciągnął się za Tobą i 20 lat. I najlepsze, że ludzie by pewnie o tym nawet już nie pamiętali, gdyby nie fakt, że facet sam wystawił się na świecznik.
Moim zdaniem Michniewicz nigdy nie powinien się na tym stanowisku znaleźć, tak jak Benzema nie powinien dostać złotej piłki. Jak można kryminaliście dawać nagrodę i postawić za wzór dla młodych adeptów piłki?! Chore do potęgi.
Michniewicz nie zrobił niczego, co można ogłosić jako sukces. Wyjście z grupy, mając takich piłkarzy, to powinien być obowiązek, a część kibiców pisze peany jaki to Czesio nie jest wspaniały. Przypomnę, że mecz Polska - Meksyk został ogłoszony najgorszym meczem mundialu, a wyszliśmy z grupy tylko dlatego, że Argentyna zdjęła nogę z gazu, bo ten wynik ich satysfakcjonował. Gdyby chcieli, to by nam wje**li i 4 gole. A i bez tego nasz awans po ostatnim gwizdku wisiał na włosku żółtych kartek do momentu gola Arabii. Tak wiele nie zależało od nas, że mówienie o sukcesie Michniewicza, to nawet nie jest nadużycie, tylko wierutne kłamstwo.
Trener Maroka objął reprezentację 3 miesiące przed mundialem i doszedł z nimi do półfinału MŚ, po drodze eliminując Hiszpanię, Portugalię, czy pokonując Belgię w grupie, a część kibiców mówi o tym, jak to Michniewicz w krótkim czasie ogarnął reprezentację. No z takim podejściem to życzę powodzenia w życiu.
Abstrahując już od Cześka, co sądzicie o kandydaturze Martineza o którym co raz głośniej w mediach? Jak dla mnie porażka totalna. Jego Everton był słaby, a niesamowita generacja Belgów skończyła pod jego 6 letnimi rządami z zaledwie brązowym medalem MŚ z 2018 roku.
Ja go nie bronię jakoś specjalnie, tylko staram się być obiektywny. Obiektywizmu Tobie zdecydowanie brakuje. Widać dajesz się ponieść nagonce, o czym właśnie wspominałem w swoim poście. Maroko ma w sumie mocniejszą i bardziej wyrównaną kadrę.
Poza tym nic mu nie udowodniono, więc teraz pozostaje tylko kwestia domysłów. Też nie byłem zaowolony ze stylu gry. Jednak 2 mecze mi się podobały ze Szwecją właśnie i z Francją. One dały nadzieję i wyglądał lepiej niż mecze za Sousy.
Propo Sousy to też tu dochodziło zwolnienie Brzęczka, media go nie lubiły, ale jak dla mnie wyniki były ok. Pewnie z wują przy sterach byśmy wyszli z grupy na Euro.
Jak już wspominasz Maroko, to patrz też na to, że Niemcy np. nie wyszły z grupy czy Urugwaj. Mają oni raczej sporo wyższy od nas potencjał.
My odpadliśmy po niezłym meczu z późniejszym finalistą.
@manero dla mnie Martinez jest cienki bolek i nie będzie krokiem do przodu, wręcz odwrotnie. Czesiu przynajmniej zna piłkarzy wielu z młodzieżówki czy z ligi, więc to już spora przewaga nad przeciętnym Martinezem.
Obiektywizm? Trzeba być ślepym by nie widzieć fatalnej gry, braku zaangażowania wielu piłkarzy, beznadziejnego ustawienia, konfliktowego trenera, fatalnej atmosfery,. Z Argentyną graliśmy dobrze 5 minut, a z Francją może max 10 minut. Sukces. Obiektywnie piszą Ci, że polski mecz został wybrany najgorszym meczem turnieju, a Ty swoje Wygraliśmy z najgorszą obok Kataru drużyną turnieju… szok. Jedyny sukces to minimalna ilość kartek na turnieju, co oczywiście wiązało się z tym, że nasz pressing nie istniał.