Rio Ngumoha

Teraz będziemy grali po dwa mecze w tygodniu więc minut dla Rio znajdzie się więcej. Slot widać że dostrzega jego potencjał ale z uwagi na wiek stara się go wprowadzać bez pośpiechu i chyba słusznie.

Jest tylko jedna rzecz, która martwi w przypadku Rio - kontrakt do 30 czerwca 2026.

2 polubienia

Ciężko by w drużynie, gdzie liczy się końcowy wynik i wynik nie jest pewny, on ryzykował z młodymi. Przyjdą mecze, gdzie wbijemy 2/3:0 do przerwy i dostanie więcej minut, będzie częstsza rotacja przy graniu po 2 mecze co tydzień, kilka meczów w pucharach, no i LM, gdzie będzie on pierwszym do wejścia z przodu, a nie Chiesa.

1 polubienie

Rio oczywiście powinien grać więcej i to zdecydowanie, bo robi dużo w tak młodym wieku, ale nie kosztem Chiesy, a obecnie Salaha. Przykro mówić gramy w 10 z Nim, jest kompletnie bez formy. Możliwe jakby młody grał to bramka padłaby szybciej i z akcji. Nyoni również powinien zacząć grać.

Jak dla mnie moze grac za Gakpo jak i Salaha. Jeden i drugi troche irytują.

1 polubienie

szczególnie na takie autobusy, jak nasi skrzydłowi nie potrafią wygrać pojedynku z bocznymi obrońcami. dzieciak wchodzi na 5 min i wykłada frimpongowi idealną piłkę na strzał

2 polubienia

Szkoda tylko sytuacji z kolejnym trenerem, który nie ma odwagi posadzić Salaha ani nawet zdjąć ok. 60 minuty. Młody tak jak kolega wspomniał wyżej mógłby już wejść chociaż za Gakpo, a jak nie to Chiesa kilka pełnych spotkań od pierwszej minuty i ciekawe jakby wtedy wyglądał, co by pokazał przy pełnej szansie.

2 polubienia

Ja byłem absolutnie pewny , że on wchodzi za Salaha.

W głowie miałem takie , o boże wreszcie, może coś się w końcu ruszy z tej prawej i naprawdę byłem zdziwiony, że Salah dograł do końca.

Najgorsze jest to, że Egipcjanin nie zasługuje absolutnie na pierwszy skład w następnym meczu, ale i tak wiadomo, że będzie grał.

2 polubienia

Jeżeli chodzi o Rio, to właśnie tyle minut, w takich starciach gdzie gramy o wygraną, jest w sam raz. Co innego jak jesteśmy na prowadzeniu, wtedy można zdecydowanie dać więcej minut młodemu, zresztą nie tylko jemu. Przypomnę tylko ze to Premier League.

Co do Salaha, polecam obejrzeć wczorajszą konferencje pomeczową Slota gdzie powiedział, ze jest ciężko ściągnąć Mo jak musisz/chcesz strzelić bramkę. Znacznie więcej okazji ku temu będzie w przyszłym sezonie. Więc mamy odpowiedź z samego źródła, co do sytuacji z Mo w obecnym sezonie.

Edit.
Dobrze ze będzie puchar szamana i zobaczymy Frimponga na prawej flance od początku i dostaniemy odpowiedź ile tracimy, czy nie, jak jest Salah na boisku. Według mnie wczoraj to był bardzo, bardzo słaby występ i zdecydowanie zasłużył na zmianie. Myślę ze Szobo by tego karnego na spokojnie pyknął.

1 polubienie

Akurat wbrew forumowej opinii, to u Kloppa Salah czasem znajdował się na ławie, albo schodził wcześniej, ale w każdym razie cały przód wczoraj wyglądał cienko, więc co za różnica za kogo wszedł Rio, on chyba po prostu gra tylko/glownie z lewej strony :smiley:

Mo przynajmniej pewnie karnego wykonał, niedługo będziemy mieli dostępnego Isaka, to też nasz atak będzie wyglądał inaczej.

