Bez dwóch zdań, Rio to najlepszy skrzydłowy młodego pokolenia w Europie. Po co kupować jakiegoś placka, skoro mamy Rio?
Co za gość. W takim wieku a on ze stoickim spokojem wali brame. Oby dostawał jeszcze więcej minut!
Młody dostał patelnię dzięki inteligencji Szobo trxeba sie cieszyć ale trochę realnej oceny sytuacji.
Tzn? Perfekcyjnie wpakował wbrew pozorom niełatwą piłkę w boczną siatkę, poza zasięgiem bramkarza. A niełatwą dlatego bo taka piłkę bardzo łatwo skontrować i posłać nad bramką. Tymczasem młody idealnie się złożył i idealnie ją wcisnął. Darwin by zapewne wywalił w trybuny.
Chyba specyficznie interpretujesz pojęcie ‘patelnia’ w futbolu.
Zresztą xG Liverpoolu z calego meczu było na poziomie ok.0,6.
Wszedł w końcówce, zagrał jak wyjadacz i dał 3 punkty. Wiadomo, że próbka jest niewielka, ale zrobił mi chłopak dzień.
Liczę, że będzie regularnie dostawał szanse bo wygląda po prostu zjawiskowo. Gra bez kompleksów.
Trzeba oczywiście uważać z porównaniami do Yamala czy innych generacyjnych talentów, ale mamy w zespole bardzo dobrze rokującego grajka i byłoby głupotą, gdybyśmy go ciągle trzymali na ławce lub wpuszczali tylko w doliczonym czasie.
Oby zaliczył sezon bez urazów, trochę podrósł, zbudował masę mięśniową i w najbliższych miesiącach dorzucił jeszcze co najmniej kilka bramek i asyst.
Najbardziej mi się podoba, że chłopak nie boi się robić tego co robi najlepiej.
Często gracze z akademii, którzy uchodzili za świetnych dryblerów i techników, gdzieś w dorosłej piłce to tracą. Boją się pokazać, podjąć ryzyko. Najlepszych jednak wyróżnia to, że wchodzą w 96 minucie na piekielnie ciężki i wrogi stadion, z masą nabuzowanych negatywnie rywali i od pierwszej akcji zapraszają ich na swoją karuzelę. Miał to CR7, miał to Messi, ma to Yamal i widzę to też w Rio.
Oby rósł i dawał nam radochę.
Bez podniecania się i na spokojnie. Chlopad dostał piłkę w pole karne, nie mial obrońcy przed sobą kogos kto może skrócić dystans. Nie miał obrońcy na plecach kto wywiera presje i nie oozwala oddać strzału.mial czas i miejsce zeby sie dobrze złożyć. Strzelał z okolo 11 metra, piłka miala dobre tępo idealnie dograna. Szobo chlopakowi usawil akcję ktora na tym poziomie rzadko sie zdąża. Brak obrońcy i możliwość oddania na spokojnie strzału, ktory był idealny. Chlopaka w wieku 16 lat trxeba sppkojnje wprowadzac do drużyny dawac grac koncowki lub mecze w pucharach.w jego prxypadku mniej chodzi o wynik tylko o budowanie uniejetnosci i zachowań. Nie bierzmy go pod uwagę jako zawodnika do rotwcji z Gakpo bo on ma inne priorytety.
A ja mam odwrotnie.
Nie brałem na poważnie chłopaka jako jakaś opcja w tym sezonie, ale zyskał trochę szacunek po tym meczu.
Trzeba mieć jajca żeby w ostatnich minutach w tak ciężkim meczu na wyjeździe się nie podpalić.
Zyskał w moich oczach i zasłużył chłopak na jakieś minuty w końcówkach następnych meczów.
Brawo
Minuty? Gosc powinien byc wdrazany jak normalny senior. Nie widze tego by katowac Gakpo w kazdym meczu. Z jakims Leeds czy Sunderlandem Ngumoha powinien nie raz wychodzic w 1 skladzie.
Świetne wejście od razu pokazał odwagę i jakość. Nie pęka młody. Możemy się cieszyć że potrafil tak wejść w drużynę.
Zobaczymy jak będzie wdrazany, ale jego talent już chyba każdy dostrzega.
Zapomniałeś o pogodzie - idealna temperatura, wiatr oraz wilgotność powietrza. Murawa też była w tym miejscu perfekcyjna.
ps. przed wrzuceniem czegoś, plss przeczytaj to, bo ciężko się czyta tak ‘długi’ tekst z tyloma błędami
no offence
Potrafię sobie wyobrazić Nuneza który w tej sytuacji nie trafia w bramkę…
Do tego nie trzeba miec bogatej wyobraźni ![]()
Przecież bramkarz przesuwał się w swoje prawo i odsłonił w pewnym momencie lewą stronę
Podobno Chelsea ma do nas do tej pory ból dupy o niego, nie chcą wpuszczać naszych scautów na meczach ich młodzieży i domagają się większej rekompensaty za strate takiego zawodnika.
Rio ma zarabiać 1000 funtów tygodniowo w wieku 17 lat po podpisaniu kontraktu. Przynajmniej sodówa mu nie uderzy od nadmiaru.
No nie wiem, gdybym ja w wieku 17 lat zarabiał 1000 funtów tygodniowo to by mi odwaliła sodówka