Myślę, że wszystko przewali
Poziomu sodówy Yamala chyba nie uda mu się osiągnąć, nawet jakby się bardzo starał
Dzieciak będzie zarabiać 20tysięcy złotych miesięcznie. No nie wiem XD czy by nie uderzyła. Stać go na większość swoich potrzeb dla dzieciaka w tym wieku xD.
Z jednej strony tak. Ale z drugiej to zagra dobry sezon i pojawią się dla niego propozycje kontraktów za 100k+/week. I wtedy nawet jakby był najbardziej poukładanym piłkarzem na świecie to perspektywa gry w klubie podobnej rangi (załóżmy np. City) za stukrotność tego co zarabia byłaby niezwykle kusząca. Wiadomo, że znowu można z nim wtedy usiąść do rozmów i podpisać jakiś aneks, ale znając nasze podchodzenie do umów z zawodnikami to pewnie nie będzie to najbardziej dynamiczne działanie.
A co do tego, że Wam by uderzyła sodówka od 20k zł miesięcznie no to trzeba pamiętać, że jego perspektywa będzie nieco inna. On już jest rozpoznawalną osobą w Liverpoolu. Będzie pewnie musiał wynająć jakieś mieszkanie (lepiej pewnie dom na strzeżonym osiedlu) gdzieś na uboczu, żeby ludzie mu dupy nie zawracali. Do tego samochód, żeby móc dojeżdżać na treningi w spokoju (w UK jest od 17 r.ż.) i znając obecne ceny w Anglii (chociaż u nas też już to tak prawie wygląda) na życie mu zostaną grosze. O ile coś w ogóle zostanie.
Chyba, że będzie dalej mieszkał z rodzicami i będą go wozić na treningi i mecze. Ale wtedy będzie się czuł jak dzieciak, a to w szatni nie jest szczególnie wskazane. Zawsze będzie na uboczu.
Jak ma ogarniętych starych to go ścisną za piłeczki i będzie dobrze.
poczekaj na 18stke ![]()
Debiut Rio w kadrze U-19. Na boiski też Nyoni.
Trochę nie wiem dlaczego gra w U19 skoro było info o powołaniu do U18, ale czym wyżej tym lepiej ![]()
Btw. Ktoś ogarnął co on zrobił w 30s o.O?
Najważniejsze zadanie dla naszego dyrektora sportowego na najbliższych kilka miesięcy to podpisanie z nim długoterminowego kontraktu. To powinien być absolutny priorytet klubu. Przypominam że obecny kontrakt ma do końca czerwca 2026 więc już w styczniu będzie mógł rozmawiać z kim chce.
Dać mu do cholery nowy kontrakt i to więcej niż 1k tygodniowo bo ani się obejrzymy to nam go jakiś Real zwinie i tyle będzie z super talentu.
Zobaczysz tylko na spowolnieniu
to jest ten taki klasyczny zwód szybkich zawodników. Czyli takie obicie piłką jednej nogi o drugą i wyjście na pozycję
niewiem nawet jak to nazwać . Proste ale trudno nadążyć wzorkiem wiec współczuję obrońca.
A co on będzie robił w Realu jak tam mają na lewą stronę Viniciusa i Rodrygo? Nawet na ławkę by się nie załapał. Szybciej Barcelona by mu pasowała, ale czekanie z rejestracją do września też raczej nie wchodzi w grę
U juniorów sprawy kontraktowe wyglądaja trochę inaczej i nie obowiązuje ich prawo Bosmana, więc nie będzie mógł od stycznia rozmawiać z innymi klubami.
Rio zostanie u nas, spokojnie. Nie po to dostał awans do pierwszej drużyny, żebyśmy go wypuścili. Natomiast zgadzam się, że należy mu się profesjonalny kontrakt i podwyżka
Z tą podwyżką bym tylko nie szarżował żeby mu woda sodowa nie uderzyła. Należy się, ale rozsądnie i małymi kroczkami.
Swoją drogą to warto wspomnieć, że w ostatnim meczu U-19 (Anglia vs Hiszpania 3-3) zaliczył asystę po wejściu z ławki.
Świetnie też wygląda ten Dowman. A chłopak dopiero 15 lat ma. Bardzo przyjemnie się go ogląda.
W szerszej perspektywie też warto obserwować Jeremy’ego Mongę z Leicester. Mają Anglicy tych talentów mnóstwo.
O kurde, to naprawdę szok.
Czasami poczytam kanonierów I widziałem, że wspominali tego zawodnika w komentarzach.
Z nami trochę pograł i sobie pomyślałem, nawet młody nie pęka, ale nigdy nie sprawdzałem wieku i naprawdę na tak młody wiek i już zaliczanie minut dosyć mocnej ekipie to naprawdę wyczyn.
Mamy chyba w swoich rękach prawdziwy diament. Mimo krótkich wejść przeciwko Newcastle i Burnley widać jego natychmiastowy wpływ na grę. Z Newcastle zwycięski gol, z Burnley jednym zagraniem stworzył naszą najlepszą okazję w całym meczu. Technika i drybling na najwyższym poziomie, a do tego potrafi zachować spokój i podjąć bardzo dobre decyzje na boisku mimo młodego wieku. Jestem bardzo ciekawy jak będzie się dalej rozwijał, ale to chyba najbardziej ekscytujący talent w naszych szeregach od lat
Trochę mało czasu dostaje. Powinien wejść wcześniej, zamiast Chiesy. Młody gra bardzo nieszablonowo co w takich spotkaniach jest na wagę złota.
Zdecydowanie za mało czasu dostaje, jak tylko wchodzi pokazuje się z dobrej strony, Slot chyba ma obawę przed wpuszczaniem młodych zawodników bo i Rio i młody Nyoni powinni więcej grać. Ngumoha dzisiaj wszedł i zrobil dwie fajne akcje, więcej minut dla młodego bo znowu zmarnujemy talent kosztem kupna kogoś za 100mln.
Musi grać, ma coś w sobie wyjątkowego. Przypomina mi trochę Douglasa Coste, chce się go oglądać.
Chiesa nie zgłoszony do Ligi Mistrzów… Młody dostanie pewnie trochę więcej minut z Atletico