Rio ma 17 lat, czy z zawodnikami w jego wieku można podpisywać profesjonalne kontraktu na wiele lat?

Nie no, Arne nie zdjął Salaha i znowu mu sie to opłaciło. Mnie dziwiło, ze zdjał Wirtza, a nie strasznie jednowymiarowego wczoraj Gakpo.

Rio pięknie się pokazuje, oby w środę więcej minut.

1 polubienie

Rio można życzyć tylko tego żebyśmy w końcu zagrali dobry mecz, wyszli na spokojne prowadzenie i mógł w końcu bez presji zagrać te 20-30 min.

Rio albo będzie pominiętym albo zwyczajnie jest wprowadzany z głową do składu. Rio ma 17 lat. Dużo ważniejsze jest teraz, żeby żaden drwal nie zrobił mu krzywdy. Niech sobie gra po 5 po 10 po 15 minut i chłonie wiedzę. Jak za pół roku jego rola nie zacznie się zwiększać to wtedy będziemy mogli się martwić.

2 polubienia

Wymieniłem Rio czyli na lewo za Gakpo albo Chiesa na lewo lub prawo za Salaha. Co do Egipcjanina to u Kloppa przez te 7 lat nie oszukujmy się na palcach jednej ręki można policzyć ile razy nie grał i nie liczę tu meczów o tarczę czy Carabao. Schodził tak samo wcale albo rzadko w samej końcówce, a były spotkania aż prosiło się o zmianę 60-70 minuta.

Śmiem twierdzić, że taki jeden Węgier również wykonałby pewnie karnego albo i pewniej.

Salah, podobnie jak cała formacja ofensywna potrzebuje zgrania, czau, minut na boisku. Rio dostanie swoje minuty w pucharach. Jak potwierdzi stały progres będzie dostawał 20-30 min. w meczach ligowych. Tak to widzę.

1 polubienie

ostatni sezon 3 spotkania zaczynał na ławie, 6 razy schodził z boiska, plus PNa i drobna kontuzja, więc mniej okazji mial do gry.

sezon wcześniej 5 razy schodził i raz zaczynał na ławie, a mówimy o młodszym Mo i samej lidze, gdzie w pucharach często dostawał odpoczynek i to europejskich też.

dla porównania w zeszłym seoznie w ldize ani razu nie zaczął na ławie, a 7 razy był ściągniety i to z reguły w samych końcówkach

1 polubienie

Pamietajmy,ze wykonywanie rzutu karnego jak sie prowadzi z 2 do 0 w 70 minucie to zupelnie inn bajka niz taka jedenastka w 95 minucie i remisie.
Mo ma tak duze doswiadczenie przy wykonywaniu tego elementu,ze nie sposob go pominac a Arne na pewno kalkulowal,ze taka sytuacja moze wyniknac.
I oczywiscie fakt,ze Egipcjanin rzadko ale czasami pudluje ale na litosc boska nikt! nie jest nieomylny w tym temacie-naturalnie przy wiekszej ilosci takowych prob.

5 polubień

Tym bardziej, że Gapuś pomimo tego, że to bardzo dobry piłkarz, chyba jako jedyny z 3ki Salah, Ekitike, Isak nie przekonuje w pełni jako regularny starter. Więc jeśli młody się sprawdzi, to te minuty będą mu przysługiwać jak psu buda.

Wystarczy zagrać dobrze 10 minut w dwóch spotkaniach i zostajesz okrzyknięty super graczem i powinieneś już wygryźć z drużyny najlepszego strzelca, który zagrał słabsze mecze nie koniecznie ze swojej winy.

Jak nie wiele brakuje od skrajności do skrajności.

Teraz wystarczy, że młody wyjdzie na puchary, zagra koszmarne minuty, będzie miał straty, niecelne podania, strzały w trybuny i zaraz forum się odwróci. Chłopak ma jeszcze tyle grania przed sobą, że na pewno zaliczy minuty na boisku, a niektórzy już go okrzykują drugim Jamalem.

7 polubień