0:1 po bramce Zalewskiego ![]()
Ja tylko mam nadzieję, że bez względu na ewentualną porażkę aktualny selekcjoner zostanie na stanowisku.
Nie mam pewności, czy awansujemy.
Nie podobało mi się nasze nastawienie w pierwszej połowie meczu z Albanią. Zupełnie jakby ktoś żywcem wyjął mentalność Liverpoolu Slota (z drugiego sezonu) i wgrał ją reprezentacji Polski. Byłem zażenowany wręcz. Tym bardziej, że był to mecz domowy. I tu nasuwa się pytanie - więc z jakim zaangażowaniem i wiarą w siebie zagramy na wyjeździe?
Przejście Albanii to nie było osiągnięcie, to był obowiązek. Szacunek dla rywala, bo w pierwszych 45 min wyglądali na przyzwoicie zorganizowanych w obronie, ale wyglądało to tak tylko i wyłącznie przez naszą bierność w ofensywie po upływie 7 minut.
W Szwecji spodziewam się wrogiej atmosfery trybun i będę oczekiwał naszej gry w skupieniu przez 90 minut, nie odstawiania nogi i nie grania na pół gwizdka. Generalnie, występ zbliżony do domowego meczu z Holandią byłby akceptowalny i mile widziany. Wszystko poniżej tego poziomu będzie rozczarowaniem.
Oczywiście awans jest najważniejszy. A zaraz po barażach pełne skupienie na MŚ lub, w razie przegranej ze Szwecja, pełne wsparcie dla Urbana w kwestii dalszego budowania kadry. Potrzebujemy stabilności i wizji futbolu, który da nadzieję tej reprezentacji na lepszą grę i osiągnięcia w najbliższej przyszłości, a nie kolejnej zmiany selekcjonera w przypadku pierwszego poważniejszego potknięcia.
Życzę Lewemu i spółce, aby awansowali. To dla niego z pewnością będzie ostatni taniec na MŚ, jeśli się uda zrobić “Potop szwedzki” w Sztokholmie.
Choć osobiście nie nastawiam się dzisiaj na nic szczególnego w kontekście jakości naszej gry, żeby nie podejść do tego meczu ze zbyt wygórowanymi oczekiwaniami. Strzelmy o jedną więcej i zróbmy swoje. Tylko tyle i aż tyle.
Musimy zagrać zdecydowanie lepiej, niż z Albanią. Szwedzi może nie są jakąś potęgą, ale to dobry zespół. Wierzę, że się uda wywalczyć bilet na mistrzostwa. Niech to zrobią dla Lewego, który tyle lat ciągnie ten wózek. Niech pojedzie na ostatnie mistrzostwa w karierze.
Tak jak w przypadku meczu z Albanią miałem obawy i spodziewałem się ciężkiej przeprawy i wyniku na styk tak tu mam jakieś dziwne dobre przeczucie, że ich ogramy w 90 minutach. Obym się nie mylił
Urban odważniejszy skład zachowując proporcje niż Slot XD
Lać Szwedów ![]()
![]()
![]()
![]()
Choć wystarczy skromne 1:0 dla nas.
Jak dzieci we mgle przy tej bramce ![]()
Nordycki Szwed z krwi i kości wiking północy strzelił Polsce gola.
Brawo Zalewski ![]()
Uff!
Zasłużone wyrównanie ![]()
![]()
![]()
Prawa strona nie istnieje u Nas. Trzeba Oskara wpuszczać
Dożyliśmy czasów gdzie reprezentacja Polski gra lepiej pressingiem niż Liverpool
Jesteśmy lepszą drużyną, Trzy Korony cinkie.jak siki węża ![]()
Ale się szybko zestarzało ![]()
Wolny z dupy i 2-1. Oj Boże.
Szwedzi grają kupę i co z tego skoro Polska daje darmowe gole
Zamiast wyjść na prowadzenie to przegrywamy ![]()
Zalewski to kosmos do przodu, a w obronie odstawia taką maniane. Mecz o wyjazd na MŚ, zamiast biec do piłki to stojanow i głupi wolny. Z takich baboli zawsze pada później gol…
Gramy dziś o niebo lepiej. Szwedzi zagubieni, ale daliśmy im prezent. Na duży plus Wiśniewski.
Jak utrzymamy tempo, to możemy to wygrać.
Kolejny mecz po którym można poczuć obrzydzenie do tego czym stał się ten sport. Padaka, gra na czas, co kontakt to wywrotka, DRAMAT.
Powiedziałbym, że pod względem kultury gry i jakości na boisku w każdej formacji jesteśmy optycznie lepsi od Szwedów.
Jednak co z tego skoro pozwalamy im na dwie akcje bramkowe, dwa strzały i dwa gole? I to jeszcze pozwalając im strzelić z wolnego wychodząc do dośrodkowanie na krótki słupek. Grabara zamknął oczy i skakał do piłki jak pajac. Brak słów.
Mimo wszystko, dużo lepszy mecz niż z Albanią. Walczymy o każdą piłkę i stworzyliśmy 3 dobre okazje bramkowe. Wierzę, że jeszcze coś strzelimy, ale z taką grą w obronie może być bardzo pod górkę.