jego chcą do league one wypożyczyć. Pewnie skończy jak Woodburn przez tych idiotów. A wystarczyło wypożyczyć chłopa do jakiegoś słabego zespołu z la ligi typu Real Oviedo
Chyba to wypożyczenie jest nieaktualne. Niech ten chłopak trenuje z Salahem i Wirtzem, niech łapie minuty. Żadnego Fofany mi tu nie sprowadzać
Naprawdę nie kupujmy już nikogo na skrzydło. Gakpo spokojnie ogarnie backup dla Rio, gdy ten będzie zmęczony robieniem z obrońców rywali wiatraków
Takie byly sygnaly z klubu. Nie ściągamy nikogo za Diaza , będziemy
ogrywać Rio.
Ciekawe czy piosenka śpiewana na cześć Rio to będzie utwor Duran Duran pod tytulem Rio
Nie chce sie nim na zaś jarać bo znowu pogra tyle co te wszystkie Doaki ale mega ciesze sie ze go mamy.
Ja poczekam aż zagra w trakcie sezonu tak, jak podczas sparingów. Jak nie Milany, które też są w trakcie przygotowań i się nie forsują, to drużyny na poziomie League One angielskiej. Potem będzie najazd na Slota, że nie daje mu szansy, a gdy dostanie to będzie miętolenie, że to przez brak gry, a to, a tamto. Jak obroni się grą, talentem w PL czy chociażby w pucharach z rywalem poziomu minimum Championship, to zacznijmy się cieszyć. Na ten moment to Doak jest wyżej w seniorskiej piłce, bo potrafił nieźle pykać w Boro czy u Nas na rezerwie.
Wreszcie jakiś duży talent w klubie, pierwszy taki od czasu Trenta, niech gra już jakieś ogony w lidze i w pucharach
Chłopak wygląda w sparingach świetnie. Pokrętło w nodze chyba lepsze niż Diaza.
Minusem póki co warunki fizyczne i szukanie kolegów. Ale to akurat z czasem powinno przyjść.
Przypomina mi bardzo młodego Raheema.
Ciekawą kwestią jest z kolei to, że odkąd przyszedł to wszyscy mówią jaką perłę mamy w Akademii, szybko też zaczął trenować z dorosłą drużyną, ale liczby w drużynach młodzieżowych nie powalały.
W drużynie U18 - 18 spotkań, 1 bramka, 4 asysty.
W drugiej drużynie - 8 spotkań i dwie bramki.
LM U-19 - 6 spotkań, jedna asysta.
W angielskiej młodzieżówce też to wygląda tak ooo (łącznie 21 spotkań, 6 bramek).
Tak to czasami bywa, że ktoś w juniorach tłucze ile wlezie, a do seniorów drogę ma daleką i po latach kończy na obrzeżach wielkiej piłki. A czasami ktoś kto wcale nie wygląda na tle rówieśników jak Messi w primie, dostaje szansę i ją wykorzystuje.
Problemem może być też potencjalna praca w defensywie i wspomaganie lewego obrońcy.
Diaz niezliczenie wiele razy ratował nam dupę po lewej stronie, bo biegał od góry do dołu boiska, przez cały czas bycia na boisku.
Młody chce strzelać bramki, dryblować i w tych sparingach za dużo go z tyłu nie widywałem, o ile w ogóle. Drybling genialny, ale w czasie meczu w PL to może być czasem za mało na dłuższy czas gry.
Jestem ciekawy czy da sobie radę, bo wygląda na to, że Slot ma w planach danie mu tej szansy w tym sezonie.
Oczywiście trzeba pamiętać, że na razie oglądamy sparingi, a nie powazne mecze.
Ale prezentuje się świetnie, Rio ma niesamowity korkociąg w nogach, znakomicie wchodzi w dryblingi. Nie boi się gry z rywalami.
Największym mankamentem jest gra kombinacyjna z kolegami, podobnie jak Lucho zawsze pierwszą myślą u niego jest akcja indywidualna. Ale to chyba typowe dla graczy w jego wieku.
Talent niesamowity, oby się konsekwentnie rozwijał.
Ja bym zaryzykował wyjście nim na Crystal Palace, a Gakpo spróbował bym na szpicy, czuje ostatnio gola. Ekitike z ławki.
Rio każdego woził z kim miał do czynienia w sparingach, nie było różnicy czy to było Stoke czy Ac Milan.
Ten puchar i tak jest nieważny, ale przynajmniej będzie można go wypróbować w meczu o “jakąś” stawkę.
Młody prezentuje taką formę, że najlepszym rozwiazaniem wydaje się dac mu pół roku w miarę regularnej gry. Jeśli nie wytrzyma presji to zawsze mozna będzie go wypożyczyć i poszukac dostępnych opcji na lewe skrzydło na rynku, ale zawsze może zaskoczyć i możemy mieć swojego Yamala
Myślę że slot widząc go na treningach doskonale będzie potrafił ocenić czy się nadają czy nie. Ja mimo wszystko wyszedłbym 1 garniturem i zgrywał już ekitike, a Rio dał z ławki.
Szybkie i krótkie pytanko - jak poprawnie czyta się nazwisko Rio?
Po polsku Rio Pokrętło, po hiszpańsku Rio Messi.
Nie bez powodu mówimy o nim Rio
Chyba tak jak się pisze. Przynajmniej tak czytają komentatorzy na wyspach. Ngumocha.
Ngoo-mo-ha. Nie En-goo-mo-ha czy Ngoo-mo-cza.