Filary środka pola Arsenalu to Rice i Odegaard, na pewno nie Havertz xD.
Tak, udział przy 5 bramkach w Premier League i 1000’ + rozegranych w 17 meczach to nie bycie filarem, bo Rice i Odegaard to są filary. Mamy najwyraźniej inną definicję bo dla mnie cała trójka jest once de gala w Arsenalu. Abstrahując od tego piszesz co Ci pasuje, a ja pytam kolegi jak Havertz niby skończył, pisząc że Wirtz skończy podobnie? Rozumiem, ze tez dla Ciebie jest plackiem?
Havertz jest tak samo beznadziejny jak Salah jest one seasone wonderem. Żaden z niego zbawca ale to taki Arsenalowy Gakpo. Niby mało strzela ale swoje tam robi. Subiektywnie na dzień dzisiejszy lepszy transfer niż Nunez niestety.
Jeszcze co do Simonsa to jest on tylko wypożyczony z PSG, więc szejki raczej też postawią zaporową cenę
Filar to dla mnie ostoja formacji. Arsenal bez Rice czy Odegaarda wyglądaby blado, a czy wyglądałaby tak bez Havertza? No wątpię.
Przypieprzasz się nieudolnie za wytkniecie hipokryzji jakby Ci ktoś zabrał cukierka, ale to Twoja sprawa. Kolejny pomocnik po Kai’u ma niecałe 400’. Nie wspominając o liczbach. Fakt, był flopem w Chelsea, ale chlop jest wciąż młody, a w Arsenalu spełnia świetnie swoją rolę. Zatem pisanie, że jeżeli Wirtz skończy jak on w wymiarze pejoratywnym raczej jest na wyrost? I tak nie odpowiesz bo taka z Tobą rozmowa
Gościu, ale On 3 ze swoich 4 bramek to wsadził w ostatnich 3 tygodniach, po prostu ma zryw formy, jakie miewał też w CFC. Żaden z niego filar.
A, to rzeczywiście flop
Patrząc na staty to Havertz jest lepszym pomocnikiem od Szoboszlaia, przy podobnej kwocie transferu.
No, ale oczywiście to suche staty.
Tak jak Niemiec się w miarę że statystykami ogarnął, tak ogólnie to gra na razie średnio, na początku sezonu słabo.
Z podstawowej pomocy jest u nich najsłabszy i określiłbym go na ten moment takim przepłaconym Gravenberchiem.
Na pewno Arsenal może się cieszyć, że to on tam trafił, a nie Mount ( zabawne, że w lato wolałbym Anglika, teraz żadnego z nich)
Ale czy ja piszę flop? Pisze, że żaden z Niego filar. Ty po raz któryś czytasz między wierszami.
Havertz to taki Nunez środka pola, więc nwm o czym ty mówisz. Nuneza się ta za bycie takim filarem ofensywy krytykuje, a Haverza chwali?
Najśmieszniejsze jest to, że Liverpool grający bez DM lub z Endo za grosze ma tyle samo bramek straconych, co Arsenal z podobno najlepszym DM na świecie. ![]()
Nie nie to jest flop, żaden filar
Ale wiesz, że nikt nie uważa Rice za najlepszego DM na świecie? Poza tym, piszesz tak jakby na ilość straconych bramek wpływała tylko jedna pozycja na boisku. Arsenal stracił tyle bramek, bo ma ręcznik w bramce.
Ale Cię boli ten Arsenal i Rice.
Bo my mamy Alissona , a oni placka Raye ![]()
No właśnie, nam w takim bilansie straconych bramek bardzo, ale to bardzo, pomógł Alisson, a im wręcz odwrotnie Raya. That diff.
Edum wyraźnie jest fanem Arsenalu, bo reaguje od razu na każdy nieprzychylny tekst. Nawet nie trzeba za bardzo wyjaśniać Rice, bo wystarczy odpalić ponownie mecz z Newcastle jak został tam schowany do kieszeni przez Bruno. My szukamy kogoś z techniczną elegancją, a więc nie dziwne, że nigdy nawet nie spojrzeliśmy w stronę przeplaconego o połowę Ricea. Ale to na szczęście nie nasz problem.
josif jest wyraźnie hejterem Arsenalu, bo pisze z definicji same nieprzychylne teksty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Reaguje na Twój nieprzychylny tekst, bo ty o nich nie piszesz, tylko ich po prostu hejtujesz. Widać to gołym okiem, zero obiektywizmu.
Ogładałem i żadnego schowania do kieszenie przez Bruno nie widziałem.
Staty z tego meczu:
Rice - 73 kontakty z piłką, 89% celności podań, 3/4 wygrane pojedynki (z tego co pamiętam 2/2 z Bruno), 2/2 udane dryblingi, 1 faul, 5 wybić, 1 przechwyt, 4/6 długich piłek
Bruno - 43 kontakty z piłką, 88% celności podań, 5/9 wygranych pojedynków, 2 faule, 0 wybić, 0 przechwytów, 0 odbiorów, 3 key passes.
W tym meczu obaj Panowie zagrali na bardzo dobrym poziomie, może i Bruno zagrał lepiej, ale schowanie Rice do kieszeni? Nah.
Dlatego kupiliśmy Endo XD? Może i Rice jest przepłacony, jak większość piłkarzy kosztujących 80+ mln, ale jest to bardzo dobry piłkarz.
Widać, że rzadko czytasz forum, bo uważam, że Arsenal ma najlepsze skrzydła na pewno w Anglii i Odegaarda, i to są trzy filary Arsenalu oraz pisałem, że transfer Trossarda to majstersztyk. Odegaard to podobny przypadek na ten moment do Szoboszlaia. Pracują za trzech w pomocy zamiast grac to co potrafią najlepiej. Muszą robić wszystko tylko nie to do czego zostali stworzeni.