To nie jest zaden kapitan tylko wymoczek,zelus i bezjajeczny typ,ktory juz dawno powinien byc wypie…y z naszej reprezentacji.
Taki Kaziu Deyna w grobie sie przewraca jak widzi komu dano teraz opaske
Taaa w ogole nie chodzi o to, ze w strukturach PZPN jest totalny beton, a sztab i trenerzy to - wiejscy diskopolowcy bez osiagniec, umiejetnosci, charyzmy i czegokolwiek w stylu Michniewicza, ktory powinien siedziec za sprzedawanie meczy czy Probierza, ktorego najwiekszym osiagnieciem jest bycie nazywanym Polskim Guardiolom (bo jest łysy, na tym ich podobienstwa sie koncza) na zmiane z jakimis 80 letnimi bajerantami. xD
Taki Lewy, Zielinski czy Zalewski (i polowa tej kadry jak nie lepiej) to nawet nie napluje na takiego Probierza, ktory jest zwyklym nieudacznikiem, zatrudnionym dzieki kolesiostwu, nikt nie ma do niego szacunku. A on sam zreszta nie ma umiejetnosci na to zeby prowadzic ta kadre i tych pilkarzy.
No, ale fakt, najlepiej sie skupic na tym, ze Zielinski hehe za mało dał z wątroby, a Lewy to w ogole hurr durr leń nie chce mu sie dla Polaka strzelac, a u Hiszpanow to caly czas hehe, trzeba dac szanse nowym, młodym, głodnym napadziorom oni mu pokażom jak sie gra!!!
Ryba psuje się od głowy - to pieknie podsumowuje nasza reprezentacje. W odniesieniu do tego przyslowia, pilkarze to zaledwie końcówka ogona tej ryby. Zgniła organizacja, zgniłe struktury, zgniły system szkolenia młodzieży - od klubów, po reprezentacje. Kolesiostwo, łapówki, oszustwa. Niczego nie osiągniemy dopóki to się nie zmieni. A ta krótka chwila Nawałki to był moment przebłysku gdzie mieliśmy po prostu wybitnie silną kadre (a i tak osiągneliśmy mniej niż powinniśmy, do teraz śmieję się do rozpuku na myśl o tym, że w Polsce ten ćwierćfinał w Euro 2016 traktuje sie jak jakis niebywały sukces, biorac pod uwage tamtą kadre). xD
Ale ty jesteś zaślepiony z tym Zielińskim, no beton jak w PZPNie. Aldor dobrze wyjaśnił, co nie gra w repce, a ten będzie naszego najlepszego gracza,poza Lewym, wyrzucał. Beznadziejnego Piotrka który tylko regularnie, z powodzeniem gra w Napoli i Interze od lat. A to, że w repce gra gorzej, a i tak z Zalewskim i pojedynczymi przebłyskami innych kopaczy pokazuje jakikolwiek poziom.
Ale to jest akurat prawda. Zielinski to mentalna ciota. Nie podoba mi sie tez to co mowil o Liverpoolu. Takiemu klubowi, szczegolnie w owczesnej sytuacji Zielinskiego, sie po prostu nie odmawia.
A wiec wracajac do jego charakteru. Gosc nie wie co to ryzyko, nie umie liderowac, nie jest w stanie wziac gry na swoje bary. Zawsze mowilem ze Zielinski ma technike bajeczna, nawet swego czasu se wskazaniami na jakiegos polskiego Inieste. Tylko co z tego? Porownajmy sobie takiego Szobo w reprezentacji, ile gosc jej daje, jaka energie i moc przekazuje swoim kolegom. Zielinski u nas jest jednym z wielu, czasami cos pokaze, zablysnie, ale rzadko kiedy widac ze wszystko przechodzi przez niego.
Kolego
Niektórzy dalej nie skumali o co mi z tym Piotrkiem chodzi
Tu nie jest kwestią czy on ma i jakie czysto piłkarskie przymioty tylko chodzi o mental, pokazanie jajec na boisku ale i poza nim.
Tego wszystkiego w REPREZENTACJI specjalnie dużą literą aby odróżnić od występów klubowych nigdy praktycznie nie pokazał.
@Aldor
Szanowny Kolego przecież to ja parę postów wyżej już pisałem o beznadziejnym prezio i jego trenejro jako o głównych winowajcach!
Czepiacie się Ziela, ładnie postąpił, CR chciał sobie z nim fotkę strzelić to co, miał odmówić?
To co Andy i spółka zjedzą naszych na kolację?
Ależ ładnie rozklepali Szkoci, świetna akcja.
doak już się przywital
Doak rządzi!
Nasza obrona to jakaś aberracja linii defensywnej
Ben Doak robi co chce z Polakami. Mija ich jak tyczki plus świetne wyłożenie do McGinna
No ale u Nas w rezerwach już się dobrze pokazywał, a to podobny poziom. Niech coś pokaże na poważnym poziomie
Doak ma bardzo dobry sezon. Cos jak Elliott w Blackburn. Beda z niego ludzie jak tak dalej bedzie sie rozwijal
Jak ta reprezentacja ma grać, skoro zawodnicy przyjeżdżają na reprezentacje żeby sobie pograć, bo w klubach albo nie grają nic, albo grają bardzo nieregularnie, albo wchodzą na ostatnie minuty spotkania. Czy Szkocja ma lepszy od nas skład? nie, ale u nich wszyscy grają w klubach i są w rytmie meczowym, a nasi biegają jakby mieli kołek w dupie za przeproszeniem…
Ja kibicuję Doak’owi, Robertsonowi i dobrze się bawię. Dopóki Kulesza i Probierz będą robić z tej kadry swój prywatny folwark to nie będę wspierał tej zbieraniny udającej reprezentację
Elliott nigdy nie był taki szybki
Nasz Ben miesza równo a Zalewski powoli dostaje kręćka
Fajny meczyk do oglądania bo jest dużo okazji do strzelenia goli.
Ja po prostu po pierwszej połowie mam takie wnioski, że nasza kadra jest mocno przeciętna i w 11 są poważne braki nie mówiąc o rezerwowych. Pomysłu tu nie ma , ale jest za to wesoły futbol. Piłkarze zrobili sobie fotkę z Ronaldo i można wracać do siebie. Ambicji nie mamy, wniosków sztab nie wyciąga, gramy to samo na upartego. Zmiana trenera nic nie da chociaż zastanawiam się nad powrotem taktyki defensywnej choć do tego również trzeba mieć odpowiedni skład i nazwiska
Widzę, że nie tylko ja się dobrze bawię oglądając Szkotów. Od dłuższego czasu traktuję mecze naszych orłów trochę jak program rozrywkowy w typie kabaretu.
Doak znów świetnie, Andy też, podanie do McT pod koniec meczu rewelacyjne. Poprzeczka, słupek, mogło być 0-3.
Nasza kadra w defensywie dramat, Szkoci wyglądają momentami jak jakieś $ity czy nawet Liverpool z Mo Salahem na skrzydle.
Andy pogrąża Polaków. Żeby tak strzelał u nas. Miałem przygotowany post na nasz awans i całkiem fajny mecz w naszym wykonaniu, ale Andy zmienił moje nastawienie. Było nieźle, ale skończyło się jak zawsze. Brawo Andrew.