Reprezentacja Polski

Problem z zagranicznym trenerem jest taki że zanim on skojarzy naszych gwiazdorów oprócz Lewego Szczesnego Klicha Modere Glika i jeszcze z 3 to będziemy się szykować ale do czerwcowych meczy Ligi Narodów. Cannavaro czy Ranierri nigdy kadry nie prowadzili, jedynie Hidding byłby super opcją bo zawsze coś z kadry wyciskał. Wybór na mecze był oczywisty Polak, i były tylko dwie sensowne opcje Nawałka i Michniewicz. Raz że na mecze potencjalnie dwa trzeba powołać 24 chłopa, a taki Ranieri to jeszcze z Seria A powoła ludzie ale resztę to nie wiem czy ogarnie. Inna sprawa to Rosja jako drużyna są silni ale brak im od lat gwiazd typu Archawin czy nasz Lewy. Grają u siebie, aura pod koniec marca będzie za nimi bo wszyscy grają w takich warunkach na co dzień, kibice, no i pozasportowe inne zagrywki w których ruscy są mistrzami. Uważam że są do przejścia gorzej będzie z Szwecją. Ja uważam że po ewentualnych nawet wygranych barażach należy dać kadrę np Hiddingowi ew komuś z zagranicy ale zdecydowanie młodszemu, będą mecze LN mecze sparingowe by przygotować się ewentualnie do startu w MŚ.

Tak zwalniajmy co chwilę trenera! OT Polska myśl. :wink:

Irytuję mnie to pompowanie balonika, że to tylko Rosja, że mamy mocniejszą kadrę (pozdro Borek), że Czesław zna dobrE tamta ligę, a na koniec wyjdzie, tak że do przerwy będzie 3:0 i na drugie 45 min zostanie nam słuchać Borka i Podolińskiego rozkładających porażkę na czynniki pierwsze.
Ja oczekuję, że w czerwcu pojawi się ktoś nowy szanse dostaną młodsi ze zwiększy się w tej kadrze rywalizacja nie będzie sentymentów. My od 6 lat jedziemy na tym „sukcesie” kadry Nawałki i wciąż te same twarze w niej są.

Widzisz ja Polską piłkę śledzę od lat 70 tych i z reguły selekcjonerem zostawał ktoś kto miał układ w PZPN. Po Górskim jego asystent Gmoch później Kulesza ? Piechniczek miał WYNIKI z Odrą Opole Łazarek WYNIKI z Lechem, Strejlau? akurat lepszym wyborem byłby Jezierski? Apostel? Powinien moim zdaniem dostać kadrę wtedy Wójcik (po IO) Zamiast Engela miał być Smuda ale miał kontrakt z L i go po 4 miechach od wyboru z L wywalił, Janas miał wyniki, Leo - pierwszy stranierri. Smuda??? Fornalik? Nawałka wyniki i gra mi się podobały oczywiście siła na zamiary, Brzęczek??? Sousa??? Polska myśl szkoleniowa jest ŻĄDNA! Żaden nasz trener nie pracuje w najwyższych ligach w Czechach Słowacji Węgier czy Bałkanach a Czesi Słowacy czy trenerzy z ex Jugosławii u nas do wyboru do koloru… Po MŚ w Katarze trzeba budować drużynę na nast ME Lewy będzie miał 35 lat Glik Krychowiak Klich odejdą na dzisiaj ja widzę tylko Modera, Milika reszta to jakaś mgła. Brak młodych sensownych graczy. Jak pokazuje historia od czasów Gmocha może wybór Piechniczka (1 kadencja) Łazarek, Janas i może Nawałka można jakoś tłumaczyć akurat wynikami reszta to układanki plus Leo gdzie wszyscy chcieli trenera z zagranicy… Najlepszy przykład to i Brzęczek i Sousa wybór prezesa Bońka, jednego wywalił po świętach by mu nie psuć świąt i sylwestra jak sam mówi po czym wybrał Sousę gościa bez jakichkolwiek sukcesów i przegraliśmy wszystko co można było ważnego przegrać (Anglia Słowacja Szwecja Węgry). A sam Sousa nie oszczędził nas kibiców i prezesa Kuleszy i nam Święta i Sylwestra sp…

Nic nie zrozumiałem z tego.

w skrócie że oprócz może 4 selekcjonerów (nie liczę tych co prowadzili kadrę w 2-3 meczach) to selekcjonerzy wybierani byli bo albo było jakieś lobby w PZPN albo nie wiadomo co, więc czemu się dziwimy że po Górskim mieliśmy 3 miejsce MŚ82, 2 IO92 i 1/4ME16 nie za mało jak na 38 mln kraj??? A z Czesiem711 to coś niby wygramy…

Osobiscie nie wyobrazam sobie aby nasza reprezentacja mogla zagrac w Moskwie czy tez gdziekolwiek z Rosja w barazu do MS w Katarze.
Jedyna wlasciwa odpowiedz ze strony FIFA to wykluczenie “putinowcow” i przyznanie nam walkowera.

