Rio Ngumoha

Myślę, że wszystko przewali

Poziomu sodówy Yamala chyba nie uda mu się osiągnąć, nawet jakby się bardzo starał

3 polubienia

Dzieciak będzie zarabiać 20tysięcy złotych miesięcznie. No nie wiem XD czy by nie uderzyła. Stać go na większość swoich potrzeb dla dzieciaka w tym wieku xD.

Z jednej strony tak. Ale z drugiej to zagra dobry sezon i pojawią się dla niego propozycje kontraktów za 100k+/week. I wtedy nawet jakby był najbardziej poukładanym piłkarzem na świecie to perspektywa gry w klubie podobnej rangi (załóżmy np. City) za stukrotność tego co zarabia byłaby niezwykle kusząca. Wiadomo, że znowu można z nim wtedy usiąść do rozmów i podpisać jakiś aneks, ale znając nasze podchodzenie do umów z zawodnikami to pewnie nie będzie to najbardziej dynamiczne działanie.

A co do tego, że Wam by uderzyła sodówka od 20k zł miesięcznie no to trzeba pamiętać, że jego perspektywa będzie nieco inna. On już jest rozpoznawalną osobą w Liverpoolu. Będzie pewnie musiał wynająć jakieś mieszkanie (lepiej pewnie dom na strzeżonym osiedlu) gdzieś na uboczu, żeby ludzie mu dupy nie zawracali. Do tego samochód, żeby móc dojeżdżać na treningi w spokoju (w UK jest od 17 r.ż.) i znając obecne ceny w Anglii (chociaż u nas też już to tak prawie wygląda) na życie mu zostaną grosze. O ile coś w ogóle zostanie.

Chyba, że będzie dalej mieszkał z rodzicami i będą go wozić na treningi i mecze. Ale wtedy będzie się czuł jak dzieciak, a to w szatni nie jest szczególnie wskazane. Zawsze będzie na uboczu.

1 polubienie

Jak ma ogarniętych starych to go ścisną za piłeczki i będzie dobrze.

1 polubienie

Teraz patrzymy, czy wrzuci jakieś zdjęcia z imprezy :wink:

2 polubienia

poczekaj na 18stke :smiley:

1 polubienie

Debiut Rio w kadrze U-19. Na boiski też Nyoni.

Trochę nie wiem dlaczego gra w U19 skoro było info o powołaniu do U18, ale czym wyżej tym lepiej :wink:

Btw. Ktoś ogarnął co on zrobił w 30s o.O?

4 polubienia

Najważniejsze zadanie dla naszego dyrektora sportowego na najbliższych kilka miesięcy to podpisanie z nim długoterminowego kontraktu. To powinien być absolutny priorytet klubu. Przypominam że obecny kontrakt ma do końca czerwca 2026 więc już w styczniu będzie mógł rozmawiać z kim chce.

Dać mu do cholery nowy kontrakt i to więcej niż 1k tygodniowo bo ani się obejrzymy to nam go jakiś Real zwinie i tyle będzie z super talentu.

3 polubienia

Zobaczysz tylko na spowolnieniu :slight_smile: to jest ten taki klasyczny zwód szybkich zawodników. Czyli takie obicie piłką jednej nogi o drugą i wyjście na pozycję :grinning_face_with_smiling_eyes: niewiem nawet jak to nazwać . Proste ale trudno nadążyć wzorkiem wiec współczuję obrońca.

A co on będzie robił w Realu jak tam mają na lewą stronę Viniciusa i Rodrygo? Nawet na ławkę by się nie załapał. Szybciej Barcelona by mu pasowała, ale czekanie z rejestracją do września też raczej nie wchodzi w grę

U juniorów sprawy kontraktowe wyglądaja trochę inaczej i nie obowiązuje ich prawo Bosmana, więc nie będzie mógł od stycznia rozmawiać z innymi klubami.

Rio zostanie u nas, spokojnie. Nie po to dostał awans do pierwszej drużyny, żebyśmy go wypuścili. Natomiast zgadzam się, że należy mu się profesjonalny kontrakt i podwyżka

1 polubienie

Z tą podwyżką bym tylko nie szarżował żeby mu woda sodowa nie uderzyła. Należy się, ale rozsądnie i małymi kroczkami.

Swoją drogą to warto wspomnieć, że w ostatnim meczu U-19 (Anglia vs Hiszpania 3-3) zaliczył asystę po wejściu z ławki.

Świetnie też wygląda ten Dowman. A chłopak dopiero 15 lat ma. Bardzo przyjemnie się go ogląda.

W szerszej perspektywie też warto obserwować Jeremy’ego Mongę z Leicester. Mają Anglicy tych talentów mnóstwo.

O kurde, to naprawdę szok.

Czasami poczytam kanonierów I widziałem, że wspominali tego zawodnika w komentarzach.

Z nami trochę pograł i sobie pomyślałem, nawet młody nie pęka, ale nigdy nie sprawdzałem wieku i naprawdę na tak młody wiek i już zaliczanie minut dosyć mocnej ekipie to naprawdę wyczyn.

Mamy chyba w swoich rękach prawdziwy diament. Mimo krótkich wejść przeciwko Newcastle i Burnley widać jego natychmiastowy wpływ na grę. Z Newcastle zwycięski gol, z Burnley jednym zagraniem stworzył naszą najlepszą okazję w całym meczu. Technika i drybling na najwyższym poziomie, a do tego potrafi zachować spokój i podjąć bardzo dobre decyzje na boisku mimo młodego wieku. Jestem bardzo ciekawy jak będzie się dalej rozwijał, ale to chyba najbardziej ekscytujący talent w naszych szeregach od lat

16 polubień

Trochę mało czasu dostaje. Powinien wejść wcześniej, zamiast Chiesy. Młody gra bardzo nieszablonowo co w takich spotkaniach jest na wagę złota.

2 polubienia

Zdecydowanie za mało czasu dostaje, jak tylko wchodzi pokazuje się z dobrej strony, Slot chyba ma obawę przed wpuszczaniem młodych zawodników bo i Rio i młody Nyoni powinni więcej grać. Ngumoha dzisiaj wszedł i zrobil dwie fajne akcje, więcej minut dla młodego bo znowu zmarnujemy talent kosztem kupna kogoś za 100mln.

2 polubienia

Musi grać, ma coś w sobie wyjątkowego. Przypomina mi trochę Douglasa Coste, chce się go oglądać.

Chiesa nie zgłoszony do Ligi Mistrzów… Młody dostanie pewnie trochę więcej minut z Atletico

1 polubienie