Reprezentacja Polski

Z taką grą to Szwecja już może pakować walizy do USA

1 polubienie

Nostradamus💪

Mogę prosić o numery następnego losowania totka?:face_savoring_food:

2 polubienia

I będzie finał przeciwko Gyökeresowi :zany_face:
Faworytem moim zdaniem jest Szwecja.

PS zapłaciłem za 2:1 i było 2:1 :joy:

Ale farcik z tą wygraną. Albania może pluć sobie w twarz, bo takie setki marnowali, że nasi mogli marzyć, by sobie takie wykreować. Szwedzi faworytem choć ostatnio dobrze nam idzie eliminowanie ich w barażach.

hehe to raczej ja poproszę o typy od ciebie bo jeśli dobrze kojarzę kupony konkretne robiłeś :grimacing:

Drewno Jokeres ma wiecej strzelonych goli w doroslej reprezentacji Szwecj niż Isaak który rozegrał o wiele wiecej meczów

5 postów, 2 o sporcie, obydwa o Arsenalu. Powitajmy najnowszą armatkę w naszym gronie.

1 polubienie

No i fajnie. A Joe Gomez ma 2 razy ligę i raz ligę mistrzów a nawet gola nie strzelił w karierze.

I dupa blada jeżeli chodzi o obie Irlandie i Walię :worried:

Pary finałowe:

• BiH-Włochy stawiam na makarońców
  • Kosowo-Turcja potomkowie Sulejmana Wspaniałego dadzą radę
  • Czechy-Dania oby gang Olsena

Hahah, że ci się chce tu wchodzić i robić konta w tym sezonie. Jeszcze rok temu bym zrozumiał tych psycholi z kanonierów bo musieli gdzieś wylać swój ból dupy nie mając forum u siebie tylko to pisanie komentarzy pod newsem. Ale teraz? Swoją drogą oddałbym wszystko, żeby zobaczyć jak arteta znowu się zesrał metr przed kiblem.

I prawidłowo. Walijczycy przez tą bramkę straconą w 88 minucie uwalili mi kupon na grube siano i tylko oni nie weszli także mega mnie cieszył ich widok jak znowu przegrywają u siebie w karnych w barażach.

Wiocha wiochą wiochę pogania: zarówno nagłówki, ta niesłyszalna orkiestra, komentarz Borka i tego drugiego cepa, którym gęby nie zamykają się na sekundę, podniecanie się jakimiś polskimi no-name’ami, o których zaraz świat zapomni, drętwota i lans na trybunach. Te mecze kadry są jak reklama maści na grzybicę pochwy w przerwie filmu o Bondzie.

3 polubienia

Tak Faul dla Polaków, a ten Albanii daje korzyść, gość ma swoje zasady. Co mecz z jego udziałem to jest jakaś tragedia, a i tak go wyznaczają do tych „ważniejszych”.

Człowiek chciał od ligi odpocząć to dali łysego z gwizdkiem, jeszcze nasi poziomem wyglądali podobnie jak Czerwoni w lidze.

Męczyliśmy się przeciwko dość słabej Albanii. Przy takiej grze nie ma co liczyć na wyeliminowanie Szwedów

1 polubienie

Ale jak to?

Kanapowi eksperci twierdzą, że ta Szwecja to słaba, bo przecież zdobyli 2 punkty w grupie eliminacyjnej xD :clown_face:

Coz faworytem jest reprezentacja Trzech Koron a kto twierdzi inaczej to ma blade pojecie o futbolu moim zdaniem badz jest zaslepiony na punkcie naszego zespolu.

Bilans z nimi mamy fatalny,szczegolnie w ostatnich latach.
Ostatnie zwyciestwo w Szwecji odnieslismy w …1930 roku :man_facepalming: a remis co dawaloby ostatecznie rzuty karne w 1997.

No dobra, ale co nas obchodzą mecze z 1989 roku? Od tamtego czasu minęły ze 2-3 pokolenia piłkarzy. Zawsze mnie dziwi, gdy komentatorzy podają bilans starć między reprezentacjami i na tym budują narrację, że z kimś ciężko się gra, bo w 1954 roku było 0:3 xD dane historyczne nijak mają się do dzisiejszych realiów.

Tak naprawdę powinny nas interesować mecze z ostatnich 5-8 lat (max 2 mundiale wstecz).
23.06.2021, St. Petersburg: Polska - Szwecja 2:3 (0:1) ME
29.03.2022, Chorzów: Polska - Szwecja 2:0 (0:0) el. MŚ

4 lata temu pokonaliśmy Szwedów i też w finale baraży do MŚ, więc to nie jest misja niewykonalna. Bilans Szwedów w eliminacjach 0-2-4, a mieli w grupie Kosowo i Słowenię. Ja wiem, że nasza reprezentacja nie gra najlepszej piłki na świecie, ale nadal nie ma co się bać Szwedów.

Czyli rozumiem, że jest mocna, bo zdobyła 2 punkty w 6 meczach? xD

1 polubienie

Szwecja jest w poważnym piłkarskim kryzysie już od pewnego czasu i na pewno nie stoją nawet blisko europejskiej czołówki, ale problem taki, że my też mamy mnóstwo swoich problemów. Szwedzi pewnie oddadzą nam piłkę, tak jak to zrobili z Ukrainą i będą liczyć na kontry, a przy naszych kołkach w obronie w postaci Bednarka czy Kędziory to Gyokeres może czuć się jak ryba w wodzie. Dawniej słynęliśmy z bardzo dobrej obsady bramki: Boruc, Fabiański, Szczęsny, a niestety nowe pokolenie bramkarzy Grabara, Skorupski, Drągowski, Bułka odstają od swoich poprzedników. W pomocy nie mamy lidera, bo Zielu pomimo nieprzeciętnych umiejętności jest zawodnikiem bardzo chimerycznym i nie jest w stanie wziąć ciężaru gry na siebie. Lewandowski też już coraz starszy i musi coraz bardziej zarządzać siłami, żeby mógł rozegrać cały lub prawie cały mecz (a zamiast niego nie ma sensownego zmiennika bo Swiderskiemu tylko raz wyszło coś w kadrze, a Piątek to ma już tylko mgliste wspomnienia o swoim atomowym półroczu). Duże nadzieje pokładam w naszych bokach, bo dysponujemy całkiem ruchliwymi i szybkimi skrzydłowymi, więc może będą w stanie coś swtorzyć. Na pewno Szwedów nie można się bać, ale spodziewam się bardzo trudnego i brzydkiego meczu

Z tego co wiem to oni w tych eliminacjach postawili na przebudowę drużyny a więc nie sugerowałbym się zanadto tymi 2 punktami.

Statystyka historyczna to oczywiście ciekawostka ale już tak jest w sportach drużynowych, że często masz przeciwnika który ci po prostu “nie leży”

Ostatecznie wszystko zweryfikuje boisko i to już we wtorek!

:clap: Lewy :poland::flexed_biceps::blush:

Czy Polska awansuje na mundial ?

• Tak
  • Nie
  • Trudno powiedzieć
0 głosujących

Czy Jan Urban w przypadku braku awansu powinien zostać na stanowisku ?

• Tak
  • Nie
0 głosujących

Czy tęsknisz za Zbigniewem Bońkiem w roli prezesa PZPN ?

• Tak
  • Nie
  • Przynajmniej lepszy od Kuleszy
0 głosujących