Zgadzam się, widać poprawę względem tego co grali za Probierza. Wyglada to naprawdę obiecująco. Oby tak dalej, przede wszystkim były emocje i przyjemnie się to oglądało.
Na podstawie drugiej połowy zasłużony remis.
Brawo nasi! ![]()
![]()
![]()
W końcu mecz reprezentacji, który dało się oglądać.
Do tego remis na trudnym terenie. Holendrzy chyba myśleli, że się da wygrać na stojąco, a nasi od tej 65-70. Minuty zaczęli przejmować inicjatywę.
Z naszych Holendrów to ciężko kogokolwiek pochwalić, Gakpo po niezłym początku nakryty trochę czapką przez Casha na spółkę z Wiśniewskim, Graven totalnie bezbarwny. Virg chyba jedyny w miarę na plus.
Kulesza za Santosa i Probierza powienien wisieć za jaja
To teraz trzeba w niedzielę pyknąć Suomi i 2 miejsce pewne a jakbyśmy pokonali Oranje u siebie… ![]()
Chyba bilans bramek decyduje, a nie bezposrednie starcia. A szkoda bo być może byłyby emocje na koniec i walka o pierwsze miejsce ![]()
W końcu kadra złapała tlen, odzyskałem emocje w jej oglądaniu, a myślałem że już przepadałem. Mam nadzieję, że nie jest to chwilowy wystrzał. Juz nawet nie chodzi mi o jakość gry, ale o samo zaangażowanie.
Decydują bramki ale co tam! Wygrywamy wysoko z Finlandią, Maltą i Litwą a Holendrzy nisko i pyk! ![]()
Wracając do meczu to dziwnym zbiegiem okoliczności zaczęliśmy grać dopiero jak zszedł Lewandowski i Zieliński. Wtedy się zaczęło coś z przodu i nawet rozgrywaliśmy piłkę. Wcześniej to tylko ataki Holendrów.
Ale nie jest źle. ![]()
Lewy ma w kadrze status niczym Salah w Liverpoolu, z tym, że w przypadku Mo u nas jest to bardziej uzasadnione.
Wg mnie konieczna jest zmiana warty i postawienie na młodych i tych, którzy faktycznie chcą grać w kadrze.
Ja w okolicach mundialu w Rosji odpuściłem sobie mecze naszych Orłów, poza pojedynczymi spotkaniami na ME/MŚ i jeśli oglądam to raczej z uwagi na rywali.
Mecz ze Szkocją był interesujący ![]()
No wlasnie ! Sorry,ze znow bede przynudzal
ale Piotrus mial wczoraj 100 slownie setny wystep w repce i ile z tego bylo dobrych 5,10 moze 15 ???
Trzeba szukac innych graczy mogacych dac impulsy w II linii a Zielinskiego co najmniej zdegradowac do roli rezerwowego.
Lewy oczywiscie jest nie do ruszenia !
MATEUSZ GOTÓWKA!!! Mvp
I Cash z kolejną brameczką ![]()
![]()
![]()
Teraz szybko strzelić drugą i kontrolować.
Do boju Polacy ![]()
Serio ktos to w ogole oglada?
Tak, o coś jeszcze chcesz się dowalić?
Tak, przypomniało mi się. O formę Rodrygo ![]()
I wreszcie Piotrek się wykazał a Lewy pięknie wykończył ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Gol do szatni, miodzio!
No no nieźle to wygląda muszę przyznać. Finowie bez sytuacji, a my strzelamy. Za Urbana ładnie to chodzi. Brawo.
I 3: 0 czyli pyku, pyku i goli bez liku ![]()
O taką reprezentację ja walczyłem ![]()
A tymczasem Hiszpania prowadzi w Turcji… 6:0!!!
To miejsce w barażach praktycznie zapewnione i możemy powalczyć o 1 ![]()
Mocno odmieniona kadra pod nowym selekcjonerem, oby to nie był tylko efekt nowej miotly.
W każdym razie końcówka po zmianach tym razem spartolona i się zrobiło gorąco. Jednak 70-75 minut Finowie praktycznie nie istnieli, zero zagrożenia, a my w tym czasie wpakowaliśmy 3 bramki. Niezła skuteczność, zdominowaliśmy totalnie środek pola.
Kilku zawodników się pokazała z bardzo fajnej strony w tych dwóch meczach. Przede wszystkim Cash- dwie bramki, bardzo dobrę występy Kamińskiego, w końcu chłopak zaczyna grać na miarę talentu, bardzo dobre wejście w kadrę Wiśniewskiego, wyglądał znacznie lepiej od renomowanych kolegów.
Za samą Finlandię też pochwały należą się Szymańskiemiu był wszędzie i Zielu też cały czas pod grą i do tego piękna asysta. W każdym razie pojawiło się światełko w tunelu i nie dość, że są wyniki to i gra wygląda. Przede wszystkim widać pressing mocny od pierwszej lini, wiele piłek w ten sposób zgarneliśmy. Trochę kuleje za to rozgrywanie od obrony, bo kilka głupich strat zaliczyli nasi stoperzy, w każdym razie poprawa jest gigantyczna w porównaniu do ostatnich 2 lat.