2 polubienia

Nie powinno być wątpliwości, że Rosja zostanie wykluczona z MŚ. Tu nie ma miejsca na dyskusje, po prostu walkower. Udział putinowców w sportach międzynarodowych powinien zostać zablokowany. I to już nawet nie pod banderą komitetu federacji rosyjskiej jak na IO.

5 polubień

Ruskie onuce w ogole powinni byc wyrzuceni z jakiejkolwiek międzynarodowej organizacji. Niech żrą gruz.

1 polubienie

Polska, Szwecja i Czechy wydały oświadczenie, że nie zagrają na stadionie w Rosji.

Ale na innym z Rosją zagrają? Miekkie faje
Ten mecz nie powinien się odbyć W OGÓLE ani u ruskich ani gdziekolwiek indziej

Znajac uefa i fifa to wywalą z rozgrywek Ukrainę i tamtejsze kluby, bo przecież to na Ukrainie jest wojna, a nie w Rosji…

:new: UEFA przeprowadziła wewnętrzne konsultacje między członkami Komitetu Wykonawczego przed piątkowym posiedzeniem. Padają najcięższe sankcje:

• Zabranie finału LM
  • Zawieszenie w strukturach UEFA klubów i reprezentacji Rosji
  • Zerwanie umowy z Gazpromem

Via Tomasz Włodarczyk

Moze by jakiś wątek założyć osobny, żeby wrzucać wszystkie informacje związane z tym nieszczęsnym wydarzeniem

3 polubienia

Jest wspólne oświadcznie PZPN oraz naszych piłkarzy: nie zagramy z bandyckim krajem!
:clap: jedyna słuszna decyzja

5 polubień

Powiem szczerze, że jestem pełen szacunku do naszych piłkarzy, Lewandowskiego jako kapitana drużyny narodowej, który niecałe 24 godz temu ogłosił na Twitterze, że będzie rozmawiał z resztą piłkarzy kadry, oraz na koniec uznanie należy się również samemu Kuleszy za to, że wydał jasny i klarowny przekaz, że nie zagramy z meczu Rosją. Bez względu na dalszy rozwój wypadków decyzja ta musi zostać podtrzymana! Nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej. Nawet ciężko w ogóle myśleć teraz o barażach do MŚ, bo wydaje się to takie oderwane od rzeczywistości.

Nie ma dla mnie znaczenia, czy to Lewy i reszta piłkarzy wyszła z tą inicjatywą, czy też wszyscy w PZPN byli co do tego zgodni, że w obecnych okolicznościach nie powinniśmy grać z Rosją, bo godność i zasady moranle naszego narodu wręcz nie powinny na to pozwolić. Liczy się fakt, że Polska zareagowała nie czekając na to, co zrobią inne kraje, ich związki piłkarskie, UEFA, czy FIFA. Możemy tutaj być przykładem dla reszty świata.

Mam wrażenie, że od czasu ataku Rosji na Ukrainę jesteśmy jednym z tych krajów, w którym decyzje poparte działaniem i akcjami dotyczącymi niesienia jakiejkolwiek pomocy Ukraińcom są podejmowane bardzo szybko. Również jeśli chodzi o kwestie międzynarodowe bezpośrednio dotyczące sportu.

Brawo! :clap: :poland:

@lewy_official Twitter

@lewy_official Twitter.

1 polubienie

No i kto mówił, że Polska nie przejdzie Rosji? Teraz tylko czekać na zwycięzcę meczu Szwecja-Czechy.

Wątpię żebyśmy dostali walkowera po prostu.
Raczej zagramy kazdy z każdym albo ktoś inny wskoczy na miejsce Rosji (najlepsza z reprezentacji które się nie załapały na baraże).

Coś jak Dania w '92?

FIFA i UEFA pod wpływem napływającej krytyki zmieniły zdanie i zawiesiły reprezentację rosji a także wszystkie drużyny występujące w europejskich pucharach. Ponadto Gazprom nie będzie już sponsorem.

Na ten moment oznacza to że Polska z automatu przechodzi dalej i zagra ze zwycięzcą meczu Czechy/ Szwecja.

Poniżej wrzucam link

Football is coming home :grinning:
Skoro finalowy mecz barazowy do MS w Katarze odbedzie sie w swiatyni polskiego futbolu(to nie tylko moja opinia!) czyli na Stadionie Slaskim to oczywiscie nie moze mnie zabraknac :muscle:
Kumpel mial szczescie i zakupil w nocy bilety za bagatela 250 zeta ale co tam…w koncu spotkanie bedzie rozegrane w Chorzowie czyli o rzut beretem od rodzinnego miasta czyli Bytomia.
3 dniowy pobyt na starych smieciach to “cza polodychac slonskim luftem” :rofl:

Tak wiec do boju Bialo-Czerwoni :soccer: nie straszni nam Wikingowie albo Pepiki!

45 minut meczu ze Szkotami za nami i szczerze mówiąc wyglądamy na ich tle jak amatorzy. Z czym na Mistrzostwa Świata.