Rozważania transferowe (dyskusja)

Oceniajmy kogoś kto chociaż sie pokaze na boisku. Czasami ktos taki będzie o wiele lepszy niz ktos.za 80mln. Aczkolwiek no dosyc dziwne te transfery przeprowadza Liverpool, chyba sie zbroimy na dłuższą grę w LE

Serio wychodzi, że my od 2 lat nie mamy planów na rozwój. Zero myślenia przyszłościowego , a działania na zasadzie, aha nasz podstawowy obrońca odchodzi ? Ok.kto jest w promocji? Odchodzi podstawowy skrzydłowy? Kto jest w promocji? Spóźnione ruchy w ostatnich 3 okienkach.

Obym się mylił i w przyszłości śmiał się sam z siebie czytając tego posta, a wnukom opowiadał jak to Liverpool 2 lata oszczędzał na right playerów żeby wszystkich zaskoczyć w 2 ostatnie tygodnie okienka.

Przecież ten ruch z Endo to nieśmieszny żart. Może uda się do końca okienka sprzedać Matipa, a w jego miejsce popytać o Maguire’a, podobno jest na sprzedaż.

1 polubienie

O ile jestem pewny, ze Endo jeszcze pozytywnie wszystkich zaskoczy, tym bardziej ze oczekiwania wobec niego nie beda zbyt wysokie o tyle nie tego sie spodziewalismy. Zamyka nam to mozliwosc przeprowadzenia dwoch transferow ktorych kazdy oczekiwal. DM i srodkowy obronca i pytanie kto bedzie tym ostatnim transferem. Obstawiam, ze jeszcze jeden defensywny pomocnik przyjdzie. Za rok nie bedzie Matipa a VVD wejdzie w ostatni rok kontraktu wiec mozliwe ze bedzie sprzedany jesli w trakcie sezonu nie klepniemy przedluzenia. Do tego mamy gownianego Gomeza i zamiast sciagnac obronce ktory sie bedzie wdrażal to zapychamy sklad Endo…

1 polubienie

To nie chodzi o samego zawodnika kto wie? Może będzie dobry… Ale te okienko to miała być rewolucja i odmłodzenie składu , a my sprzedajemy dziadków, żeby kupować dziadków.
Viva rewolucja

Ja się nie łudziłem.

1 polubienie

Wymienienie Tsimikasa na Halla ,który może zagrać odwróconą pozycje trenta ,a także zastępować go na nominalnej pozycji byłby strzałem w dziesiątke. Dużo bardziej pasuje do naszej taktyki od tsimikasa do tego rozwiązalibyśmy nasz Problem z zawodnikami HG

1 polubienie

Klopp reklamuje to wszystko co się dzieje własną twarzą. Zdradził kibiców :man_shrugging:t2: a jak (zgodnie z oczekiwaniami) zaczną się problemy to wszytko będzie winne tylko nie klub.

Myślę, że większość nie ocenia samego piłkarza, bo statystyki ma niezłe i ponoć zostawia całe serce na boisku. Nie powinno się nikogo skreślać przed przyjściem. Natomiast każdy ma już dość tego co robi klub na rynku. Miała być rewolucja, przebudowa, odmłodzenie składu. W takiej sytuacji najlepiej, aby ci piłkarze uczestniczyli w przedsezonie. A u nas co się wyprawia?

2 polubienia

Jeśli oprócz niego przyjdzie dobra 6 to ok.Ale jeśli on ma być zmiennikiem Stefana to o ja pier…

Teraz na rynku nie ma ciekawych opcji na 6
Może poczekamy i wrócimy za rok. W tym sezonie na pewno ujawni się jakiś crack. Potrzebujemy jeszcze jednego pomocnika box to box w takim razie, thuram albo conor powinno być ok

Jeśli miałbym zgadywać, to tak. Myślę, że kupujemy go, żeby przeczekać ten sezon i będziemy polować na kogoś kto się pojawi/będzie dostępny w przyszłym okienku. To oczywiście bardzo głupi pomysł, ale że tak powiem, zdarzało nam się coś w tym stylu w przeszłości :wink:
Tak na poważnie- ja zgłupiałem, nie mam pojęcia co Liverpool ma w planach, nie widzę spójności w działaniu w tym okienku. Tak naprawdę to jest wróżenie z fusów, nie mam pojęcia czemu wstrzymujemy się z SO, tak samo jak nie wiem po co mielibyśmy kupować DM’a na rezerwę, bo po co w takim przypadku jest nam potrzebny Bajcetic? A może jego akcje wcale nie są tak wysokie jak mi się wydaje? Mnóstwo pytań, podsumowując- wiem, że nic nie wiem, obie opcje są dość kuriozalne.

Ktoś w klubie po meczu z Chelsea powiedział “Dobry ten Enzo”. Szmatke usłyszał Endo no i mamy. Do boju Panie Tsubasa.

Może Henry powiedział “Jorg, Wataru doing?” I ten ściągnął Wataru Endo
Uważam, że ten transfer nie jest najgłupszy. 6 milionów funtów to nie jest tragiczna kwota. A na Transfermarkt widnieje klauzula 1,45mln

Jak myślicie? To on leci?

2 polubienia

Ponoć miałby kosztować koło 30m, więc bardzo przystępna cena, ale niestety jest bliski przejścia do Newcastle.

1 polubienie

To z dnia na dzień, wydaje się coraz lepszym pomysłem. Ja jestem lojalny wobec klubu już od 2 dekad. Ale no trzeba mieć szacunek do samego siebie i nie pozwolić się opluwać.

I będzie jak Z Bellingamem. Rok pierdzielenia a potem się okaże że jednak wybierze City.

W obecnym momencie nie ale przed sezonem były tylko chyba nam się nie chciało zbytnio cokolwiek zrobić w tym kierunku.

1 polubienie

Jedyne co mi przychodzi sensownego do głowy na obronę tego ruchu to że tym " właściwym" transferem będzie Manu Kone, ale boją się o jego zdrowie i w razie czego wzięli też samuraja. Zresztą słabszy od Fabsa z zeszłego sezonu nie będzie

Nie no myślałem że za jakieś drobniaki, to jednak nie kapuję już nic

Plusy są takie, że mamy swój transfer przeprowadzony po cichu xD w mediach trąbili o Doucure i innych Amrabatach, a tu cyk wjeżdża japoński wariacik.

3 polubienia

19mln za Endo

1 polubienie

Ja dalej nie wierze. Klopp sie zarzekał ze będzie rewolucja, dziennikarze pisali ze będzie 250-300 mln na przebudowę, zaczęliśmy grubo z dwoma naprawdę fajnymi transferami a teraz ośmieszany się z Chelsea i bierzemy jakiegoś starego Japonca?
Robimy z siebie pośmiewisko, kadra jest za krótka, japoniec blokuje nam miejsce.
Odeszło 6 zawodników którzy łapali się do kadry s cześć z nich do pierwszej 11, w to miejsce zapewniliśmy sobie 2 transfery i trzeci a okno niebawem się kończy, za chwile kluby nie będą chciały sprzedawać.
kOMEDIA!